جمعه ۲۰ تیر ۱۳۹۹
رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به اجرایی کردن سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها اهتمام ورزند
1398/05/12
دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه ها تأکید کرد: رؤسای دانشگاه‌ باید در تدوین اسناد راهبردی به اسناد بالادستی نظام توجه جدی داشته باشند و اولویت‌ها، سیاست‌ها و اهداف خود را از این اسناد استخراج کنند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر روح الله شاطری دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه ها در نشست هم‌اندیشی و آشنایی با راهبردها، رویکردها، اولویت‌ها و سیاست‌های دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه مشخصه های دانشگاه در تراز انقلاب اسلامی پرداخت.

وی با بیان اینکه سند اسلامی شدن دانشگاه ها در سال 92 وارد عرصه اسناد بالادستی آموزش، سیاستگذاری و برنامه‌ریزی شد، گفت: این سند به دنبال این است تا راهبردی مناسب برای آموزش عالی کشور باشد.

دکتر شاطری با بیان اینکه دانشگاه تراز انقلابی، دانشگاهی است که مناسبات و اصول و موازین لازم در ایجاد همترازی با اهداف انقلاب اسلامی را داشته باشد، اظهار داشت: مسئولان دانشگاه‌ها باید برای رسیدن به چنین دانشگاهی تمام توان و تلاش خود را به کار گیرند.

دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه ها خاطرنشان کرد: از جمله اقداماتی که در چند سال گذشته در دانشگاه ها مرسوم شده، تدوین اسناد راهبردی در عرصه های مختلف است؛ تا سال گذشته، ۱۵ دانشگاه موفق به تدوین سند راهبردی شده اند. رؤسای دانشگاه‌ها باید در تدوین اسناد راهبردی خود به اسناد بالادستی نظام نیز توجه جدی داشته باشند و اولویت‌ها، سیاست‌ها و اهداف خود را از این اسناد استخراج کنند.

وی در ادامه با اشاره به یکی از فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه اگر بخواهید دانشگاه علمی شود، باید اسلامی شود، افزود: کار علم این است که حقایق موجود در عالم را شناسایی کند و بر اساس آن، قانون گذاری کند؛ برای اسلامی شدن دانشگاه ها علوم دنیا را کنار نمی گذاریم، اما این علوم را با نگاه دینی و نگاه الهی پیاده می کنیم.

دکتر شاطری با بیان اینکه دانشگاه تنها نهاد تعلیم نیست، بلکه نهاد تعلیم و تربیت است، گفت: سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها که محصول کار مشترک حوزه و دانشگاه بوده است، حاصل برداشت مترقی دانشگاهیان و حوزویان است و معتقد است که باید تعلیم و تربیت به طور همزمان انجام شود.

وی در ادامه با اشاره به سیر تحول دانشگاه گفت: ابتدا دانشگاه های سنتی وجود داشت، پس از آن دانشگاه نسل دوم و سپس دانشگاه نسل سوم و کارآفرین وارد عرصه شدند. مأموریت دانشگاه کارآفرین، تحقیقات، آموزش و جامعه است.

دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه ها با اشاره به ویژگی ها و کاربردهای دانشگاه خاطرنشان کرد: کارآفرینی، سرمایه‌گذاری، وابستگی متقابل، استقلال، دو منظور بودن و انعطاف پذیری از ویژگی‌های دانشگاه است.

وی در پایان خطاب به رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اولین مسئولان و متولیان سند اسلامی شدن دانشگاه ها، رؤسای واحدها هستند و باید نسبت به اجرای و عملیاتی کردن این سند توجه جدی صورت گیرد.