به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر فرزاد جهانبین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی دستورالعمل «سیاستهای ابلاغی دهه مبارک فجر در دانشگاه آزاد اسلامی» را به رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استان ها ابلاغ کرد.
دکتر جهانبین در این دستورالعمل تأکید کرده است؛ در آستانه چهل و دومین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، ما دانشگاهیان ضمن تجدید میثاق با آرمانهای حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، بر این اعتقادیم که با اتکال به خداوند متعال و با باور به سنن الهی، به زودی بساط مستکبران که شاهرگهای حیات مستضعفان را به دست گرفته، برچیده خواهد شد و تمدن نوین اسلامی و طلوع خورشید ولایت عظمی را شاهد خواهیم بود.
در بخش دیگری از این دستورالعمل آمده است: واحدها و مراکز دانشگاهی لازم است جهت بزرگداشت هرچه باشکوهتر ایام الله دهه فجر در استانها، مطابق سیاستهای این دستورالعمل برنامهریزی و اقدام شایسته انجام دهند. برنامهریزی باید به نحوی باشد که منجر به افزایش اعتمادبنفس ملی، نفی اسلام لیبرالها و اسلام متحجرین شده و تبیین دقیقی از وضعیت موجود کشور و ضعفها و قوتها و علل دقیق ضعفها و قوتها صورت گیرد.
در برنامه های معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، بر تشکیل کمیته دهه فجر انقلاب اسلامی در سطح واحدها و مراکز دانشگاهی برای تصمیمسازی جهت طرح در شورای فرهنگی و ارتباط و همکاری با کمیته های دهه فجر استانی و شهرستانی و مشارکت در اجرای برنامه های این دهه، حمایت و پشتیبانی لازم از برنامه های نهادهای دانشگاه مانند بسیج دانشجویی، تشکل های اسلامی، کانون های فرهنگی و دانشجویی و... با موضوع دهه فجر، فضاسازی محیطی و مجازی دانشگاه با نمادهای انقلابی و فرهنگی مناسب مانند رهنمودهای حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) درخصوص نهضت اسلامی، انقلاب اسلامی و دستاوردها و کارآمدی نظام جمهوری اسلامی و بیانیه گام دوم تأکید شده است.
همچنین استفاده از ظرفیت اساتید انقلاب اسلامی، علوم اجتماعی، علوم سیاسی، تاریخ و... دانشگاه، برای تبیین انقلاب اسلامی، اهداف انقلاب، دستاوردهای انقلاب و پاسخ به شبهات در کلاس ها و یا برگزاری وبینار، سخنرانی و نشست باید مورد توجه واحدها قرار گیرد.
برگزاری مراسم میثاق با شهدا با تأکید بر مراسم غبارروبی و نثار گل بر مزار شهدای انقلاب، برگزاری مراسم ویژه بر مزار شهدای گمنام واحدها و مراکز دانشگاهی، دیدار با خانواده های معزز شهدای انقلاب، جنگ تحمیلی و شهدای مدافع حرم و شهدای سلامت، بازدید از آسایشگاه جانبازان، بازدید از حسینیه جماران، موزه جماران، موزه عبرت و سایر اماکن تاریخی انقلابی ویژه استان تهران و سایر موزه ها در استان ها (در صورت موافقت ستاد ملی مبارزه با کرونا)، برگزاری کرسی های آزاداندیشی دانشجویی و استادی در فضای مجازی و یا به صورت حضوری (در صورت اخذ مجوز از استاد ملی مبارزه با کرونا) از دیگر برنامه های ویژه دانشگاه آزاد اسلامی در دهه مبارک فجر است.
همچنین در این دستورالعمل آمده است: تأکید بر مشارکت جدی اساتید، کارکنان و دانشجویان در جشنواره «از حماسه تا حماسه» با موضوع حماسه 22 بهمن با تبلیغات گسترده و مناسب، زمینه سازی برای حضور دانشگاهیان در راهپیمایی 22 بهمن با رعایت دستورالعمل های کمیته دهه فجر و ستاد ملی مبارزه با کرونا، انعکاس فعالیت های ایام پیروزی انقلاب اسلامی در سایت ها و رسانه های محلی و در سطح ملی و انتشار یادداشت، سرمقاله و مصاحبه های اساتید، دانشجویان و کارکنان در نشریات و سایت های محلی و منطقه ای و... باید مورد توجه واحدهای دانشگاهی قرار گیرد.
در این دستورالعمل تأکید شده است که برنامهریزیها باید به نحوی باشد که اقطاب اثرگذار نقشآفرینی کرده و معاونت نقش ستادی ایفا کند.
عناوین ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی با شعار محوری «انقلاب اسلامی؛ بالنده و مقتدر، چون کوه استوار» به شرح زیر است:
یکشنبه 12 بهمن انقلاب اسلامی، امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه)، عبد صالح خدا، احیاگر اسلام ناب محمدی (صلی الله علیه و آله و سلم)
دوشنبه 13 بهمن انقلاب اسلامی، عدالت اجتماعی، اقتصاد مقاومتی، جهش تولید
سهشنبه 14 بهمن انقلاب اسلامی، جوان ایرانی، امید و خودباوری، پیشرفت علمی
چهارشنبه 15 بهمن انقلاب اسلامی، سیره فاطمی، منزلت زن، سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی
پنجشنبه 16 بهمن انقلاب اسلامی، مجاهدت انقلابی، کرامت انسانی، ایثار و شهادتطلبی
جمعه 17 بهمن انقلاب اسلامی، قرآن و معنویت، وحدت اسلامی، آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
شنبه 18 بهمن انقلاب اسلامی، امت ولایی، تمدن نوین اسلامی
یکشنبه 19 بهمن انقلاب اسلامی، نیروهای مسلح جهادی، اقتدار و صلابت، امنیت پایدار
دوشنبه 20 بهمن انقلاب اسلامی، بسیج فداکار، خدمت مؤمنانه، مدافعان سلامت
سه شنبه 21 بهمن انقلاب اسلامی، مکتب شهید سلیمانی، جبهه مقاومت، استکبارستیزی
چهارشنبه 22 بهمن انقلاب اسلامی، یوم الله 22 بهمن، عید بزرگ اسلامی، سرآغاز حکومت الله بر جهان، گام دوم انقلاب اسلامی
ام البنين، يكى از مادران برجسته تاريخ است كه زندگى او مالامال از عشق به ولايت و امامت بوده و در تربيت فرزندان دلير و شجاع و با ادب چون عباس بن على (عليه السلام) بسيار موفق بوده است. حضرت ام البنين در 13 جمادی الثانی سال 64 ه.ق بدرود حیات گفت.
زندگینامه حضرت ام البنین (س):
فاطمه کلابیه معروف به امالبنین (زادهٔ ۵ قمری، کوفه)، پدرآن حضرت حزام بن خالد و مادرشان لیلی دختر شهید بن ابی عامر است. همسر امام اول شیعیان، علی بن ابی طالب است. پس از درگذشت فاطمه زهرا، علی با معرفی برادرش عقیل با فاطمه کلابیه ازدواج کرد.
روزی که عروس تازه ابوطالب، پای در خانه امامت نهاد، حسنین علیهم االسلام هر دو بیمار بودند. ام البنین به محض آن که وارد خانه علی علیه السلام شد، خود را بر بالین آن دو بزرگوار رساند و هم چون مادری مهربان به پرستاری و دل جویی از آنان پرداخت. او تا آخر عمر دو ریحانه و دلبند رسول خدا را بر فرزندان خویش مقدم می شمرد
ام البنین (ع) در همان روزهای نخست که پا به خانه امامت نهاد، فهمید که وقتی مولا علی علیه السلام او را به اسم صدا می زند، فرزندان فاطمه علیهاالسلام یاد و خاطره مادر عزیزشان برایشان زنده می شود و اندوه تمام وجودشان را فرا می گیرد. از همین رو از حضرت علی علیه السلام می خواهد که به جای «فاطمه» که نام اصلی او بود، او را به نام دیگری صدا کند، تا فرزندان رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم از یاد کردِ نام وی بر زبان مولا علی علیه السلام، به یاد مادر خویش حضرت فاطمه نیفتند و خاطرات تلخ گذشته در ذهنشان تداعی نکند و رنج یتیمی و بی مادری را کم تر احساس کنند. علی علیه السلام، اسم او را «ام البنین» یعنی مادر پسران نهاد و از آن پس آن بانو به این نام مشهور شد.
حضرت ام البنین چهار پسر به نامهای: عباس، عبدالله، جعفر و عثمان، امالبنین داشت که هر چهار فرزند او در کربلا کشته شدند.
امّ البنین، پس از شهادت فرزندانش، همه روزه به بقیع می رفت و به یاد فرزندان شهیدش مرثیه های بسیار سوزناکی می خواند و مردم مدینه نیز به ندبه و نوحه او گوش فرا می دادند تا جایی که مروان بن حکم - این دشمن اهل بیت- نیز همواره به نوحه خوانی او حاضر شده و می گریست.
رحلت حضرت ام البنین (ع):
از تاریخ وفات ام البنین اطلاع دقیقی در دست نیست. معروف است که او در ۱۳ جمادی الثانی ۶۴ق از دنیا رحلت فرمودند. شیرزنی که فرزندان خود را در راه دفاع از حریم ولایت به میدان نبرد فرستاد و پس از شهادت آنان، با صبر و بردباری اسوه زنان در طول تاریخ شد.
حضرت ام البنین (س) را در قبرستان بقیع در کنار مزار امام حسن مجتبی (ع) و فاطمه بنت اسد، مادر امام علی (ع) به خاک سپردند. اگر چه جسم او در خاك است، اما روح بلند او و صفات كريمه و عظيمه وى نام او را به بلنداى آفتاب زنده نگاه داشته است و در پرتو صفات اين بانوى فاضله انسانهايى تربيت شده اند كه در تاريخ مانا و ماندگار خواهد بود.
برگزاری کارگاه آموزشی آنلاین
عنوان کارگاه آموزشی: آشنای با علل و راهکارهای پیشگیری ازاعتیاد و مواد مخدر
سخنران:
دکتر محمدرضا بحرانی
- دکترای روان شناسی- عضو هیات علمی دانشگاه
تاریخ و زمان برگزاری:
چهارشنبه 1 بهمن ماه 99
ساعت 12 و 45 دقیقه
برگزاري به صورت آنلاين
ثبت نام در این کارگاه آموزشی برای تمامی دانشجویان، کارکنان ومدیران رایگان می باشد.
نرم افزار مورد نیاز برای موبایل:
Adobe connect Android
yun.ir/be3p31
لینک ثبت نام در وبینار:
https://caroop.ir/ev22704
دوشنبه مورخ 22/10/1399 راس ساعت 10 صبح جهت گرامیداشت یاد استاد فقید حضرت آیت اله مصباح یزدی (رحمت اله علیه) جلسه ای با حضور امام جمعه محترم شهرستان در محل واحد دانشگاهی برگزار گردید.
دکتر اسدی امام جمعه دیلم ضمن تبیین ابعاد شخصیتی این عالم جلیل القدر به نقش علما و بزرگان دینی در تبیین اندیشه های اسلامی از صدر اسلام تاکنون پرداختند. ایشان همچنین علامه محمدتقی مصباح یزدی را از پرچمداران اندیشه و گفتمان دینی دانستند و شخصیت علمی ایشان را همتراز استاد شهید مرتضی مطهری برشمردند. همچنین ارتباط علامه مصباح یزدی در زمان حیات حضرت امام (ره) و پس از آن در دوران زعامت مقام معظم رهبری را از نمونه های بارز ولایت مداری و ولایت پذیری ایشان برشمردند.
این مراسم بطور همزمان از طریق فضای مجازی برای دانشجویان و اساتید دانشگاه پخش گردید.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص روز جهانی مقاومت و سالگرد شهادت سردار دلها بیانیهای صادر کرد.
متن بیانیهای در ادامه آمده است:
« كُونُوا قَوَّامِينَ لِلَّهِ شُهَدَاءَ بِالْقِسْطِ…» (آیه ۸ سوره مائده)
"شهادت سلیمانی یک حادثه تاریخی است، یک حادثه معمولی نیست که از یاد تاریخ برود؛ این در تاریخ ثبت شد بهعنوان یک نقطه روشن و شهید سلیمانی هم قهرمان ملت ایران شد و هم قهرمان امت اسلامی شد" مقام معظم رهبری
مترسک دروغین استکبار جهانی در همراهی و همنوایی با جنایتکاران، در سحرگاه ۱۳ دیماه دست به جنایتی هولناک زد که ننگ آن تا ابد باقی خواهد ماند. ۱۳ دیماه سال ۱۳۹۹ اولین سالگرد شهادت سردار دلها شهید سپهبد حاج "قاسم سلیمانی" فرماندهی بینظیر، شجاع و فداکار است که چهار دهه عمر با برکت خود را در دفاع از عزت، اقتدار و امنیت ملت بزرگ ایران، مظلومان جهان بهویژه کشورهای اسلامی و محور مقاومت صرف کرده و سرانجام در راه اعتلای اسلام، قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) جان خویش را به پیشگاه حضرت حق و به تأسی از سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) فدا کرد.
۱۳ دیماه همزمان با سالروز شهادت سردار رشید اسلام حاج "قاسم سلیمانی" که به روز جهانی مقاومت" در تقویم ثبتشده روزی متفاوت از سایر روزهاست؛ سردار سلیمانی نماد مبارزه با نظام سلطه و ظلم جهانی بود که زندگی خود را برای مبارزه با ظالمان و دفاع از مظلومان اختصاص داد.
دشمن باید بداند «امروز همه ملت شریف ایران و همه مبارزان جبهه مقاومت، سردار سلیمانی هستند» و با شهادت این سردار الهی، نهتنها آتش مبارزه کمفروغ نخواهد شد بلکه انگیزههای جهاد، شهادت و مقاومت پررنگتر از گذشته ادامه خواهد یافت. آمریکای جنایتکار نمیداند که ملت ایران کانون رویش حاج قاسمهاست و هزاران جوان مستعد و مصمم در مسیر حاج قاسم قرار خواهند گرفت و ذرهای به اراده مقاومت و مبارزه با تروریسم خللی وارد نخواهد شد.
دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان بزرگترین شبکه اجتماعی مولود انقلاب اسلامی ضمن گرامیداشت ایام فاطمیه و پرچمدار بصیرت، حضرت فاطمه(س)، یاد و خاطره شهیدان سردار سپهبد حاج "قاسم سلیمانی"، "ابومهدی المهندس" و دیگر همراهان شهیدش را گرامی میدارد؛ تقارن اولین سالگرد شهادت اسطوره جهاد و مقاومت فرزند رشید ایران، سرباز مخلص اسلام، قرآن و ولایت، محبوب دل مظلومان جهان سردار شهید حاج "قاسم سلیمانی" با اربعین شهادت دانشمند برجسته و ممتاز هستهای و دفاعی کشور دکتر "محسن فخری زاده" اعلام مینماید که خون این شهیدان گلگون کفن در راستای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی میتواند راهبردی جدید در مواجهه با استکبارستیزی، اعتلای اسلام و مسلمین و تعالی و استقلال و عزت ایران اسلامی باشد؛ حاج قاسم تنها به ملت ایران تعلق نداشت از این رو دستهای منتقم امت اسلامی و مظلومان جهان انتقام این خونهای پاک را از آمریکای جنایتکار خواهد گرفت و دشمنان بدانند، ملتی که شهادت دارد، هرگز اسارت ندارد و راه روشن شهدا توسط جوانان برومند ایران اسلامی پرقدرت ادامه خواهد داشت.
احمد حیدری
معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی و سخنگوی دانشگاه
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، مهندس احمد حیدری معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی و سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی به مناسبت گرامیداشت حماسه 9 دی پیامی صادر کرد.
در متن این پیام آمده است:
«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ أَطِیعُواْ اللّهَ وَأَطِیعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِی الأَمْرِ مِنکُمْ…» (سوره مبارکه نساء :۵۹)
ملت رشید ایران اسلامی در بیش از چهار دهه حیات پربرکت نظام جمهوری اسلامی روزهای تلخ و شیرین گوناگونی را تجربه کرده و ثابت کردند هر زمان نیاز هست در صحنههای مختلف حضور دارند و نماد عینی مردمیترین انقلاب جهان را به نمایش گذاشتند.
نهم دیماه به عنوان روز بصیرت سمبل تجدید پیمانی خودجوش و مبارک با ولی امر زمان است. نهمین روز از دیماه ۸۸ بهپاس این قیام خودجوش مردمی با عنوان روز «بصیرت و میثاق با ولایت» در تقویم رسمی ما ثبت و ماندگار شد و برگ زرین درخشانی را در کارنامه ایران و ایرانی رقم زد. برگ زرینی که تجلی روشن دینداری و عشقورزی ملت ایران به دین مبین اسلام، انقلاب اسلامی و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی) را به زیبایی پیش چشم جهانیان به نمایش گذاشت و عزم جدی و خللناپذیر این ملت آزاده در حفظ اصول و آرمانهای انقلاب اسلامی را به همگان ثابت کرد و موجب ناامیدی دشمن از نفوذ به مرزهای معنوی و جغرافیایی ایران اسلامی گشت.
این روز، هنگامه یأس و شکست دشمنان و بیداری غافلان خوشخیال از خواب باطل سلطه بر انقلاب اسلامی بود؛ دشمنی که همچنان تلاش دارد کابوس این شکست را به رؤیای شیرین دستنیافتنی خود مبدل سازد.
9 دی یادآور تجدید پیمان ملت با ارزشهای انقلاب اسلامی و ولایت است و این خود حاصل بصیرت و آگاهی ملت ایران است که برگرفته از فرهنگ عاشوراست که جهانیان را تسلیم اراده خود کرد و خشم و عصبانیت دشمنان و منافقین ملت را همراه با انفعال و عقب نشینی از مواضع نادرستشان به ارمغان آورد. این درسی است برای همه مستکبرین جهان که انقلاب اسلامی بخشی از هویت و شناسنامه ملت ایران است و صد البته که مشکلات و موانع اقتصادی خللی در اراده پولادین این ملت قدرشناس و مقاوم ایجاد نخواهد کرد.
دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین شبکه اجتماعی مولود انقلاب اسلامی، ضمن گرامیداشت ایام فاطمیه و پرچمدار بصیرت حضرت فاطمه(س)، سالروز این حماسه افتخارآفرین ملّی، این روز را به مردم فهیم ایران که همواره نقش تعیینکنندهای در حفظ استقلال، آزادی و هویت ملّی و دینی ایران اسلامی ایفا کردهاند، تبریک میگوید و همدل و همنوا با مردم نجیب و سرافراز ایران، امیدوار است که همواره نور بصیرت الهی در دلهای امت شهیدپرور ایران اسلامی پرفروغ و گرم باقی باشد و سایه رهبر حکیم انقلاب اسلامی، حضرت امام خامنهای (مدظلهالعالی) تا روزی که چشم همه آرزومندان و منتظران حقیقی به جمال دلآرای صاحب اصلی انقلاب اسلامی، حضرت حجت (عج) روشن شود، مستدام و پایدار باشد و همگی در رکاب رهبر عظیمالشأنمان، در خیل سربازان مهدی فاطمه (عج) خوشعاقبت شویم. انشاءالله.
ا توجه به شرایط کرونایی????
ثبت نام در رشته های ارشد در سه رشته زیر برای ترم بهمن انجام میشه:
دانشگاه آزاد اسلامی
واحد بندردیلم
1- کارشناسی ارشد مهندسی برق
2- کارشناسی ارشد مهندسی عمران
3-کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی
-ثبت نام از امروز: 25 آذرماه
-این ثبت نام آزمون نداره.
-نتایج چند هفته بعد اعلام میشه.
-شروع به تحصیل: همین ترم بهمن
آدرس سایت ثبت نام و انتخاب رشته:
http://www.sanjesh.org
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندردیلم برگزار می کند:
برگزاری دوره آموزشی آنلاین:
وبینار ارزیابی ریسک ایمنی و زیست محیطی به روش FMEA از زبان 2 مدیر اجرایی در حوزه دانشگاهی و در حوزه صنعت
مدرس:دکتر محمدعلی نیک بخش
- عضو هیات علمی دانشگاه
- طراح بیش از 17 سال سابقه مدیریت و کار اجرایی - همراه با گروه مدرسان دوره
-جهت کارکنان در حوزه دانشگاهی، صنعتی، ادارات و موسسات و فعالان بازار و کار اجرایی
شامل: مباحث تشریح ریسک و شکست در یک مجموعه و آنالیز آن در جهت ارتقا و بهبود عملکرد و آگاهی بخشی برای رویایی با این حالات
تاریخ و زمان برگزاری:
چهارشنبه و پنج شنبه 3 و 4 دیماه 99 - ساعت 17:30 تا 19:30
نحوه برگزاري: طي 2 جلسه 2 ساعته به صورت آنلاين
پايان مهلت ثبت نام:
شنبه 28 آذر ماه 99
لینک ثبت نام در دوره:
https://caroop.ir/ev21471
دوره های تکمیلی و مدیریتی مرتبط توسط این مجموعه در ادامه این دوره برگزار می گردد.
در پایان دوره به شرکت کنندگان، گواهی شرکت در دوره اعطا می شود.
دانشگاه آزاد اسلامی بندردیلم برگزار می کند:
-برگزاری دوره آموزشی آنلاین:
-وبینار آموزش وبسایت نویسی به زبان تجربی و کاربردی
-مدرس: محسن کاظمی
- برنامه نویس و عضو هیات علمی دانشگاه
- طراح بیش از 500 وبسایت و سامانه اینترنتی
-ويژه علاقه مندان طراحی سایت
-شامل مباحث پایه و آشنایی با مفاهیم اصلی به زبان تجربی و کاربردی
-تاریخ و زمان برگزاری:
-دوشنبه و سه شنبه 1 و 2 دیماه 99 - ساعت 17:00 تا 19:00
-نحوه برگزاري: طي 2 جلسه 2 ساعته به صورت آنلاين
-پايان مهلت ثبت نام:
پنجشنبه 27 آذر ماه 99
-لینک ثبت نام در دوره:
https://caroop.ir/ev28213
-دوره های تکمیلی و پیشرفته نیز در ادامه این دوره برگزار می گردد.
-در پایان دوره به شرکت کنندگان، گواهی شرکت در دوره اعطا می شود.
فرا رسیدن روز دانشجو
بر مجاهدان سنگرهای دانش و بینش
دانشجویان با ایمان
و حقیقت جوی ایران اسلامی گرامی باد
|
راهنماي سامانه كلاس هاي آنلاين |
![]() |
راهنماي انتخاب واحد و جستجوي درس |
جهت اطلاعات بیشتر به سایت http://iaub.ir مراجعه فرمایید |
ریاست واحد دانشگاه دیلم جناب دکتر نیک بخش و هیات رئیسه ، اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دیلم ، ضمن محکوم نمودن ترور سردار سرتیپ پاسدار دکتر محسن فخری زاده، دانشمند ارشد و برجسته کشورمان که نشانه محکم دیگری از وحشت استکبار جهانی از پیشرفت علمی ایران اسلامی است ، شهادت این دانشمند برجسته انقلابی را به پیشگاه حضرت بقیة الله العظم ارواحنا الفداء، محضر فرماندهی معظم کل قوا، جامعهٔ علمی، مردم شهیدپرور کشورمان تبریک و تسلیت عرض نموده و برای آن شهید عزیز از درگاه خداوند متعال علو درجات و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان محترم صبری جمیل مسألت مینمایند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، اطلاعیه دانشگاه آزاد اسلامی در ارتباط با چگونگی ارسال مدارک ثبت نام به واحدهای دانشگاهی محل پذیرش و نحوه صدور معافیت تحصیلی مشمولان به این شرح است:
الف) با توجه به شیوع بیماری کرونا و به جهت جلوگیری از مسافرت بین شهری دانشجویان جدیدالورود، طبـق هماهنگی به عمل آمده با شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران، پذیرفته شدگان سـال 99 در کلیـه مقـاطع تحصیلی می توانند از طریق باجه های پستی مدارک تحصیلی و هویتی خود را که شامل موارد ذیل می شود بـا ممهور نمودن آنها به مهر شرکت ملی پست، پاکت گذاری نموده و با استفاده از سـرویس پیشـتاز بـه دبیرخانـه واحد دانشگاهی محل پذیرش ارسال نمایند.
1. اصل و تصویر مدرک دیپلم نظام آموزشی جدید یا نظام قدیم یا دیپلم فنی و حرفه ای یا مدرک کاردانی یا گواهی موقت پایان تحصیلات دوره پیش دانشگاهی و یا گواهی دیپلم با امضا متصدی امور دفتری و مهر و امضاء مدیر آموزشی یا گواهی اتمام دوره از حـوزه هـای علمیـه جهـت پذیرفتـه شـدگان مقـاطع کـاردانی پیوسـته و ناپیوسته، کارشناسی پیوسته و دکترای حرفه ای و ریز نمرات آن
2. اصل و تصویر مدرک تحصیلی دوره کاردانی و یا گواهی انشایی معتبر و مورد قبـول دانشـگاه (درج تـاریخ فارغ التحصیلی، مشخص بودن میانگین کل فارغ التحصیلی و تسویه حساب کامل از مقطع پایه) بـرای پذیرفتـه شدگان مقطع کارشناسی ناپیوسته و ریز نمرات آن
3. اصل و تصویر مدرک تحصیلی دوره کارشناسی و یا گواهی انشایی معتبر و مورد قبول دانشگاه (درج تاریخ فارغ التحصیلی، مشخص بودن میانگین کل فارغ التحصیلی و تسویه حساب کامل از مقطع پایه) یا گواهی سطح 2 توسط حوزه علمیه برای پذیرفته شدگان مقطع کارشناسی ارشد و ریز نمرات آن
4. اصل و تصویر مدرک تحصیلی دوره کارشناسی ارشد و یا گواهی انشایی معتبر و مورد قبول دانشگاه (درج تاریخ فارغ التحصیلی، مشخص بودن میانگین کل فارغ التحصیلی و تسویه حساب کامل از مقطع پایه) یا گواهی سطح 3 توسط حوزه علمیه برای پذیرفته شدگان مقطع دکتری تخصصی و ریز نمرات آن
5. تصویر تمامی صفحات شناسنامه
6. تصویر کارت ملی(پشت و رو)
7. شش قطعه عکس 4*3
8. مدرک مشخص کننده وظیفه عمومی پذیرفته شدگان مرد
9. گواهی موافقت و رضایت شاغلین نیروهای نظامی و انتظامی
10. گواهی پایان طرح خدمت مخصوص پذیرفته شدگان دوره های کارشناسی ارشد و دستیاری گـروه علـوم پزشکی
11. اصل رسید پستی یا تصویر برگه درخواست اینترنتی تاییدیه تحصیلی دیپلم(ویژه پذیرفته شدگان مقاطع کاردانی، کارشناسی و دکترای حرفه ای)
12. کلیه فرم ها و پیوست های تکمیل شده که به تفکیک مقطع تحصیلی در سامانه آموزشـیار قـرار گرفتـه است.
13. اصل نامه تاییدیه معافیت تحصیلی دریافتی از پلیس+10
14. گواهی اشتغال در آموزش و پرورش، کارت معافیت شاغلین آموزش و پرورش
15. معافیت تحصیلی حوزه علمیه جهت طلاب
ب) با عنایت به هماهنگی به عمل آمده با سازمان وظیفه عمومی نیروی انتظـامی جمهـوری اسـلامی ایـران، دانشجویان مرد پذیرفته شده سال 99 جهت معافیت تحصیلی به شرح ذیل اقدام نمایند:
1. مشمولان مورد نظر بدون مراجعه به دانشگاه با ارائه کارنامه قبولی در آزمون های سازمان سنجش آموزش کشور و یا سایت مرکز سنجش، پذیرش و فـارغ التحصـیلی دانشـگاه آزاد اسـلامی بـه یکـی از دفـاتر خـدمات الکترونیک (پلیس +10) محل دانشگاه قبولی یا محل سکونت مراجعه نمایند. ضمناً در این خصوص الزامی برای ارائه برگ درخواست معافیت تحصیلی از سوی دانشگاه ها به دفاتر خدمات الکترونیک نمی باشد.
2. درخواست معافیت تحصیلی در واحدهای دانشگاهی مستقر در شهر تهران به صـورت اینترنتـی بـوده کـه دانشــجویان ورودی ســال جدیــد مــی تواننــد بــا مراجعــه بــه ســایت ســازمان وظیفــه عمــومی بــه آدرس http://service.epolice.ir یا http://epolice.ir برای دریافت مجوز ثبت نام(معافیت تحصیلی) اقدام نمایند. ضمن اینکه سامانه دفاتر پلیس +10 همچنان همانند بند 1 فعال بوده، لیکن اولویت با ثبت درخواست اینترنتی می باشد.
3. بارگذاری برگ درخواست معافیت تحصیلی توسط واحدهای دانشگاهی در سایت اینترنتـی واحـدها و یـا پورتال دانشجویی (دارای امضای اسکن شده و سیستمی) و امکان چـاپ آن بـه منظـور ارائـه بـه دفـاتر خـدمات الکترونیک انتظامی بلامانع است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر تأکید کرد؛
لزوم تکریم ارباب رجوع و توجه به افزایش درآمدهای غیرشهریهای/ برنامههای دانشبنیان چگونه اجرا میشوند؟
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با تأکید بر تکریم ارباب رجوع و پاسخگویی دقیق و سریع تأکید کرد: باید با احترام به کرامت انسانی بهگونهای عمل کرد که حتی پیچیدهترین موضوعات در کوتاهترین زمان ممکن رفع شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، اسماعیل عبدالهی در جلسه تکریم و معارفه رؤسای قدیم و جدید دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با اشاره به اینکه احساس مسئولیت در قبال مأموریتها و رسالتهای دانشگاه نسبت به جامعه و کشور یک وظیفه است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی متعلق به همه است و هیچ فرد یا گروهی در هر منصب و مقامی نباید در برابر این ساختار باارزش با توقع برخورد کند.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یک نهاد انقلابی، مردمی و ملی است، متذکر شد: دانشگاه آزاد اسلامی بهدنبال تحقق دانشگاهی با رسالتهای اجتماعی و مسئلهگراست و فرصت خدمت در آن یک نعمت و شایسته بهرهگیری و امتنان است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه در این دانشگاه هیچ گرایش سیاسی و جناحی بر دیگری برتری ندارد، عنوان کرد: خط مشی دانشگاه آزاد اسلامی خط نظام و پذیرش مسئولیت در این دانشگاه یک ادای دین شرعی است؛ بنابراین بهعنوان یک مسئول باید فراتر از حاشیهها که آسیبزا و ویرانکننده هستند با کنترل نفس بهدنبال تعالی دانشگاه و نظام جمهوری اسلامی باشیم.
اصل در انجام فعالیتهای کاری، احساس مسئولیت است
عبدالهی با بیان اینکه اصل در انجام فعالیتهای کاری، احساس مسئولیت و مصالح دانشگاه و مردم است، خاطرنشان کرد: توجه به این مهم، برقراری ارتباط با مردم و پروردگار را ساده خواهد کرد.
دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه پشت هر انتصاب و تغییری چند نکته محوری مورد انتظار است، مطرح کرد: نخستین نکته مهم، برنامه محوری و دورنمای توسعه براساس ظرفیتهای موجود با پیشبینی آینده و صلاح دانشگاه است.
وی با اشاره به رشتههای متنوع تحصیلی در مقاطع مختلف تبیین کرد: دانشکده و دانشگاه توانمند و مسئلهمحور یک ظرفیت مناسب برای رشد، تعالی و افزایش امید در کشور بهویژه جوانان خواهند بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با یادآوری اینکه دانشگاه آزاد اسلامی مستیقماً با مشارکت و یاری مردم اداره میشود، یادآور شد: پشتوانه جلب حمایتهای مردمی، برنامه محوری است. بدون توسعه علمی و افزایش درآمدهای شهریهای و غیرشهریهای، برنامههای دانشبنیان در اجرا با مشکل مواجه خواهند شد.
تأکید بر تکریم ارباب رجوع و پاسخگویی دقیق و سریع
عبدالهی با تأکید بر تکریم ارباب رجوع و پاسخگویی دقیق و سریع چنین توضیح داد: باید با احترام به کرامت انسانی بهگونهای عمل کرد که حتی پیچیدهترین موضوعات در کوتاهترین زمان ممکن رفع شود.
وی افزود: کوتاهی و اهمال در انجام وظیفه تعدی به حقوق دانشجویان و ایجاد چالش برای مجموعه و دانشگاه است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه قانونمندی و جدیت در تکریم ارباب رجوع یک وظیفه شرعی و انسانی است، ادامه داد: تسلط بر مقررات و راهحلهای قانونی رکن اصلی پاسخگویی است و اشاعه قانون در امور نیاز به مدیریتی قوی، هوشمندانه و در عین حال صبورانه دارد.
عبدالهی، ایجاد همگرایی و تعامل با دیگران را از نکات مهم دیگر قابل توجه دانست و عنوان کرد: تعامل با دیگران بر دو معیار قانون و راهحلهای اخلاقی و انصاف استوار است.
وی با بیان اینکه امور مراجعان باید با محور قانون و براساس ظرفیتهای قابل قبول و موجه انجام پذیرد، ادامه داد: میتوان با قانون به مشکلات رسیدگی کرد و براساس اخلاق، رأفت اسلامی و انسانی کمک کرد تا امور تنظیم شود.
در این نشست انسیه ماهینی عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر که پیش از این رئیس شورای زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، رئيس اداره امور فرهنگی و اجتماعی واحد بوشهر و مدیر گروه رشته معارف اسلامی دانشگاه بود به عنوان رئیس دانشکده علوم انسانی منصوب و معرفی شد.
اطلاعیه
دانشجویان گرامی ورودی های ۹۶ و ماقبل مطابق با برنامه زمانبندی انتخاب واحد ترم مهرماه استان بوشهر روز سه شنبه ۹۹/۶/۲۵ در دو نوبت ، نوبت اول ساعت ۸-۱۴ و نوبت دوم از ساعت ۲۲الی ۶ صبح روز بعد در سامانه آموزشیار به آدرس زیر انجام می شود
دانشجویان گرامی ورودی های ۹۷و ۹۸مطابق با برنامه زمانبندی انتخاب واحد ترم مهرماه استان بوشهر روز چهارشنبه ۹۹/۶/۲۵ در دونوبت ، نوبت اول ساعت ۸-۱۴ و نوبت دوم از ساعت ۲۲ الی ۶ صبح روز بعد در سامانه آموزشیار به آدرس زیر انجام می شود.
داوطلبین و علاقمندان ورود به دانشگاه
انواع وام های پرداخت شهریه دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی
✳️ وام شهریه صندوق رفاه دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی
✳️ وام شهریه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
✳️ وام شهریه بانک ملی با سود 10 درصد
✳️ وام شهریه بانک رسالت و بانک مهر ایران با سود 8 الی 9 درصد و 2 ساله
————————————-
???? در باره وام شهریه صندوق رفاه دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی
✅ معروف به وام سامانه ساجد
✅ وام کوتاه مدت و میان مدت با بازپرداخت بلافاصله پس از اخذ وام
♻️ بانک های عامل پرداخت کننده وام صندوق رفاه :
1️⃣ بانک ملی
2️⃣ بانک قرض الحسنه رسالت
3️⃣ بانک قرض الحسنه مهر ایران
♻️ ثبت نام درخواست وام در سامانه ساجد : https://sajed.iau.ir
♻️ شروع بازپرداخت قسط های وام : بلافاصله پس از اخذ وام
♻️ هر ترم می توان تقاضای وام سامانه ساجد کرد!
♻️ وامی معادل 50 درصد درصد مبلغ شهریه ترم!
♻️ زمان درخواست وام شهریه در سامانه ساجد :
⏹ برای شهریه نیمسال اول : از 15 مرداد تا 15 مهر
⏹ برای شهریه نیمسال دوم : از 15 دی تا 15 اسفند
————————————-
???? در باره وام شهریه بانک ملی با سود 10 درصد
◀️ دانشجویان کاردانی : حداکثر پنج میلیون تومان 2 ساله
◀️ دانشجویان کارشناسی : حداکثر ده میلیون تومان 4 ساله
◀️ دانشجویان کارشناسی ارشد : حداکثر بیست میلیون تومان 2 ساله
◀️ دانشجویان دکتری : حداکثر چهل ملیون تومان 4 ساله
————————————
???? در باره وام شهریه بانک رسالت و بانک مهر ایران با سود 8 الی 9 درصد و 2 ساله
◀️ دانشجویان کاردانی : حداکثر دو و نیم میلیون تومان
◀️ دانشجویان کارشناسی : حداکثر دو و نیم میلیون تومان
◀️ دانشجویان کارشناسی ارشد : حداکثر هفت و نیم میلیون تومان
◀️ دانشجویان دکتری : حداکثر بیست ملیون تومان
————————————
???? در باره وام شهریه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
✅ وام بلندمدت با بازپرداخت بعد از فراغت از تحصیل
✅ ویژه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی
◀️ دانشجویان کاردانی و کارشناسی : حداکثر پانصد هزارتومان
◀️ دانشجویان کارشناسی ارشد : حداکثر یک میلیون تومان
◀️ دانشجویان دکتری : حداکثر دو و نیم ملیون تومان
♻️ شروع قسط های بازپرداخت وام : بعد از فارغ التحصیلی
♻️ بانک عامل : بانک قرض الحسنه مهر ایران
ر
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با تشریح مصوبات هفدهمین جلسه هیئت امنای این دانشگاه گفت: در این نشست با راهاندازی مرکز تحقیقات علوم ورزشی موافقت شد. اسماعیل عبداللهی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در بوشهر با تشریح مصوبات هفدهمین جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر اظهار کرد: در این جلسه حول محور برنامهها و بودجه این دانشگاه بحث و تبادلنظر صورت گرفت و متناسب با آن دستور جلسه انجام شد. وی خاطرنشان کرد: نخستین دستور این جلسه بررسی برنامههای پیشبینی شده بودجه سال ۴۰۰-۹۹ بود که پس از بررسی پیشنویس سند بودجه و رفع ابهامات، کلیات بودجه پیشنهادی به اتفاق آرا به تصویب هیئت امنا رسید. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر تصریح کرد: دستور بعدی هفدهمین جلسه هیئت امنا تبدیل به احسن مجتمع دانشگاهی عالیشهر دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر بود که پس از بررسی طرح توجیهی و گزارش روند واگذاری با فروش این مجتمع منوط به رعایت قوانین دانشگاه آزاد اسلامی و ارزشگذاری دقیق این مجتمع و زمینهای قابل معاوضه و رعایت صرفه و صلاح دانشگاه موافقت شد. عبداللهی عنوان کرد: این فرآیند در تفاهمنامه چهارجانبه میان استانداری، دانشگاه آزاد اسلامی، فرماندهی نیروی انتظامی استان بوشهر(به نمایندگی از ناجا) و ادارهکل راه و شهرسازی انجام خواهد شد و دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر ضمن دریافت زمین در ورودی شهر بوشهر برای ساخت مجتمع جدید دانشگاهی، باقی وجه معامله را براساس قیمت روز به صورت نقد دریافت میکند.
تصویب طرح توجیهی ایجاد مجتمع آموزشی در دانشگاه آزاد اسلامی گناوه وی، سومین مصوبه جلسه اخیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر را راهاندازی مرکز تحقیقات علوم ورزشی معرفی و عنوان کرد: کلیات طرح منوط به اصلاح پیشنویس، اخذ مجوزهای لازم و مشروط به درآمدزایی و همسویی با ظرفیتها و فرصتهای منطقهای و محلی به تصویب رسید. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر درباره چهارمین مصوبه هفدهمین جلسه هیئت امنای استان بوشهر چنین توضیح داد: طرح توجیهی ایجاد مجتمع آموزشی، فرهنگی، ورزشی و رفاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناوه پس از بررسی BP با ایجاد مجتمع منوط به تأمین بودجه از سرمایهگذار خارجی، خیّرین و اخذ مجوزهای لازم و رعایت قوانین و مقررات دانشگاه آزاد اسلامی مورد موافقت قرار گرفت. عبداللهی معرفی و انتخاب عامل خزانهدار واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، اعضای جدید کمیته نظارت بر حسن اجرای مصوبات و کمیسیون دائمی هیئت امنای این استان و واگذاری امکانات، املاک، اموال واحدها و مراکز دانشگاهی استان به شرکتهایی که ۱۰۰ درصد سهام آنان متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است را از دیگر مصوبات جلسه هیئت امنا برشمرد.
فرمانده کل ارتش گفت: آزادگان در دوران اسارت، سربلند ماندند و نماد عزت و اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بودند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران از آزادگان به عنوان پرچم اقتدار جمهوری اسلامی در غربت و مظلومیت یاد کرد و گفت: آزادگان در دوران اسارت، سربلند ماندند و نماد عزت و اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بودند. آنها نشان دادند که به راستی تربیت یافتگان مکتب عاشورا، امام حسین علیه السلام و حضرت زینب سلام الله علیها هستند.
وی با بیان اینکه امیدواریم خداوند به ما کمک کند تا بتوانیم قدردان زحمات و ایثارگریهای آزادگان سرافرازمان و حافظ پیام آزادگیشان باشیم افزود: شما آزادگان عزیز پیامبر و پیامآور ایستادگی، صبر، استقامت، اقتدار و موفقیت بودید. شما نشان دادید که چگونه میتوان بر ارزشها پافشاری کرد و روی آنها ایستاد و این درس آزادگی و سرافرازی را تا سالهای سال به همه نسلهای ما داده و خواهید داد.
فرمانده کل ارتش گفت: دیدار با شما عزیزان، جانبازان، خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران هشت سال دفاع مقدس، یادآوری این موضوع مهم است که چه کسانی چه زحماتی را متحمل شدند تا امروز این مسئولیتها به دست امثال ما بیفتد و ما وظیفه داریم برای تحقق آرمانها و اهداف والای این عزیزان بکوشیم و قدردان زحماتشان باشیم.
سرلشکر موسوی همچنین تصریح کرد: دیدار با شما بزرگواران به ما یادآوری میکند که امنیت، سربلندی و موفقیت کشور مدیون چه کسانی است و ما امانتداران عزیزانی هستیم که با سختی و مشقت در مسیر حفظ نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از جان و مال خود گذشتند.
فرمانده کل ارتش تأکید کرد: ما در شرایطی که در مقایسه با آن دوران شرایط سختی هم نیست، وظیفه داریم برای صیانت از اقتدار و عزت کشور عزیز ایران اسلامی دنبالهرو شهدا، آزادگان و جانبازان باشیم.
در این دیدار که امیر سرتیپ دوم محمد رضا فولادی رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش نیز حضور داشت، آزادگان به بیان خاطرات دوران دفاع مقدس و اسارت پرداختند.
گفتنی است، امیر سرتیپ دوم محمود محمودی، سرهنگ حسین مبارکی، سرهنگ محمدابراهیم باباجانی، سرهنگ جواد شیرمحمدی، سرهنگ مجتبی جعفری، سرهنگ حمید فلاحدوست، سرهنگ حمید زارعی، سرهنگ محمد حدادی، سرهنگ محسن جعفری، سرهنگ ابوالفضل مهراسبی، سروان سیدرحیم فرقانی و ناوبانیکم محمد پازوکی آزادگان سرافرازی بودند که در این دیدار حضور داشتند.
لیست دوره ها و کارگاههای آموزشی:
1- اصول کسب و کار و درآمد اینترنتی
2- آموزش فنون ارتباطات اثر بخش
3- اصول مدیریت دیجیتال مارکتینگ
4- مهارت های زندگی با رویکرد خودآگاهی و تقویت باورها
5- مهارت های ورود به بورس
6- آشنایی با نرم افزار SPSS
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
قابل ذکر است پیشنهاد می شود نمره فعالیت های کلاسی را به صورت یکی از روشهای زیر برای دانشجویان لحاظ نمود:
1- ترجمه مقاله لاتین در رشته تخصصی
2- انجام کار تحقیقاتی مدنظر استاد مربوطه
3- گواهی شرکت در دو یا چند دوره آموزشی
اسماعیل عبداللهی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در بوشهر با اشاره به دستورالعمل سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری امتحانات پایانترم و تأکید بر رعایت موازین و پروتکلهای بهداشتی، خاطرنشان کرد: «با توجه به مجوز سازمان مرکزی و زیرساخت مناسب فناوری واحدها و مراکز دانشگاهی استان، تمام امتحانات دروس عمومی تمام واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر بهصورت برخط و روی سامانه سیدا برگزار خواهد شد.»
وی با تأکید بر برنامهریزی مناسب بهمنظور برگزاری مطلوب امتحانات و رفع دغدغه و کاهش استرس دانشجویان و خانواده ایشان که از مهمترین اولویتهای دانشگاه آزاد اسلامی است، بیان کرد: «امتحانات دروس عمومی پایان نیمسال دوم در بازه زمانی ۲۴ تا ۲۷ خرداد برگزار میشود.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با تأکید بر اینکه ملاک برای ثبت نمره در سوابق تحصیلی دانشجویان، شرکت در آزمون آنلاین خواهد بود، یادآور شد: «نمره اعلامشده آن دسته از دانشجویان که دورههای مربوط به دروس معارف را از طریق ثبتنام در سایت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه سپری کردهاند، کافی نیست و تنها بخشی از نمره را دربرمیگیرد و برای قبولی باید در امتحان مربوطه مطابق با مطالبی که توسط استادان در کلاس (حضوری و یا مجازی) تدریس کردهاند، شرکت کنند.»
دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به اینکه تمهیدات مناسبی برای دانشجویان غیربومی بهمنظور کاهش تردد مخاطرهآمیز بین شهرها توسط سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی اندیشیده شده است، عنوان کرد: «آن دسته از دانشجویان که محل اقامتشان خارج از استان بوده و منع آموزشی ندارند، در صورت تمایل برای شرکت در طرح تعاون و امتحان حضوری در واحد دانشگاهی محل سکونت خود، حداکثر تا تاریخ ۲۲ خرداد میتوانند با مراجعه به نشانی azmoon۹۹.iau.ac.ir برای ثبتنام اقدام کنند.»
عبداللهی با اشاره به دستورالعمل اصلاحیه تقویم آموزشی و امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص تصمیمگیری نحوه برگزاری امتحانات واحدها و مراکز دانشگاهی دارای کمتر از هزار دانشجو بهصورت استانی توضیح داد: «امتحانات دروس تخصصی مطابق تاریخهای درج شده در کارت امتحانی دانشجویان در واحدهای تنگستان، خارگ، دیلم، گناوه، خورموج، دلوار، مرکز دیر، جم و سما بهصورت برخط ( آنلاین) خواهد بود.»
تأکید بر ضرورت اهتمام حداکثری به سلامتی دانشجویان و کارکنان
وی با تأکید بر ضرورت اهتمام حداکثری به سلامتی دانشجویان و کارکنان اعلام کرد: «با توجه به وضعیت خاص اپیدمی کرونا در شهرستانهای بوشهر و دشتستان، فعلاً امکان برگزاری حضوری امتحانات دروس تخصصی در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد وجود ندارد و امتحانات تا اطلاع ثانوی به تعویق خواهد افتاد و چنانچه مجوزهای لازم برای برگزاری غیرحضوری امتحانات دروس تخصصی صادر و ابلاغ شود، مراتب از طریق سایت دانشگاه و کانالهای ارتباطی دانشگاه به اطلاع دانشجویان خواهد رسید. همچنین دانشجویان برای اطلاعات بیشتر با شمارههای دانشگاه محل تحصیل خود تماس بگیرند.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر اضافه کرد: «امتحانات دوره دکتری تخصصی نیز برمبنای آزمون شفاهی برخط به تشخیص استاد و با هماهنگی آموزش برگزار میشود.»
بخشنامه اصلاح تقویم آموزشی و امتحانات دانشگاه آزاد
خلاصه:
-امتحانات از تاریخ ۲۴ خرداد لغایت ۱۹ تیر برگزار میشود و امتحانات در هر روز به دو روز پیاپی انتقال پیدا میکند.
-۴ جلسه امتحان در هر روز برگزار خواهد شد( در ساعات ۸ و ۱۱ و ۱۴ و ۱۷)
- دانشجویان برای امتحان در شهر محل زندگی خود از روز شنبه ۱۷خرداد در سایت azmoon99.iau.ac.ir درخواست خود را ارسال کنند.
-برگزاری امتحان حضوری در شهرهای با وضعیت قرمز مجاز نمیباشد.
- امتحانات دروس عمومی میتواند با هماهنگی برخط (انلاین)انجام شود.
-دوره تعطیلات اضطراری (فقط ویژه دروس عمومی معارف اسلامی)
- طبق بخشنامه دانشگاه آزاد اگر دروس عمومی در این ترم اخذ کردهاید ، باید در سایت نهاد دوره مجازی تعطیلات را بگذرانید.
-جهت جبرانِ هر جلسه کلاس حضوری لغو شده، بایستی حداقل ۲ جلسه از درس آموزش مجازی را بگذرانید. مثلا دانشجویی که کلاس اندیشه اسلامی یک او، سه جلسه تعطیل شده ، از بین دروس پیشنهاد شده باید درس مجازی انتخاب کند که حداقل ۶ جلسه آموزشی داشته باشد، یا دو درس مجازی انتخاب کند که مجموع جلسات آنها بیش از ۶جلسه باشد.
-اطلاعات بیشتر در سایت:
- https://ec.nahad.ir
دانشجویان عزیز برای گذراندن "دروس معارف اسلامی ویژه ایام تعطیلات اضطراری دانشگاهها اینجا وارد شوید.
اطلاعیه نهاد رهبری دانشکاهها پیرامون کلاسهای مجازی دروس معارف
-قابل توجه دانشجویان گرامی:
به اطلاع مي رساند طبق بخشنامه معاون محترم آموزشي و پژوهشي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها، كليه دروس معارف از طريق سامانه رسمي آموزش مجازي دانشگاهيان به آدرس
https://ec.nahad.ir/
ارايه مي گردد.
مهلت شرکت در آزمونهای سایتنهاد تا ۵ اردیبهشت ماه تمدید شد
دانشجویان میبایست برای هر درس معارف باید ۲۲ جلسه بگذرانند.(تعداد جلساتی که برای جبران کلاسهای قبل از -عید گذراندید را هم جزو این ۲۲ جلسه محاسبه کنید)
-دوجلسه هم به صورت حضوری در پایان تعطیلات در دانشگاه برگزار می شود.
-آزمون نهاد ۱۵ نمره از ۲۰ نمره ی پایان ترم می تواند با نظر استاد باشد.
به نام خدا
باسلام و خداقوت خدمت دانشجویان، اساتید وهمکاران گرامی و آرزوی سلامتی و بهترینها در سال جدید
همانطور که عزیزان استحضار دارند، طی روزها و هفته های اخیر، شاهد آزمون سخت و جدی بیماری کرونا ویروس قرار داریم که کشور، مردم و دستگاه های اجرایی و آموزشی را با تجربه جدیدی مواجه نموده است در این خصوص رهبر فرزانه انقلاب در بخشی از سخنان خود درباره مواجهه با ویروس کرونا فرمودند: "هرچیزی که کمک کند به سلامت جامعه و عدم شیوع این بیماری، یک حسنه است." جامعه علمی و مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی نیز جهت پیشبرد امور و سلامت جامعه ، اساتید و دانشجویان؛ تدابیر و برنامه های متمایزی را در پیش گرفته که مهمترین آن آموزش غیرحضوری، برخط یا آنلاین با محوریت واحد الکترونیکی را از اسفندماه شروع کرده و کلاس ها را به شکل و شیوه جدید برگزار نموده است که این تجربه ممکن است مشکلاتی برای اساتید و دانشجویان به همراه داشته باشد که با توکل به خدا و تلاش و پیگیری مضاعف و همراهی تمامی همکاران تا حصول به اهداف دانشگاه در این برهه خاص اهتمام و اقدام جدی بعمل آید و دانشگاه ما حائز رتبه برتر دراین خصوص گردد.
امید است این تدبیر به ویژه با همت همکاران حوزه پشتیبانی، اساتید و دانشجویان ارجمند به بهترین وجه اجرایی گردد.
در پایان مجددا از مسئول آموزشهای مجازی واحد، پشتیبان ها و همه عزیزان تشکر می نمایم و تقاضا دارم با دلسوزی، پیگیری جدی و گزارش روزانه امور را مدیریت فرمایید.
با احترام
محمدعلی نیک بخش
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر دیلم
۱۵ فروردین ۱٣٩٩
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با صدور پیامی، فرارسیدن سال 1399 را به خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی تبریک گفت.
متن پیام دکتر طهرانچی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
یا مقلّب القلوب والابصار، یا مدبر اللیل و النهار، یا محوّل الحول والاحوال، حوّل حالنا الى احسن الحال
عبور از زمستان و بیدار شدن طبیعت و آغاز بهار در کتاب الهی یک نشان از آن قادر متعال برشمرده شده است.
و اما زمستان سالی که گذشت بشریت در کره خاکی پس از دههها افتخار بر دستاوردهای علمی و فناورانه خصوصاً در علوم و فناوریهای زیستی و ادعای خلق انسانوارهها به یکباره در مقابل ویروس منحوسی اظهار عجز و ناتوانی سرداد و درمقابل آیه شریفه «یا ایها الانسان ما غرک برب الکریم» با تمامی وجود از درون این ندا را سرداد که ای تغییردهنده قلبها و نگاهها در این ایام نگاه مرا و قوه عاقله زنگارگرفته مرا که به خود و دستاوردهایم متکی بود، هشیار کردی. پس ای تدبیرکننده عالم هستی و محولکننده حالت های انسانی فقط تو می توانی مرا از این حال به حال خوش رهنمون سازی. خدایا بهار را بر مردم خوب سرزمین ما خصوصا خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی به حالی احسن تبدیل نما.
بهار، فصل رویش و نو شدن طبیعت و انعکاس جلوه جمال خداوند در قامت طبیعت است که تلاقی این شکوه عظمت الهی با سنت حسنه نوروز باستانی بیانگر حرکت انسان به سمت احسن الحال است. چه نیکو خواهد بود در نوروز، شروعی تازه برای دلهایمان باشد و غبارها را از خود بزداییم و زیستن دوباره طبیعت، مهلتی برای شکوفایی و نو شدن افکارمان باشد.
ایران اسلامی هماکنون در شرایط سختی قرار دارد، ابتلای جمعی از هموطنان عزیزمان به ویروس کرونا و درگذشت آنان رنجی را بر دلهایمان وارد کرده که عبور از آن تنها با همدلی و یکدلی مسئولان و همکاری مردم شریف ایران برای کنترل و ریشه کنی این ویروس میسر خواهد بود. از ایثار و زحمات خستگیناپذیر پزشکان، پرستاران و همه دستاندرکاران جامعه پزشکی کشور همچنین همکاران علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی که روزهای پرمخاطره ای را سپری میکنند، تشکر و قدردانی داشته باشم و برای همه این عزیزان آرزوی سلامتی می کنم.
یاد و نام همه رفتگان بر اثر ابتلا به این ویروس منحوس به ویژه مرحوم مهندس شیخالاسلام معاون فقید امور بینالملل دانشگاه و سایر همکاران گرامی دانشگاه آزاد اسلامی را گرامی میدارم که امروز بین ما نیستند و برای خانواده های آنان از خداوند متعال آرزوی سلامتی و صبر مسألت دارم.
خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی در سالی که گذشت، اقدامات خوبی جهت تحول بنیادین مباحث نظری و مدیریتی، تقویت و توسعه اقتصاد دانش بنیان و پژوهش مسئلهمحور اجرایی کرد. ساماندهی پایاننامه مقاطع تحصیلات تکمیلی تحت نظام جامع پایش، تقویت زیرساختهای فرهنگی و توجه به حوزه بانوان و نقشآفرینی آنان در امور دانشگاه، توسعه مدارس مهارتمحور و حرکت براساس سند اسلامی شدن دانشگاه ها، از جمله برنامههای موثری بود که در این مدت عملیاتی شد.
مسلماً این رشد، پیشرفت و توسعه فراگیر در دانشگاه مرهون زحمات تمامی نیروهای متخصص، کارکنان و اعضای هیأت علمی دلسوزی است که صادقانه تلاش کردند تا ثمره آن مجاهدتها به نتیجه رسد و این دانشگاه در راستای تحقق اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران حرکت کند. جا دارد از تلاش همه دست اندرکاران این نهاد عظیم علمی، آموزشی و اجتماعی تشکر و قدردانی کنم.
دانشگاه آزاد اسلامی در دهه چهارم فعالیت در عرصه نظام آموزش عالی کشور در گام دوم انقلاب اسلامی به عنوان پرچمدار دانشگاه نسل جدید ضرورت ارائه آموزشی کارآمد به جوانان را سرلوحه کار قرار می دهد و رویکرد تربیت نیروی انسانی متعهد براساس نیاز کشور را در نظر دارد و در سال جدید این رویکرد با برنامهریزی و هدفگذاری مناسب اجرایی میشود.
مایه مسرت است که این دانشگاه رشد جامعه ایران اسلامی را با تکیه بر ارتقای علم و فناوری منطقهای در شبکه ای گسترده و با تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد در نظر دارد و در این راستا نمیتواند از مسئولیت اجتماعی خود نسبت به شهروندان میهن عزیزمان غفلت ورزد. حرکت جهادی همکاران حوزه پزشکی به جهت مقابله با ویروس کرونا مصداق بارز این موضوع است که با فدارکاری مثالزدنی در این عرصه حضور دارند. امیدوارم در سال جدید با همت همگان ریشه این ویروس خشکانده شود.
دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تحقق شعار سال جدید که از سوی رهبر معظم انقلاب «جهش تولید» نامگذاری شده است، از همه ظرفیتها و توانمندیهای خود بهره میگیرد تا برنامهها و اهداف بر این اساس تنظیم و اجرا گردد.
اینجانب ضمن تبریک مجدد به مناسبت فرارسیدن عید نوروز، از خداوند منان برای همگان آرزوی سالی پربرکت، همراه با عزت، سلامتی، عاقبت به خیری، موفقیت و آرامش قلبی مسألت دارم و امیدوارم در سال پیش رو خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی بیش از پیش در مسیر اعتلای ایران اسلامی گام بردارد.
محمدمهدی طهرانچی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر علی اکبر ولایتی رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی به مناسبت آغاز سال جدید و با اشاره به مشکلات و تلخی های به وجود آمده در روزهای پایانی سال 1398 به واسطه کرونا تاکید کرد: ملت بزرگ و سرافراز ایران، بار دیگر با همدلی بر این ابتلا پیروز خواهند شد.
متن پیام نوروزی دکتر ولایتی به این شرح است:
بسماللهالرّحمنالرّحیم
یا مقلّب القلوب و الابصار، یا مدبّر اللّیل و النّهار، یا محوّل الحول و الاحوال، حوّل حالنا الی احسن الحال
در آستانه سال جدید، فرا رسیدن عید نوروز را به همه ایرانیان در سراسر جهان و به ویژه خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی تبریک عرض می کنم و امیدوارم سال پیش رو نیز مملو از موفقیت و بهروزی برای همگان باشد و ان شاء الله احوال دانشگاه آزاد اسلامی که یکی از میراث های پر ثمر حضرت امام خمینی(ره) می باشد در راستای منویات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به احسن حال زمینه پیشرفت های علمی و پژوهشی، فرهنگی و معرفتی ، مسایل رفاهی و معیشتی کارکنان و اعضای هیات علمی و انضباط مالی در بخش های مختلف بیش از پیش متحول گردد و به شکوفایی برسد و دغدغه های دلسوزان را برطرف نماید.
انتظار به حق آن است که اعضای دلسوز هیئت علمی و کارکنان خدوم و دانشجویان معزز دانشگاه که همواره برخی کاستی ها و مشکلات را با عزم و ایمان پشت سر گذارده اند، همچنان با ایمانی راسخ تر و عزمی پایدار و تکیه بر خودباوری انقلابی، در طلیعه گام دوم انقلاب همچنان رسالت حقیقی خویش را در جهت اعتلا و پیشرفت علمی، فرهنگی، پژوهشی و دستیابی به اهداف والای کشور، ایفا نمایند و در این راه، همه بخش های دانشگاه وظیفه دارند تا با استفاده خردمندانه از توانایی ها و ظرفیت های موجود، بستر مناسبی را برای نیل به این اهداف مهیا نمایند و با استفاده از تجربیات ثمربخش گذشته و تصحیح اشتباهات و اتخاذ افکار و رویکردهای نوگرایانه و هم افزایی و بهره گیری از نخبگان علم و دانشگاه، در جهت استمرار موفقیت ها و دستیابی به افق های روشن تر برنامه ریزی و تلاش نمایند.
ماه های پایانی سال ۹۸ کشور با یک ابتلا و امتحان عظیم به واسطه شیوع بیماری کرونا مبتلا شد که در کنار تحریمهای ظالمانه و دشمنیهای آشکار که اوج آن در شهادت سردار قاسم سلیمانی بود، مشکلاتی را ایجاد نمود هر چند که ملت بزرگ و سرافراز ایران، بار دیگر بر این ابتلا پیروز خواهند شد و در این میان جوشش درونی خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی و پویش های دانشجویی، اساتید و کارکنان در خدمت به مردم و مراقبت از افراد آسیب پذیر نیز قابل ستایش و تقدیر است.
در پایان لازم می دانم از دعای خیر عزیزان به منظور بهبودی این خادمشان تشکر کنم و توصیه موکد نمایم که رهنمودهای شخصی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا را باید در بخش های مختلف دانشگاه اجرا نمود و از آموزش های مجازی به دانشجویان و رشد تحصیلی آنها در این دوره غفلت نگردد و اساتید فعالیت های پژوهشی خود را با قوت ادامه دهند و ان شاالله با رعایت موضوعات و موارد بهداشتی و اتحاد و همدلی، کرونا شکست خواهد خورد.
لازم می دانم از تلاش های همه همکاران در دانشگاه آزاد تقدیر و تشکر نموده، سالی سرشار از موفقیت و بهروزی برای همه آحاد ملت ایران آرزو نمایم
علی اکبر ولایتی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنهای با تسلیت و تبریک به خانوادههای شهدای سال ۹۸ از جمله شهدای دفاع از حرم و مرزها و در رأس آنان شهید بزرگوار سردار سلیمانی، شهید ابومهدی المهندس و همراهان آنها و همچنین شهدای حادثه کرمان و حادثه هواپیما و شهدای سلامت، سال ۹۸ را سالی پر تلاطم برای ملت ایران خواندند و خاطرنشان کردند: سال قبل با سیل آغاز و با کرونا تمام شد و در طول سال نیز حوادث گوناگونی مانند زلزله و تحریمها پدید آمد اما اوج این حوادث، جنایت تروریستی آمریکا و شهادت سردار نامدار ایران و اسلام، شهید سلیمانی بود.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: سال قبل، سال سختی بود و گرفتاریهای مردم نیز کم نبود اما در کنار سختیها، سربلندیهای بعضاً بیسابقهای وجود داشت و ملت ایران واقعاً خوش درخشید.
ایشان روانه شدن سیل مردم مؤمن و با همت برای کمک به مناطق آسیبدیده در قضیه سیل اول سال را از جمله زیباییهای سال ۹۸ برشمردند و افزودند: هیجان عمومی و حضور دهها میلیونی مردم در حادثه شهادت بزرگ شهید سلیمانی و خلق اجتماعات شکوهمند در تهران، قم، اهواز، اصفهان، مشهد و کرمان که در دنیا و در تاریخ کشورمان بینظیر بود، جلوه دیگری از سربلندی مردم و مایه آبروی کشور و عزت ملت بود.
حضرت آیت الله خامنهای فداکاریهای چشمگیر و تحسینبرانگیز مردم در قضیه کرونا را نمونه دیگری از درخشش ملت در سال ۹۸ خواندند و گفتند: زحمات مجموعههای درمانی یعنی پزشکان، پرستاران، بهیاران، مدیران و کارکنان مراکز درمانی و در کنار آنها خدمات مجموعههای داوطلب مردمی مانند دانشجویان، طلاب و بسیجیان، همگی مایه عزت و آبرو است.
رهبر انقلاب اسلامی با برشمردن مصادیقی از همکاری و تعاون اجتماعی مردم در این روزها مانند تولید و توزیع اقلام بهداشتی، ضدعفونی کردن معابر، کمک به افراد سالمند، بخشودگی اجارهها و به تأخیر انداختن دریافت مطالبات، افزودند: ملت ایران زیباییها و فضائل خود را در خلال حوادث سخت نشان داد و من قلباً و صمیمانه از همه این فعالیتها و افراد تشکر میکنم و مژده میدهم که پاداش الهی در انتظار آنها است.
ایشان آزمونهای سال ۹۸ را آزمونهایی دشوار خواندند و با تأکید بر اینکه هیچ ملتی با راحتطلبی و رفاهجویی محض به جایی نمیرسد، گفتند: غلبه بر دشواریها و عبورِ با روحیه از آنها موجب قدرتمند شدن یک ملت و کسب اقتدار و اعتبار است، همچنانکه ملت ایران تاکنون به این شکل بر مشکلات غلبه کرده و بعد از این نیز خواهد کرد.
حضرت آیتالله خامنهای درس دیگر حوادث مختلف را شناخت ضعفهای درونی، خارج شدن از غرور و غفلت و لزوم توجه به پروردگار دانستند و با درخواست از خداوند برای قرار دادن سال ۹۹ بهعنوان سال پیروزیهای بزرگ و با استمداد از پیشگاه حضرت بقیةالله برای حمایت از مردم مؤمن ایران گفتند: ملت همچنانکه در طول سالهای متمادی، شجاعانه و با روحیه با حوادث مواجه شدند، از این پس نیز با روحیه و امید با همه حوادث برخورد کنند و مطمئن باشند که تلخیها میگذرد و یُسر و آسانی در انتظار ملت ایران خواهد بود چرا که اِنَّ مَعَ العُسرِ یُسرا.
ایشان با اشاره به جریان داشتن کار و تلاش در بخشهای مختلف کشور از جمله در بخشهای علمی، تحقیقی، اجتماعی، دولتی و قضایی، افزودند: خداوند متعال به همه این تلاشها برکت میدهد و ملت را از این گذرگاه با عافیت و سربلندی عبور خواهد داد.
حضرت آیت الله خامنهای در ادامه به ارزیابی میزان پیشرفت شعار سال ۹۸ یعنی رونق تولید پرداختند و با اشاره به گزارشهای موثق از بازگشت به کار برخی از کارخانههای راکد یا تعطیل، افزایش ظرفیت تولید بعضی از واحدها، به میدان آمدن شرکتهای دانشبنیان و برداشتن گامهای جدی در پژوهش و تحقیق بهعنوان سرچشمه تولید، گفتند: این گزارشها نشان میدهد در سال ۹۸ علاوه بر استقبال صاحبنظران از شعار رونق تولید، در عمل نیز از آن استقبال شد و با کار و تلاش دستگاههای مختلف، تولید تا حدودی به راه افتاد البته اثر آن در زندگی مردم محسوس نشد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه باید با کار ده برابری، تولید به جایی برسد که در زندگی مردم اثر بگذارد، افزودند: مسائل اقتصادی کشور متعدد است از جمله «اصلاحات بانکی، گمرکی و مالیاتی» و «بهبود فضای کسبوکار» اما نقش تولید بیهمتا است و با راه افتادن تولید و استفاده از بازار فروش ۸۰ میلیونی در داخل و ضمناً ارتباط با فروش و بازارهای خارجی، مشکلات اقتصادی قطعاً پایان مییابد و تحریمها به نفع کشور تمام خواهد شد.
ایشان افزودند: تحریم تاکنون در کنار ضررهایش، سودهایی نیز داشته و ما را وادار کرده است که به فکر تهیه لوازم زندگی و نیازهای کشور از طریق امکانات داخلی باشیم که این حرکت بسیار مغتنم انشاءالله ادامه خواهد یافت.
حضرت آیتالله خامنهای با جمعبندی سخنانشان در خصوص نیاز قطعی کشور به تولید، سال ۹۹ را سال «جهش تولید» نامگذاری کردند و خطاب به دستاندرکاران تأکید کردند: جوری عمل کنید که با جهش تولید، تغییری محسوس در زندگی مردم بهوجود آید.
ایشان افزودند: البته لازمه تحقق این هدف برنامهریزی است و بخشهای مختلف مانند سازمان برنامه، مجلس و مرکز تحقیقات آن، قوهقضائیه، مجموعههای دانشبنیان و گروههای پر شمار جوان، مبتکر و فعال باید در این برنامهریزیها شرکت کنند.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان با تبریک مجدد سال جدید و عید مبعث و آرزوی جلب توجهات الهی، از ملت ایران خواستند بهطور روزافزون به توجهات، توسلات و معنویات خود بیفزایند.
دانشجویان گرامی
ورود به سیستم کلاس مجازی فعال شده است و شما می توانید از هم اکنون مطابق برنامه کلاسی خود وارد کلاس شوید.
آدرس ورود دانشجویان به کلاس:
LMSmap.iauec.ac.ir
جهت اطلاعات بیشتر و دانلود نرم افزارها به آدرس زیر مراجعه فرمایند:
soo.gd/w9yu
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از روزنامه فرهیختگان، اداره پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی با هدف انتشار آخرین اخبار و گزارشهای تولیدات علمی این دانشگاه گزارشی را منتشر میکند که براساس گفتههای این گاهنامه قصد داریم وضعیت تولیدات و پایگاههایی را که در آن این تولیدات مورد ارزیابی قرار میگیرند، بررسی کنیم. در چند دهه گذشته تولید آثار علمی، پژوهشی و مطالعه روند حاکم بر ارتباطات علمی مورد توجه جدی قرار گرفته است و به همین دلیل شاخههای نوین علم تغییر کردهاند که کتابسنجی، شکلگیری مطالعات استنادی و بهویژه علمسنجی از مهمترین این تغییرات هستند. همین مساله باعث شد بهمنظور ارزیابی عملکرد پژوهشی در دهه 1970-1960 پایگاه استنادی علوم توسط گارفیلد ایجاد شود تا شاخصهای علمسنجی مورد ارزیابی قرار گیرد. از همان وقت تا امروز موسسات مختلفی پدید آمدهاند که از شاخصهای متفاوتی برای رتبهبندی استفاده میکنند.
این شاخصها بسیار متنوع بود و طیف وسیعی از تعداد صفحات وبسایت دانشگاه تا مساحت و کیفیت آموزش آن را در بر میگرفت. کیفیت آموزش، مهمترین شاخصی بود که در بسیاری از رتبهبندیها به آن استناد میشد. پارامترهای تاثیرگذار بر این شاخص در رتبهبندیهای مختلف متفاوت هستند، اما عموما تعداد جوایز بینالمللی کسبشده توسط دانشگاه بهویژه جایزه نوبل و تعداد فارغالتحصیلان دانشگاه در این دسته قرار میگیرند. وجهه بینالمللی دانشگاه نیز شاخص مهم دیگری است که در رتبهبندی، به آن توجه ویژه میشود. با توجه به اینکه در دنیای رو به جهانی شدن امروز، موفقترین دانشگاهها آنهایی هستند که بتوانند بهترین دانشجویان و اساتید را از سراسر دنیا جذب کنند، تعداد اساتید و دانشجویان بینالمللی دانشگاه، کنفرانسهای بینالمللی و همکاریهای بینالمللی دانشگاه نیز از پارامترهای تاثیرگذار در این شاخص هستند. فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی نیز ازجمله شاخصهای تاثیرگذار در رتبه دانشگاه است که به نوعی بیانگر خروجی علمی دانشگاه به شماره میروند. از پارامترهای موثر بر این شاخص میتوان به حجم پژوهشهای انجامشده، درآمدهای پژوهشی و اعتبار تحقیقات اشاره کرد. برای ارزیابی اعتبار تحقیقات از معیارهای مختلفی مانند تعداد مقالات چاپشده در مجلات معتبر علمی، تعداد مقالات ISI، تعداد ارجاعات مقالات و نسبت ارجاعات به اعضای هیاتعلمی استفاده میشود. از شاخصهای دیگری که در رتبهبندیهای مختلف از آنها استفاده میشود میتوان به نسبت استاد به دانشجو، اعضای هیاتعلمی برنده جایزه نوبل، اساتید و فارغالتحصیلان دارای مقالات پراستناد، امکانات آزمایشگاهی، سرانه کتاب و مجلات، بازدهی دانشگاه نسبت به اندازه آن، ابداعات و نوآوریهای صنعتی، تعداد مراکز رشد دانشگاه و کیفیت وبسایت دانشگاه اشاره کرد. دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان توانسته جایگاه خوبی را براساس ارزیابیهای مختلف پایگاههای علمسنجی به دست بیاورد که چند پایگاه آن را در ادامه مورد ارزیابی قرار داده و جایگاه دانشگاه را نیز در سالهای اخیر به دست آوردهایم.
نظام رتبهبندی شانگهای
نظام رتبهبندی علمی دانشگاههای جهان یا شانگهای بهعنوان اولین نظام رتبهبندی دانشگاهها در چین است که از سال 2003 دانشگاهها را در سطح جهان، قاره و کشور رتبهبندی میکرد. ناشر این رتبهبندی Shanghai Ranking Consultancy است. این رتبهبندی برمبنای شاخصهای کمی بوده و سالانه بیش از 8000 دانشگاه جهان را مورد ارزیابی قرار داده و نتایج مربوط به 1000 دانشگاه برتر جهان را منتشر میکند. این نظام رتبهبندی در سال2016 تنها 500 موسسه برتر جهان و در سال 2017 تنها 800 موسسه برتر جهان را معرفی کرد، ولی در سال 2018 شمار موسسههای برتر در این نظام به 1000 رسید. سیاست افزایش موسسههای برتر در یک نظام رتبهبندی بهمنظور افزایش توجه کاربران انجام شد. منبع گردآوری دادههای نظام رتبهبندی شانگهای وبسایت جایزه نوبل، وبسایت مدال فیلدز، پژوهشگران پراستناد موسسه تامسون رویترز، پایگاه استنادی وب آو ساینس و پرسشنامه پرشده توسط دانشگاهها است.
معیار ورود به ارزیابی: برنده جایزه نوبل، برنده مدال فیلدز، پژوهشگر پراستناد، پدیدآور مقاله در مجلههای ساینس و نیچر، شمار بالای مقاله در نمایههای استنادی علوم (SCIE) و علوم اجتماعی (SSCI)
پایگاه وب: shanghairanking.com رتبهبندی موضوعی شانگهای در سال ۲۰۱۸ و 2019 در ۵۴ رشته در قالب پنج حوزه کلی شامل حوزه مهندسی (۲۲ رشته)، حوزه علوم پایه (هشت رشته)، حوزه علوم زیستی (چهار رشته)، حوزه علوم پزشکی(۶ رشته) و حوزه علوم اجتماعی(۱۴ رشته) صورت گرفته است، اما تنها دانشگاههایی میتوانند در این حوزهها مورد ارزیابی قرار گیرند که از حداقل تعداد تولیدات علمی در بازه زمانی 2017-2012 در پایگاه وب آو ساینس برخوردار بودهاند.
نظام رتبهبندی لایدن
نظام رتبهبندی مرکز مطالعات علوم و فناوری لایدن بهعنوان یکی از سیستمهای رتبهبندی معتبر بینالمللی در کشور هلند است که از سال 2007 به صورت سالانه، دانشگاهها را براساس تاثیر علمی و همکاریهای علمی و شاخصهای جنسیتی و با استفاده از شاخصهای علمسنجی ارزیابی و رتبهبندی کرده و 1000 دانشگاه برتر جهان را معرفی میکند. این نظام برای گردآوری دادههای موردنیاز پایگاه استنادی وب آوساینس را مورد استفاده قرار میدهد. شاخصهای مورد استفاده در این نظام رتبهبندی عبارتند از تولیدات علمی، شاخصهای تاثیر علمی، شاخصهای همکاری علمی، شاخصهای دسترسی آزاد انتشارات و شاخصهای جنسیتی.
تولیدات علمی
تعداد انتشارات علمی دانشگاه به زبان انگلیسی، تعداد انتشارات علمی دانشگاه با یک یا چند نویسنده، تعداد انتشارات علمی دانشگاه که برگشت داده نشده و تعداد انتشارات علمی دانشگاه منتشرشده در مجلههای اصلی مورد ارزیابی قرار میگیرند.
شاخصهای تاثیر علمی
تعداد کل انتشارات علمی دانشگاه، تعداد و نسبت تولیدات علمی دانشگاه که جزء یک درصد بالای تولیدات علمی پراستناد هستند، تعداد و نسبت تولیدات علمی دانشگاه که جزء پنج درصد بالای تولیدات علمی پراستناد هستند، تعداد و نسبت تولیدات علمی دانشگاه که جزء 10 درصد بالای تولیدات علمی پراستناد هستند، تعداد و نسبت تولیدات علمی دانشگاه که جزء 50 درصد بالای تولیدات علمی پراستناد هستند، مجموع استنادهای دریافتی تولیدات علمی دانشگاه و میانگین استنادات دریافت و مجموع استنادهای دریافتی تولیدات علمی دانشگاه و میانگین استنادات دریافتی نرمال شده براساس حوزه موضوعی و سال از ویژگیهایی این شاخص از رتبه بندی هستند.
شاخصهای همکاری علمی
تعداد کل همکاریهای علمی در انتشارات علمی، تعداد و نسبت همکاری علمی یک دانشگاه با یک یا چند دانشگاه دیگر، تعداد و نسبت همکاری علمی یک دانشگاه با یک یا چند کشور دیگر، تعداد و نسبت همکاری علمی یک دانشگاه با یک یا چند سازمان صنعتی دیگر، تعداد و نسبت همکاری علمی یک دانشگاه با موسسههای تا شعاع کمتر از 100 کیلومتری و تعداد و نسبت همکاری علمی یک دانشگاه با موسسههای تا شعاع بیشتر از 5000 کیلومتری از ویژگیهای این رتبهبندی هستند.
شاخصهای دسترسی آزاد انتشارات
تعداد کل انتشارات علمی دانشگاه با دسترسی آزاد، تعداد و نسبت انتشارات علمی با دسترسی آزاد یک دانشگاه، تعداد و نسبت انتشارات علمی یک دانشگاه منتشرشده در مجلههایی با دسترسی آزاد (gold OA) ، تعداد و نسبت انتشارات علمی با دسترسی آزاد یک دانشگاه منتشرشده در مجلههای علمی (hybrid OA)، تعداد و نسبت انتشارات علمی با دسترسی آزاد یک دانشگاه منتشرشده در سایر مجلات (bronzeOA)، تعداد و نسبت انتشارات علمی با دسترسی آزاد یک دانشگاه نمایهشده در پایگاههایی با دسترسی آزاد (green OA)و تعداد و نسبت انتشارات علمی با دسترسی آزاد یک دانشگاه که دارای DOI در وب آوساینس هستند از ویژگیهای این رتبهبندی به شمار میروند.
شاخصهای جنسیتی
تعداد مولفان و نویسندگان دانشگاه، تعداد نویسندگان زن و مرد دانشگاه، تعداد نویسندگان با جنسیت نامعلوم دانشگاه، تعداد نویسندگان مرد دانشگاه و نسبت نویسندگان مرد به کل نویسندگان و نویسندگان زن و مرد، تعداد نویسندگان زن دانشگاه و نسبت نویسندگان زن به کل نویسندگان و نویسندگان زن و مرد از ویژگیهای شاخص جنسیتی این رتبهبندی است.26 دانشگاه ایران در آخرین ویرایش رتبهبندی دانشگاههای برتر دنیا سال 2019، حضور داشتند که دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوموتحقیقات تهران در آخرین ویرایش سال 2019 در این رتبهبندی از نظر شاخصهای همکاری علمی، تاثیر علمی و دسترسی آزاد رتبه 658-590 جهانی و رتبه 12- 9 کشور را کسب کرده است که نسبت به سال گذشته در سطح بینالمللی ارتقای 68 پلهای داشته است و در بین دانشگاههای کشور سه پله ارتقا داشته است. در آخرین ویرایش این رتبهبندی دانشگاه علوموتحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در شاخص جنسیتی رتبه 754 بینالمللی و رتبه 17 ملی را کسب کرده است. همچنین در آخرین ویرایش رتبهبندی موضوعی لایدن سال 2019، واحد علوموتحقیقات در حوزههای موضوعی علوم کامپیوتر و ریاضیات رتبه 315 بینالمللی و رتبه هشت ملی، در علوم فیزیک و مهندسی رتبه 352 بینالمللی و رتبه هشت ملی، در علوم حیات و زمین رتبه 534 بینالمللی و رتبه هفت ملی در حوزه علوم اجتماعی و انسانی رتبه 709 بینالمللی و رتبه چهار ملی و در حوزه علوم زیست پزشکی و سلامت رتبه 766 بینالمللی و رتبه 9 ملی را کسب کرد.
نظام رتبهبندی کیو اس
از سال 2004 نظام رتبهبندی کیو اس، سالانه دانشگاههای جهان را با استفاده از 6شاخص ارزیابی کرده و پس از آن 1000 دانشگاه برتر را معرفی میکند. شاخصهای اعتبار دانشگاه، نسبت دانشجو به اعضای هیاتعلمی، میزان استناد به هر عضو هیاتعلمی، تعداد اعضای هیاتعلمی بینالمللی، اعتبار افراد شاغل و تعداد دانشجوی بینالمللی از مهمترین شاخصهای ارزیابی کیفی دانشگاهها است که توسط نظام کیو اس مورد استفاده قرار میگیرد. اطلاعات موردنیاز این نظام رتبهبندی از طریق نظرسنجی از صاحبنظران حوزههای موضوعی، پایگاه استنادی اسکوپوس، نظرسنجی از کارفرمایان و پرسشنامهای که خود دانشگاهها پر میکنند، گردآوری میشود. دانشگاهها بر پایه نظامهای رتبهبندی ملی، پیمایشهای جهانی، درخواست دانشگاهها و درخواست افراد برای ورود به گام ارزیابی این رتبهبندی گزینش میشوند. هماکنون این نظام بیش از 3000 موسسه را با یکدیگر مقایسه میکند. براساس آنچه این نظام رتبهبندی اعلام کرده، اعتبار افراد شاغل، اعتبار دانشگاه، نسبت اعضای هیاتعلمی به دانشجو، میزان استناد به هر عضو هیاتعلمی، تعداد اعضای هیاتعلمی بینالمللی و تعداد دانشجوی بینالمللی از شاخصهای ارزیابی است. اعتبار دانشگاه: شاخص کیفی مبتنیبر اظهارنظر صاحبنظران است که بیشترین امتیازات را به خود اختصاص داده است. از صاحبنظران حوزههای موضوعی در ارتباط با اعتبار دانشگاهها در رشته موضوعی مورد تخصص خود نظرسنجی میشود. در رتبهبندی 2020 نظام رتبهبندی کیو اس، 94000 نفر از متخصصان و صاحبنظران دانشگاهها مشارکت داشتند.اعتبار افراد شاغل: دیدگاه کارفرمایان درباره کیفیت کاری فارغالتحصیلان هر دانشگاه مورد بررسی قرار میگیرد. نسبت اعضای هیاتعلمی به دانشجو: این شاخص، کیفیت آموزش دانشگاهها و مدت زمانی که هر عضو هیاتعلمی به یک دانشجو اختصاص میدهد را مورد ارزیابی قرار میدهد.میزان استناد به هر عضو هیاتعلمی: هدف از این شاخص بررسی تاثیر پژوهشی دانشگاهها است. اطلاعات مربوط به استنادات دریافتی پنج سال اخیر هر دانشگاه از پایگاه استنادی اسکوپوس استخراج و بهمنظور ارزیابی عادلانه دانشگاهها بهجای استناد کل دانشگاه، استناد بهازای هر عضو هیاتعلمی محاسبه میشود. وزن این شاخص در ارزیابی کلی 20درصد است.
در ویرایش سال 2017 رتبهبندی کیو اس دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه کشاورزی و جنگلداری رتبه 251- 300 جهانی را کسب کرد.در رتبهبندی حوزههای موضوعی سال ۲۰۱۷ در مقایسه با سال گذشته شاهد رشد قابلتوجه دانشگاههای ایران در فهرست دانشگاههای برتر جهان بودهایم. در سال ۲۰۱۶ از ایران تنها دانشگاه علومپزشکی تهران در حوزه موضوعی پزشکی با رتبه ۳۰۰-۲۵۱ توانسته بود در این رتبهبندی حضور یابد. اما در سال ۲۰۱۷ تعداد دانشگاههای ایران در این نظام رتبهبندی به ۹ دانشگاه افزایش یافته و در هشت حوزه موضوعی معماری و محیط انسانساز؛ مهندسی عمران و سازه؛ مهندسی برق و الکترونیک؛ مهندسی مکانیک؛ کشاورزی و جنگلداری؛ پزشکی؛ داروسازی و شیمی دارای نماینده در بین دانشگاههای برتر دنیا بوده است.
نظام رتبهبندی یواسنیوز
رتبهبندی دانشگاههای یواسنیوز یکی دیگر از نظامهای رتبهبندی دانشگاهها به شمار میرود. این رتبهبندی از سال 2014 به صورت سالانه منتشر میشود. در جدیدترین ویرایش این رتبهبندی سال 2020، 1500 دانشگاه برتر از 81 کشور براساس 13 معیار کلیدی این دانشگاهها معرفی شدهاند. یواسنیوز با استفاده از این معیارها سعی دارد کیفیت آکادمیکی هر دانشگاه را در ابعاد مختلف اندازهگیری کند. منابع گردآوری اطلاعات این رتبهبندی پیمایش اشتهار علمی «تامسون رویترز»، پایگاه تامسون رویترز اینسایتس Thomson Reuters Incites و نمایه نامه استنادی وب آوساینس است. شاخصهای بهکار رفته در این رتبهبندی آوازه جهانی در پژوهش، آوازه منطقهای در پژوهش، شمار انتشارات، شمار کتابها، شمار همایشها، تاثیر استنادی تعدیلشده، کل استنادها، شمار انتشارات در 10 درصد انتشارات پراستناد، نسبت انتشارات در 10 درصد انتشارات پراستناد، شمار همکاری جهانی، نسبت همکاری جهانی، شمار مقالههای پراستناد در میان یک درصد برتر پراستنادها در حوزهای خاص و نسبت مقالههای پراستناد در میان یک درصد برتر پراستنادها در حوزهای خاص هستند. بر پایه ویرایش 2020 رتبهبندی بهترین دانشگاههای جهان «یو.اسنیوز» دانشگاه آزاد اسلامی بعد از دانشگاه تهران جزء 500 دانشگاه برتر جهان و 70 دانشگاه برتر آسیا قرار گرفت. همچنین 31 دانشگاه ایرانی در میان دانشگاههای برتر جهان جای گرفتهاند. در جدول زیر، امتیاز کل و رتبههای ملی و جهانی 10 دانشگاه برتر ایرانی در آخرین رتبهبندی 2020 آمده است. بر پایه رتبهبندی موضوعی این نظام، دانشگاه آزاد اسلامی در 6 رشته موضوعی مهندسی مکانیک، ریاضی، مهندسی برق و الکترونیک، علوم کامپیوتر، شیمی و فیزیک برترین رتبه کشور را کسب کرد.
دانشگاه آزاد اسلامی در رشته مهندسی مکانیک رتبه پنج بینالمللی، رشته ریاضی رتبه 29 بینالمللی، رشته مهندسی برق و الکترونیک رتبه 93 بینالمللی، رشته علوم کامپیوتر رتبه 110 بینالمللی، رشته شیمی رتبه 121 بینالمللی و در رشته فیزیک رتبه 235 بینالمللی را به دست آورد. همچنین دانشگاه آزاد اسلامی در حوزههای علوم کشاورزی با رتبه بینالمللی 84، مهندسی عمران با رتبه بینالمللی 35 و مهندسی با رتبه بینالمللی 44 بعد از دانشگاه تهران رتبه دوم کشور را به دست آورد. در حوزه علوم گیاهی و دامی با رتبه 432 بینالمللی بعد از دانشگاههای تهران و تربیتمدرس رتبه سوم ملی را کسب کرد. در حوزه زیستشناسی و بیوشیمی با رتبه بینالمللی 466، بعد از دانشگاههای علوم پزشکی تهران، تهران و علوم پزشکی شهید بهشتی رتبه چهارم ملی و در حوزه علم مواد با رتبه 225 بینالمللی بعد از دانشگاههای تهران، امیرکبیر، صنعتیشریف و صنعتی اصفهان رتبه پنجم ملی را به دست آورد.
نظام رتبهبندی سایمگو
نظام رتبهبندی سایمگو در دانشگاه گراندا اسپانیا از سال 2009، سالانه رتبهبندی 5000 دانشگاه و موسسه پژوهشی برتر جهان را در سه بخش پژوهش، نوآوری و وبسایت منتشر میکند. سایمگو دانشگاهها را براساس عملکرد پژوهشی و در قالب مقالاتی که در نشریات معتبر بینالمللی نمایه شده، ارزیابی و رتبهبندی میکند. منبع گردآوری دادههای نظام رتبهبندی سایمگو انتشارات الزویر، پایگاه استنادی اسکوپوس، رتبهبندی مجلات سایمگو، گوگل، پایگاه ثبت اختراع اروپا و پرسشنامه پرشده توسط دانشگاها است. معیار ورود به ارزیابی این رتبهبندی انتشار حداقل 100مقاله طی سال گذشته در نمایه نامه اسکوپوس است. شاخصهای مورد استفاده در این نظام چندین مورد هستند که بعد پژوهش 50 درصد، بعد نوآوری 30 درصد و بعد اجتماعی جایگاه ارزشگذاری دارند.
در آخرین ویرایش این رتبهبندی سال 2019 سایمگو اقدام به ردهبندی ۶ هزار و ۴۵۹ دانشگاه و موسسه تحقیقاتی دنیا کرد. در این ردهبندی سایمگو، ایران با ۱۴۴ دانشگاه برتر در میان این جمع قرار گرفته که در این بین، ۲۶ واحد دانشگاه آزاد اسلامی حضور دارند. دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوموتحقیقات در رده ۶۶۸ جهان و ۱6 ایران قرار گرفته است. در شاخص تحقیقات، واحد علوم و تحقیقات رتبه ۳۷۸ را کسب کرد. این واحد دانشگاه آزاد اسلامی در شاخص ابداعات رتبه ۴۷۷ را از آن خود کرده است. این دانشگاه از منظر پایگاه سایمگو، در شاخص اجتماعی رتبه ۲۱۵ در سال ۲۰۱۹ را کسب کرده است.دومین واحد دانشگاه آزاد اسلامی در این رتبهبندی که در رده 37 ایران و ۷۱۷ جهان قرار گرفته، واحد خمینیشهر اصفهان است که با رده ۳۷۱ در شاخص تحقیقات، رده ۵۰۵ در شاخص ابداعات و رده ۲۴۳ در شاخص اجتماعی جای گرفته است. این واحد برای اولینبار در رتبهبندی سایمگو حضور داشته است. سومین واحد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لاهیجان با رتبه ۴۲۳ جهان در سال ۲۰۱۹ در شاخص تحقیقات، سیری صعودی در شاخص ابداعات و کسب رتبه ۴۷۰ در سال ۲۰۱۹ و سیری نزولی نسبت به رتبه ۱۷۵ سال ۲۰۱۸ در شاخص اجتماعی و کسب رده ۲۴۳ سال ۲۰۱۹ بهطور کلی توانسته رتبه ۷۳۳ جهان و پنجاهم را بین دانشگاههای ایران به دست آورد. دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز چهارمین واحد دانشگاه آزاد اسلامی است که توانسته در رتبهبندی سایمگو جای گیرد. این واحد در رتبه ۷۳۴ جهان و 51 ایران قرار دارد.همچنین واحد نجفآباد در رده جهانی 735 و رتبه ملی 52، واحد کرمانشاه در رده ۷۴۳، رشت در رده ۷۴۳، واحد قائمشهر رتبه ۷۴۵، واحد شهرکرد رتبه ۷۴۵، سنندج رتبه ۷۵۷، واحد اراک رده ۷۵۸، واحد ساری رتبه ۷۶۳، واحد تهران جنوب رتبه ۷۶۶، مشهد رتبه ۷۶۸، کرج رتبه ۷۶۹، یزد رتبه ۷۷۱، واحد تهران شمال رتبه ۷۸۰، شیراز رتبه ۷۸۳، تهران مرکزی رتبه ۷۸۳، شهرری رتبه ۷۸۶، همدان رتبه ۷۸۹، قزوین رتبه ۷۹۴، واحد اصفهان (خوراسگان) رتبه ۷۹۶، ارومیه ۸۰۳، اهواز رتبه ۸۰۶ و واحد مرودشت در رتبه ۸۲۲ قرار گرفتهاند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر ابراهیم کلانتری معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت وگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امروزه کتاب و کتابخوانی و میزان گرایش به مطالعه، از شاخصهای رشد و پیشرفت هر جامعهای به شمار میآید و نقش والا و حساس مطالعه در تکامل فردی و اجتماعی مشهود است.
وی با بیان اینکه رهنمودهای حکیمانه مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) پیرامون لزوم افزایش مطالعه کتاب و کتابخوانی، ضرورت توجه بیشتر به این مهم را نشان می دهد، گفت: معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در راستای دستیابی به اهداف بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و براساس سند راهبردی فرهنگی و دانشجویی درنظر دارد سلسله مسابقات سراسری کتابخوانی با عنوان «رویش» را در واحدها و مراکز آموزشی به اجرا درآورد.
دکتر کلانتری با اشاره به اهداف برگزاری مسابقات کتابخوانی رویش گفت: ارتقاء سطح معرفتی و بصیرتی دانشجویان، تقویت نگرش فرهنگی و اجتماعی، غنی سازی اوقات فراغت و ارتقاء سرانه مطالعه کتابهای فرهنگی بین دانشجویان از جمله این اهداف است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: برای مشارکت حداکثری دانشجویان باید از همه ابزارهای تبلیغاتی و اطلاعرسانی از جمله موارد نصب پوستر مسابقه در مکانهای مناسب و پر رفت و آمد در فضای عمومی دانشگاه، اطلاع رسانی از طریق فضای مجازی، ارسال پیامک به دانشجویان، بهره گیری از سامانه جامع ثبت نام دانشجویی و قراردادن پوستر مسابقه در گروه های مجازی مورد تایید دانشگاه استفاده شود.
وی با بیان اینکه زمان ثبت نام برای مسابقه کتابخوانی از 17 اسفندماه شروع شده است، گفت: زمان ثبت نام تا تاریخ 9 اردیبهشت ماه ادامه دارد و زمان برگزاری مسابقه روز پنج شنبه مورخ 18 اردیبهشت مصادف با ایام ولادت حضرت امام حسن مجتبی(علیه السلام) است.
دکتر کلانتری خاطرنشان کرد: متقاضیان می توانند از طریق سایت واحد الکترونیکی به آدرسfarhangi.iauec.ac.ir مراجعه و در لینک مشخص شده نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به عناوین کتاب های مسابقه گفت: دو عنوان کتاب برای معرفی و فراخوان اعلام می شود، هر یک از افراد شرکت کننده میتواند تنها در یک عنوان ثبتنام کنند. این عناوین شامل کتاب آرزوهای دست ساز، انتشارات راهیار و کتاب دختر تبریز، انتشارات راه یار است.
وی تصریح کرد: تمامی شرکت کنندگان در مسابقه لازم است به آدرس الکترونیکی درج شده مراجعه کنند و از لینک های ذیلhttps://taaghche.com/book/69564 و https://taaghche.com/book/69563نسبت به تهیه نسخه الکترونیکی همراه با تخفیف ویژه مسابقه اقدام کنند.
دکتر کلانتری در توضیح طراحی سوالات و پاسخ نامه مسابقه گفت: سوالات به صورت چهار گزینهای توسط اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تدوین و آزمون بصورت مجازی توسط واحد الکترونیکی در تاریخ مقرر برگزار می شود، همچنین به منظور آشنایی و آمادگی بیشتر با نحوه برگزاری آزمون یک روز قبل از برگزاری آزمون، در تاریخ چهارشنبه 17 اردیبهشت آزمون آزمایشی در آدرس واحد الکترونیکی برگزار خواهد شد.
معاون فرهنگی و دانشجویی در پایان خاطرنشان کرد: هر داوطلب فقط در یک عنوان کتاب حق شرکت در مسابقه را دارد و آزمون تستی نمره منفی ندارد.
دومین کارگاه آموزشی 'آشنایی با سیستم برگزاری کلاس آنلاین' ویژه اساتید با به صورت غیر حضوری پنجشنبه 22 اسفند ماه ساعت 11:30 تا 13 توسط گروه آموزش های مجازی واحد بندردیلم برگزار گردید.
در این جلسه که دومین جلسه آنلاین اساتید بود ضمن آموزش به اساتید، باحضور رئیس واحد جلسه پرسش و پاسخ و رفع اشکالات نیز برگزار شد.
در پی حمله دژخیمانه نیروهایی آمریکایی به کاروان سردار حاج قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و شهادت ایشان، رهبر معظّم انقلاب حضرت آیتالله خامنهای پیامی صادر کردند .
در پی حمله شهادت حاج قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس و ابومهدی المهندس فرمانده الحشدالشعبی به دست دژخیمان آمریکایی، رهبر معظّم انقلاب حضرت آیتالله خامنهای پیامی صادر کردند که متن کامل آن را در ادامه میخوانید:
بسم الله الرحمن الرحیم
ملت عزیز ایران!
سردار بزرگ و پرافتخار اسلام آسمانی شد. دیشب ارواح طیبهی شهیدان، روح مطهر قاسم سلیمانی را در آغوش گرفتند. سالها مجاهدت مخلصانه و شجاعانه در میدانهای مبارزه با شیاطین و اشرار عالم، و سالها آرزوی شهادت در راه خدا، سرانجام سلیمانی عزیز را به این مقام والا رسانید و خون پاک او به دست شقیترین آحاد بشر بر زمین ریخت. این شهادت بزرگ را به پیشگاه حضرت بقیةاللهارواحنا فداه و به روح مطهر خود او تبریک و به ملت ایران تسلیت عرض میکنم. او نمونهی برجستهای از تربیتشدگان اسلام و مکتب امام خمینی بود، او همهی عمر خود را به جهاد در راه خدا گذرانید. شهادت پاداش تلاش بیوقفهی او در همهی این سالیان بود، با رفتن او به حول و قوهی الهی کار او و راه او متوقف و بسته نخواهد شد، ولی انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست پلید خود را به خون او و دیگر شهدای حادثهی دیشب آلودند. شهید سلیمانی چهرهی بینالمللی مقاومت است و همهی دلبستگان مقاومت خونخواه اویند. همهی دوستان - و نیز همهی دشمنان - بدانند خط جهاد مقاومت با انگیزهی مضاعف ادامه خواهد یافت و پیروزی قطعی در انتظار مجاهدان این راه مبارک است، فقدان سردار فداکار و عزیز ما تلخ است ولی ادامه مبارزه و دست یافتن به پیروزی نهایی کام قاتلان و جنایتکاران را تلختر خواهد کرد.
ملت ایران یاد و نام شهید عالیمقام سردار سپهبد قاسم سلیمانی و شهدای همراه او بویژه مجاهد بزرگ اسلام جناب آقای ابومهدی المهندس را بزرگ خواهد داشت و اینجانب سه روز عزای عمومی در کشور اعلام میکنم و به همسر گرامی و فرزندان عزیز و دیگر بستگان ایشان تبریک و تسلیت میگویم.
سیدعلی خامنهای
۱۳دیماه ۱۳۹۸
ئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر:
علم و فناوری منجر به اشتغال و تولید ثروت شود
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه پویایی و پیشرفت دانشگاه منوط به تغییرات در نگاه و روشهاست، گفت: «علم باید در خدمت فناوری و نوآوری باشد و منجر به اشتغال و تولید ثروت شود.»
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، اسماعیل عبدالهی در جلسه با مدیران و کارکنان حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با بیان اینکه توسعه، پویایی و پیشرفت دانشگاه منوط به تغییرات در نگاه و روشهاست، گفت: «روشهای پیشین موجب رهایی از مشکلات و راهحل عبور از چالشها نیست.»
وی افزود: «اگر بهدنبال توسعه پایدار دانشگاه هستیم، باید افقهایی که دنیای پیشرفته امروز مدنظر قرار داده است به آنها توجه و برای رسیدن به هدف با برنامهریزی صحیح، اصولی و منطبق با مزیتها و ظرفیتهای پایدار تلاش کنیم.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی نه تنها یک مجموعه علمی پیوسته درون استانی است؛ بلکه پیوستگی و انسجام کشوری دارد، یادآور شد: «بسیاری از رسالتها و مأموریتهای جدید دانشگاه، استانی و کشوری طراحی شده و در حال اجراست.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر اضافه کرد: «خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی، مراکز رشد و واحدهای فناور، شوراهای تخصصی، علمی و اقتصادی و مواردی از این قبیل همگی مجموعههایی هدفمند و اثرگذار در ویترین دانشگاه آزاد اسلامی تلقی میشوند.»
علم باید در خدمت فناوری باشد
عبدالهی ادامه داد: «بر اساس تعریف ساختار جدید دانشگاه، علم باید در خدمت فناوری و نوآوری قرار داشته و منجر به اشتغال و تولید ثروت شود.»
وی با تأکید بر اینکه نباید هیچ ظرفیتی از دانشگاه اعم از زیرساختی، فیزیکی و انسانی مغفول واقع شود، اظهار کرد: «در این راستا پیگیری و برنامهریزی جامع مورد نیاز است.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر افزود: «دانشگاه باید عاری از هرگونه جناحبندی و مصلحتاندیشی باشد، اظهار کرد: «ضابطه و قوانین در روند اجرای امور و پیشرفت نقش تعیین کنندهای دارند.»
انعقاد ۳۰ تفاهمنامه با ارگانها و سازمانها
عبدالهی با اشاره به انعقاد بیش از ۳۰ تفاهمنامه با بسیاری از ارگان و سازمانهای استان بوشهر تصریح کرد: «دانشگاه باید در خدمت مردم و حل مسائل جامعه باشد و با این اعتقاد نه تنها تعاملات بسیار مناسبی با دیگر سازمانها شکل گرفته بلکه مهمتر، فعالسازی این ظرفیت و ارائه خدمات علمی و تخصصی و انعقاد قراردادهای دو و چندجانبه است.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با قدردانی از تلاش همکاران در بخشهای مختلف عنوان کرد: «انتظاری که از تمام حوزههای دانشگاه میرود، این است که امیدوارانه و با تحلیل و تفسیر دقیق وضع موجود بهدنبال راه حلهای نوآورانه و فناورانه بود.»
به گفته وی، در این راه دانشجو عنصر مهمی است که برای فعالسازی آنان باید بستر لازم را فراهم و به آینده امیدوار کرد.
دکتر طهرانچی در دیدار نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه بوشهر:
برنامههای راهبردی برای راهاندازی کسب و کار در دانشگاه آزاد اسلامی در نظر گرفته شده است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: طرح آمایش رشته ها که با تغییرات در رشته های تحصیلی به دنبال حمایت از بحث اشتغال است، در حال اجراست.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سفر به استان بوشهر با آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه بوشهر دیدار و گفت وگو کرد.
دکتر طهرانچی در این دیدار با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در گام نخست به دنبال آموزش و گسترش کمی بوده است، گفت: در نگاه جدید بر این تأکید شده که دانشگاه بسترساز مفاهیم توسعه باشد و توسعه اقتصاد دانش بنیان، علم و فناوری و توسعه شهری اهمیت دارد.
وی دانشگاه آزاد اسلامی را دانشگاهی اجتماعی دانست و افزود: دانشگاه آزاد اسلامی در متن جامعه است، به همین علت آثار مثبت و منفی عملکرد آن بسیار اثرگذار خواهد بود.
دکتر طهرانچی به تشکیل معاونت علوم انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره و تصریح کرد: 27 رشته تحصیلی در گروه علوم انسانی باز مهندسی و منابع آن دچار تحول و تغییر شده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه 656 هزار دانشجو در گروه علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی در حال تحصیل هستند، اظهار داشت: این دانشگاه نگاه دقیق به حوزه علوم انسانی داشته و جهت گیری های تازه ای در این حوزه مد نظر قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ایجاد معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری در این دانشگاه و جداشدن آن از حوزه پژوهش، خاطرنشان کرد: پژوهش های تحصیلات تکمیلی ذیل این معاونت در حال انجام است. در حوزه مهندسی نیز رویکرد دانشگاه عوض شده و در این بخش به دنبال کارآمدی هستیم.
وی با اشاره به اینکه دکترای تخصصی 2 رشته تحصیلی کشاورزی و دام، طیور و شیلات در دانشگاه تعریف شده است، گفت: به دنبال این هستیم که افراد با مهارت از دانشگاه فارغ التحصیل شوند. اساساً به دنبال این هستیم تا حوزه غذا را از علم محور به فناوری محور تغییر دهیم. در کشاورزی و در تولید بذر، مزرعه های تولید آن ایجاد شده است. بذر خیار، گوجه و فلفل در دانشگاه تولید شده و کارخانه های آن در حال ساخت است.

دکترطهرانچی با تأکید بر اینکه رویکرد دانشگاه از مدرک گرایی صرف تغییر کرده تا دانشگاه بتواند پشتوانه اشتغال دانش بنیان باشد، گفت: معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری، برای این امر در دانشگاه ایجاد شده و کسب و کارهای دانش بنیان را در سراسر کشور با در نظر گرفتن مفاهیم ملی، تحت عنوان «بازار فناوری، سرای نو» و به صورت تخصصی برای استان ها، سرای نوآوری در نظر گرفته شده است. همچنین صندوق پژوهش و نوآوری در دانشگاه ایجاد شده تا با برنامه ریزی های جدی، در حوزه اشتغال دانش بنیان یاری رسان همه جانبه کشور و استان ها باشیم.
وی با اشاره به اینکه برنامه های راهبردی برای راه اندازی کسب و کار در دانشگاه آزاد اسلامی در نظر گرفته شده، گفت: دانشگاه تا امروز به گونه ای بوده که دانشجو در طول مدت تحصیل عملاً از محیط کسب و کار دور بود.
دکتر طهرانچی با تأکید بر اینکه فرهنگ کسب و کار باید در جوانان نهادینه شود، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال ممزوج کردن تحصیل و کار است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه محیط دانشگاه باید محیط کسب و کار باشد، ادامه داد: به همین منظور طرح آمایش رشته ها که با تغییرات در رشته های تحصیلی به دنبال حمایت از بحث اشتغال است، در حال اجراست.
دکتر طهرانچی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی در رویکرد فرهنگی نیز به دنبال مقابله با ستادهای فرهنگی که در صدد فریب جوانان کشور هستند، است و بخشنامه آراستگی که در آن بر شئون رفتاری استادان، دانشجویان و کارکنان دانشگاه تأکید شده ، در دستور کار قرار گرفته که از زمان ابلاغ آن قریب به 4800 کانال شروع به تخریب و مقابله با دانشگاه کرده اند.
وی با بیان اینکه با اردوهای معرفتی می توان دانشجویان را احیا کرد، گفت: 13 هزار دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی در سال گذشته به اردوی راهیان نور اعزام شده اند که این آمار در کشور سرآمد بود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: در حال هدایت سرمایه های دانشگاه هستیم تا منابع راکد دانشگاه به صورت منابع فعال در خدمت کشور قرار گیرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی باید محور توسعه و ابزار کارآمد و همچنین در خدمت توسعه علم و فناوری و اشتغال دانش بنیان باشد، گفت: به دنبال ایجاد مدارس نمونه تراز صنعت تحولی در هر استان هستیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تشریح طرح پایش دانشگاه خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب هموار بر وصل پایان نامه های دانشجویی به صنعت تأکید داشته اند. در این راستا طرح پایش در دانشگاه به اجرا درآمده که در آن تمام دانشجویان این دانشگاه در یک سامانه پایان نامه و رساله های خود را اخذ خواهند کرد.
دکتر طهرانچی اضافه کرد: تا کنون 16 چالش ملی با بیش از 10 هزار زمینه پژوهشی در نظام موضوعات طرح پایش در اختیار دانشجویان قرار گرفته است.
دکتر طهرانچی در جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر:
دانشگاه آزاد اسلامی باید محور توسعه و ابزار کارآمد باشد/ مأموریت های خاص برای دانشگاه آزاد اسلامی تعریف شود
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دانشگاه باید محور توسعه و ابزار کارآمد و در خدمت هدایت های کلان راهبردی فرهنگی و توسعه علم و فناوری و اشتغال دانش بنیان باشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در هفدهمین جلسه شورای اداری دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با تأکید بر راه اندازی مدارس عالی مهارت، آمایش رشته های تحصیلی و جابجایی رشته ها متناسب با ظرفیت و استقبال در بخش های مختلف استان بوشهر، گفت: باید پردیس عسلویه بوشهر راه اندازی شود و همچنین می توان با جابجایی رشته های تحصیلی متناسب با برنامه های استان، تغییرات اثرگذاری را ایجاد کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تولید بذر و تجربیات موفق در این زمینه، اظهار داشت: تولید بذر گوجه فرنگی و ساخت کارخانه در بوشهر نیز امکان پذیر است.
دکتر طهرانچی با بیان اینکه کسب و کارهای دانش بنیان باید به صورت تخصصی فعال شوند، تصریح کرد: با توجه به ظرفیت های دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر و مهیا بودن بسترهای لازم، طرح توسعه بوشهر (سما و بازار فناوری) در کنار دیگر طرح ها اجرایی شود، همچنین صنایع وابسته مانند مرکز فناوری بسته بندی، رشته های مرتبط با صنایع غذایی و نظیر آن نیز می تواند پاسخگوی نیاز استان، دانشگاه و اشتغال باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تاریخچه و قدمت فرهنگی استان بوشهر، تصریح کرد: بوشهر، سرزمین شهید رئیسعلی دلواری است. این شهید معزز برای جلوگیری از نفوذ فرهنگ غربی به کشور به پا خواست. امر به معروف و نهی از منکر نباید ترک شود، چرا که ترک این واجب موجب ذلت خواهد شد. دشمنان به دنبال فتح فرهنگی سرزمین ما هستند و تسلیم شدن در برابر فرهنگ غرب به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست.
وی با تأکید بر اهمیت تعلیم و تربیت، گفت: تقویم آموزشی دانشگاه، برگزاری منظم و به موقع کلاس های درس و برنامه ریزی دقیق آموزشی باید بسیار جدی انجام شود.
دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: استان بوشهر توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان الگوی تنظیم سند دانش بنیان اقتصاد آمایشی ایران انتخاب شده و اولین استانی است که سند توسعه آن تصویب شده است، در این سند نباید نقش دانشگاه آزاد اسلامی مغفول بماند.
وی با تأکید بر اینکه متناسب با مزیت های منطقه ای، سند توسعه تدوین و نیازها در آن دیده شود، ادامه داد: باید مأموریت های خاص برای دانشگاه آزاد اسلامی تعریف شود. نگاه دولتی باید کنار زده شود و برنامه های اثرگذار دانشگاه را به جامعه معرفی کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه تنها بستر آموزش نبوده، بلکه بستر تعلیم و تربیت است، گفت: ظاهر و محیط تعامل بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه به دلیل برخی سیاست های اشتباه در گذشته، دانشگاه با چالش های مالی مواجه شده، افزود: باید انضباط بخشی و جلوگیری از اسراف و هدر رفت سرمایه را سرلوحه کار خود قرار داد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه هر استان و هر بخش از کشور دارای یک مزیت خاص و منحصر به فرد است، اظهار داشت: در همین استان بوشهر، خارگ، عسلویه و دیگر بخش ها ویژگی هایی دارند که باید به آن توجه کرد و بر اساس ظرفیت های آنها برنامه ریزی کرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی باید محور توسعه و ابزار کارآمد و در خدمت هدایت های کلان راهبردی فرهنگی و توسعه علم و فناوری و اشتغال دانش بنیان باشد، گفت: تحقق این مهم از مدارس باید شروع شود. مدارس ما باید با اخلاق خاص توأم شوند و هر مدرسه یک خصوصیت داشته باشد.
دکتر طهرانچی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاهی است با سرمایه های عظیم اجتماعی که باید بر این مسأله تأکید و به طور جدی کار کرد، ادامه داد: باید به دانشجویان امید بخشید تا در برابر این فشارهای همه جانبه خسته نشده و با قدرت به تحصیل علم و دانش بپردازند.
در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دیلم برگزار گردید؛
پنجشنبه 21 آذرماه یادواره شهدای مدافع حرم و شهدای دانشجو در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد دیلم برگزار گردید در ابتدای این مراسم دکتر نیک بخش ریاست واحد ضمن عرض خیرمقدم به مهمانان ، اساتید و دانشجویان شرکت کننده در این محفل به تبیین روحیه استکبارستیزی دانشجویان و ارتباط آن با مفاهیم شهادت و ایثار اشاره و دانشگاهیان را به اهتمام جدی در تبیین ، اجرا و اهتمام ویژه به بیانبه گام دوم انقلاب توصیه نمودند.
در ادامه این مراسم حجه الاسلام دکتر اسدی امام جمعه محترم شهرستان دیلم بعنوان سخنران یادواره با اشاره به روایت امیرالمومنین (ع) فرمودند: "العلم سلطان" هر کجا علم باشد قدرت آنجاست روزی در اوج قدرت علمی و تمدن اسلامی دانشمندانی چون زکریای رازی، ابوریحان بیرونی و ابن سینا را به جهان معرفی کردیم، اما رفته رفته با افول علمی مسلمانان و انحصارطلبی جوامع غربی در مصادره ی علم قدرت از دست مسلمانان خارج شد. همچنین ایشان افزودند انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) در منطقه به وقوع پیوست و امام جان دوباره ای به حرکت علمی کشور دادند. حجه الاسام اسدی در بخش دوم از سخنان خود افزودند شهدای مدافع حرم در اوج مظلومیت مقتدرانه و عزتمندانه جنگیدند و به شهادت رسیدند. ایشان خاطر نشان کردند جنگ جهانی سوم در ایران، جنگ جهانی چهارم در سوریه و جنگ جهانی پنجم در یمن در مقابله با تفکر مقاومت امام خمینی (ره) اتفاق افتاد، در بخش پایانی این محفل از چند تن از دانشجویان مدافع حرم دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر دیلم تجلیل بعمل آمد.
دکتر طهرانچی انتصاب دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی را تبریک گفت
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با صدور پیامی انتصاب حجتالاسلام والمسلمین جناب آقای حمید شهریاری به سمت دبیرکلی مجمع تقریب مذاهب اسلامی را تبریک گفت.
متن پیام دکتر طهرانچی به شرح زیر است:
حجتالاسلام والمسلمین جناب آقای حمید شهریاری
با اهداء سلام و تحیات
انتصاب شایسته جنابعالی به دبیرکلی مجمع تقریب مذاهب اسلامی که نشان از اعتماد مقام معظم رهبری به شما دارد را صمیمانه تبریک و تهنیت میگویم.
بیتردید وحدت بین امت اسلامی یک گفتمان است که سرانجام به رفتارسازی در جامعه اسلامی منتهی میشود. مجمع تقریب مذاهب اسلامی توانمندی لازم برای اهداف پیشرو و تقویت وحدت جهان اسلام در برابر دشمنان مشترک را دارد.
مسلماً تجربه، شایستگی و درایت جنابعالی به منظور حصول نتیجه مطلوب و تحقق دستاوردهای این مجمع مؤثر خواهد بود.
دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان همچون گذشته آمادگی همکاری دوجانبه با مجمع تقریب مذاهب اسلامی را دارد.
امیدوارم همچون گذشته در انجام امور محوله و تحقق اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران موفق و سربلند باشید.
از درگاه خداوند متعال مزید عزت و توفیق روزافزون برای حضرتعالی مسئلت دارم.
محمدمهدی طهرانچی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر خبر داد؛
احداث ۵ واحد مسکونی در مناطق سیلزده استان لرستان توسط دانشگاه آزاد استان بوشهر
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر از احداث پنج واحد مسکونی در مناطق سیلزده استان لرستان توسط این واحد دانشگاهی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر و کمیته امداد امام خمینی این استان بهمنظور مشارکت در ساخت ۵ واحد مسکونی برای هموطنان نیازمند در مناطق سیلزده استان لرستان تفاهمنامه همکاری مشترک امضا کردند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این جلسه تمدید تفاهمنامه همکاری دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر با کمیته امداد امام خمینی این استان از احداث پنج واحد مسکونی از محل کمکهای دانشگاهیان در مناطق سیلزده استان لرستان خبر داد و گفت: «مقدمات کار برای احداث ایمن و اساسی این واحدها با مشارکت کمیته امداد امام خمینی فراهم شده است.»
اسماعیل عبدالهی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر در ایام وقوع سیل، حضور در کنار مردم را وظیفه شرعی خود دانست، اضافه کرد: «دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در ایام وقوع سیل همچون سایر نهادهای مردمی و انقلابی با عزمی جهادی و روحیهای خستگیناپذیر علاوه بر جمعآوری کمکهای نقدی و غیرنقدی نظیر لوازم بهداشتی، پتو، لباس، آبمعدنی، موادغذایی، خرما، کنسرو و سایر مایحتاج ضروری دیگر، با برپایی موکب، تهیه ملزومات و طبخ غذای گرم سعی بر کمکرسانی و کاهش آلام هموطنان سیلزده کرد.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با تأکید بر اینکه انقلابی و مردمی بودن ویژگی شاخص دانشگاه آزاد اسلامی است، عنوان کرد: «دانشگاه آزاد اسلامی و کمیته امداد امام خمینی علاوه بر اینکه در این خصوصیت اشتراک دارند، هر دوی این نهادهای انقلابی دنبال توانمندسازی و زدودن کاستیها هستند.»
دبیر هیئتامنای دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با ابراز خرسندی از همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و کمیته امداد امام خمینی اضافه کرد: «رسالت کمیته امداد امام خمینی، توانمندسازی مادی و معنوی اقشار کمبضاعت جامعه و دانشگاه آزاد اسلامی نیز وظیفه توانمندسازی علمی آحاد مختلف مردم را عهدهدار است.»
توانمندسازی نیازمندان با بهرهگیری از ظرفیتها و مشارکت مردمی؛ وظیفه اصلی کمیته امداد
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی استان بوشهر نیز در این جلسه با بیان اینکه دانشگاه و دانشگاهیان بخش بسیار مهم و تأثیرگذاری از جامعه هستند، گفت: «امید است در سایه این تفاهمنامه همکاری، دانشگاهیان در زمینه فقرزدایی، رفع محرومیت و توانمندسازی اقشار زیرپوشش کمکرسان کمیته امداد باشند.»
احمد لطفی با بیان اینکه یکی از وظایف کمیته امداد، توانمندسازی نیازمندان با بهرهگیری از ظرفیتها و مشارکت مردمی و دیگر نهادها است، تشریح کرد: «کار توانمندسازی در کمیته امداد امام خمینی در سه بخش تعریف شده و در حال انجام است.»
وی متذکر شد: «بخش اول تهیه و ارائه بستههای حمایتی متناسب با نیازهای اولیه، بخش دوم توانمندسازی فرهنگی و علمی و بخش سوم توانمندسازی افراد زیرپوشش کمیته در زمینه اشتغالزایی و مهارتآموزی است.»
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی استان بوشهر با اشاره به اینکه طرح اکرام محسنین ۲۰ سال است که در کشور با دو رویکرد عمل به سیره مولای متقیان حضرت علی(ع) و بهرهگیری از مشارکت مردمی در رفع مشکلات نیازمندان در حال اجرا است، خواستار مشارکت دانشگاهیان و برقراری طرحی با عنوان «هر دانشگاهی حامی یک کودک دانشآموز» شد و عنوان کرد: «طرح اکرام طرحی خداپسندانه و امیدبخش است که یاریدهنده و کمکگیرنده از ثواب و لذت معنوی آن بهرهمند میشوند.»
به مناسبت 5 آذر سالروز تاسیس بسیج مستضعفان به فرمان حضرت امام (ره) نشست صمیمانه اعضاء هیات رئیسه و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر دیلم با امام جمعه معزز شهر حضرت حجه الاسلام و المسلمین دکتر اسدی در محل دفتر امام جمعه برگزار گردید.
در این دیدار ابتدا جناب آقای دکتر نیک بخش ریاست محترم واحد ضمن تبریک هفته بسیج و همچنین تبریک انتصاب دکتر اسدی به سمت امامت جمعه دیلم در سخنانی به معرفی دانشگاه و بیان توانمندیها و نقاط قوت واحد اشاره نمودند ، همچنین ایشان افزودند که این واحد آمادگی دارد در سایر عرصه های فرهنگی بعنوان بازویی توانمند در کنار مجموعه فرهنگی شهرستان و در راس آنها امام جمعه محترم همکاری نماید. در ادامه نیز هر یک از اعضا محترم هیات رئیسه به معرفی حوزه تحت سرپرستی خود پرداختند.
در پایان این دیدار حجه الاسلام اسدی با ابراز خرسندی از این ملاقات به بیان ازرش علم و عالم پرداختند. و لزوم بکارگیری جوانان و استفاده از ظرفیت بالقوه آنها را در مسایل مهم اجتماعی خاطر نشان شدند. همچنین ایشان بر لزوم همکاری با مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان درتمامی سطوح علی الخصوص حوزه فرهنگی تاکید و از عملکرد فرهنگی واحد نیز ابراز رضایت نموده و تقدیر و تشکر بعمل آوردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دفترچه حاوی اطلاعات رشته محل های مرحله تکمیل ظرفیت آزمون کارشناسی ارشد سال 98 دانشگاه آزاد اسلامی روی سامانه ثبت نام الکترونیکی مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه منتشر شد.
انتخاب رشته داوطلبان این مقطع از صبح روز پنج شنبه 23 آبان ماه آغاز و تا ساعت 24 یکشنبه 26 آبان ماه ادامه خواهد داشت. داوطلبان شرکت کننده در آزمون کارشناسی ارشد که براساس کارنامه صادره از سوی سازمان سنجش آموزش کشور مجاز به انتخاب رشته شده اند ( اعم از پذیرفته شدگان یا مردودین اعلام نتیجه قبلی این مقطع و یا افرادی که در مرحله قبل انتخاب رشته ننموده اند ) به منظور شرکت در این مرحله از تکمیل ظرفیت و انتخاب رشته/ محل در دانشگاه آزاد اسلامی می توانند با مراجعه به سامانه http://azmoon.org نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند.
داوطلبان به منظور انتخاب رشته در این مقطع لازم است کارت اعتباری ثبت نام را از سامانه مذکور خریداری نمایند. ضمناً آن دسته از داوطلبانی که علاوه بر کد رشته امتحانی اصلی در کد رشته امتحانی دوم (شناور) نیز مجاز به انتخاب رشته شده اند می توانند، رشته محل های متناظر کد رشته امتحانی دوم خود را نیز در میان یکصد رشته/محل انتخابی خود منظور کنند.
ویرایش رشته/محل های انتخابی تا پایان مهلت انتخاب رشته امکان پذیر بوده و داوطلبان بدین منظور نیازی به تهیه کارت اعتباری مجدد ندارند.
نتایج انتخاب رشته این مرحله تا پایان هفته اول آذر ماه اعلام خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، پیرو مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو، تکمیل ظرفیت مقاطع کاردانی و کارشناسی پیوسته و ناپیوسته رشته های صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی نیمسال دوم 98 دانشگاه آزاد اسلامی مطابق جدول زمان بندی ذیل آغاز خواهد شد.
آغاز ثبت نام کاردانی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته |
98/8/28 |
پایان ثبت نام |
98/10/30 |
آغاز ثبت نام کارشناسی ناپیوسته
|
98/8/30 |
پایان ثبت نام |
98/10/30 |
آغاز ثبت نام کاردانی پیوسته
|
98/9/2 |
پایان ثبت نام |
98/10/30 |
حجتالاسلام والمسلمین دکتر ابراهیم کلانتری معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، با بیان اینکه سیزدهم آبان ماه یکی از روزهای بااهمیت در جمهوری اسلامی ایران است، گفت: در این روز بزرگ حوادث مهمی در کشور ما رخ داده که بخشی از تاریخ این ملت بزرگ را شامل می شود.
وی با بیان اینکه تبعید ظالمانه حضرت امام خمینی (ره) در تاریخ سیزدهم آبان 1343 توسط رژیم طاغوت اتفاق افتاد، اظهار داشت: حضرت امام (ره) به دلیل انتقادها و افشاگری هایی در خصوص رژیم و به ویژه موضوع کاپیتولاسیون، ابتدا به ترکیه و سپس به نجف تبعید شدند. امام (ره) همواره با استفاده از آموزه های اسلام ناب محمدی در مبارزه با طاغوت، ظلم و غربگرایی رژیم وقت تلاش می کردند اما رژیم طاغوت درصدد بود مردم را از یک رهبری الهی محروم کند.
دکتر کلانتری با اشاره به اینکه در تاریخ سیزدهم آبان 1357 کشتار دانشآموزان در تهران اتفاق افتاد، تصریح کرد: در این تاریخ، دانشآموزان مدارس تهران در یک حرکت خودجوش و مسالمتآمیز، برعلیه ظلم راهپیمایی کردند، اما رژیم بسیاری از آنها را به شهادت رساند. در تاریخ سیزدهم آبان سال 1358 و یک سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، دانشجویان پیرو خط امام در یک حرکت خودجوش لانه جاسوسی آمریکا را اشغال کرده و جاسوس ها را در لباس دیپلمات گروگان گرفتند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: این حرکت دانشجویان بسیار حائز اهمیت است به طوری که حضرت امام (ره) فرمودند اشغال لانه جاسوسی آمریکا یک انقلاب بزرگ بود که از انقلاب اول نیز عظیمتر است. این حرکت بعدها به عنوان مبارزه با استکبار جهانی نام گرفت و هرسال تجمعات بزرگی در سراسر کشور برای حمایت از آن صورت می گیرد.
وی با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی ایران دارای یک پیام اصلی با عنوان «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» است، گفت: بزرگترین پیام و دستاورد انقلاب نیز همین جمله است. این انقلاب هیچگاه زیر بار سلطه آمریکا و استکبارجهانی نخواهد رفت. این انقلاب با مجاهدت امام (ره)، مؤمنان، شهدا و خانواده آنان، یک استقلال و آزادی منحصربفرد در سطح جهان برای مردم کشور به ارمغان آورد.
حجتالاسلام والمسلمین کلانتری ادامه داد: برگزاری راهپیمایی ها و تجمعات در روز سیزدهم آبان حامل این پیام مهم به کل جهان است که انقلاب اسلامی ایران راه خود را ادامه می دهد و هرگز از آرمان های خود و خون شهدا کوتاه نیامده و زیر بار سلطه استکبار نخواهد رفت. مبارزات در چهار دهه پس از انقلاب باعث شده ملت ما سربلندتر از هر تاریخی به حیات خود ادامه دهد، البته هیجگاه دشمنی استکبار کم نشده اما اقتدار نظام روز به روز بیشتر شده است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه آمریکای مستکبر در طول سالیان گذشته همواره اقدامات خصمانهای علیه کشور ما صورت داده، اما روز به روز ضعیف تر می شود، اظهار داشت: در حال حاضر تکصدایی قلدرمآبانه آمریکا در جهان گوش شنوایی ندارد، اما پیام استقلال، آزادی و آرمانخواهی ایران برای بسیاری از ملت های جهان به عنوان نمونه و الگو قرار گرفته که بسیار ارزشمند است.
وی در ادامه با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان مرکز تجمع نسل جوان فرهیخته، برنامه های متعددی برای بزرگداشت یومالله سیزدهم آبان دارد، گفت: دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی با تمام توان حضور چشمگیر و پررنگی در راهپیمایی سیزدهم آبان خواهند داشت. همچنین برنامه هایی در درون واحدهای دانشگاه برگزار خواهد شد که شامل سخنرانی ها، برگزاری جلسات پرسش و پاسخ، برگزاری میزگرد، کرسی های آزاداندیشی و نظریهپردازی و... خواهد بود.
دکتر کلانتری در پایان خاطرنشان کرد: تشکل های رسمی دانشجویی، بسیج دانشجویی و بسیج اساتید نیز برنامه های متعدد و تبیینی برای بزرگداشت این روز بزرگ در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی تدارک دیدهاند تا دانشجویان بهترین و بیشترین بهره را از این روز ببرند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر:
مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر به ۵ مرکز افزایش مییابد/ راهاندازی ۳ آموزشکده فنی و حرفهای
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه تاکنون یک مرکز تحقیقاتی در این دانشگاه فعال بوده، گفت: «با پیگیریهای هدفمند این عدد به پنج مرکز تحقیقاتی افزایش مییابد.»
اسماعیل عبدالهی دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان و واحد بوشهر بهمناسبت آغاز سال تحصیلی جدید در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در بوشهر درباره مسائل مختلف آموزشی، پژوهشی، مالی و اداری واحد بوشهر سخن گفت که متن کامل این گفتگو را میخوانیم.
آنا: با آغاز سال تحصیلی جدید مهمترین برنامه و اولویت شما در واحد متبوعتان در حوزههای مختلف بهویژه پژوهش چیست؟
عبدالهی: پیگیری و اجرای طرحهای درآمدزا به منظور توانمندسازی دانشگاه اولویت اصلی فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر است. به علاوه دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر همسو با برنامههای علمی، پژوهشی و رسالتهای اجتماعی جدید این دانشگاه، هموارکردن راه علمآموزی، تخصصگرایی و مهارتافزایی را از مأموریتهای خود قرار داده است. در این راستا راهاندازی دانشگاه فناوری نفت و گاز در عسلویه در دستور کار بوده که بهمنظور توسعه رشتههای مهارتی و پاسخگویی به نیازهای منطقهای هدفگذاری شده است.
ایجاد مرکز رشد و واحدهای فناور در واحدهای استان بوشهر
اقدامات صورتگرفته در حوزه زیرساختهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر را میتوان از نوع اثرگذار و قابل اتکا معرفی کرد. تا پیش از این فقط یک مرکز تحقیقاتی در استان بوشهر وجود داشت که با پیگیریهای هدفمند این تعداد به پنج مرکز تحقیقاتی افزایش یافته است. بهزودی علاوهبر توسعه مرکز رشد و واحدهای فناور در بوشهر، شاهد ایجاد این مراکز در دیگر دانشگاههای استان نیز خواهیم بود.
با آغاز سال تحصیلی جدید بر اساس الگوی نیازمندی امروز کشور و جامعه و نیز توسعه صنعت و کارآفرینی و علاقهمندی جوانان به ادامه تحصیل و ارتقای سطح علمی، توسعه رشتههای جدید در گروههای آموزشی علوم انسانی، فنی و مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی و بهویژه رشتههای پیراپزشکی در مقاطع مختلف تحصیلی بهعنوان اولویت فعالیتهای واحدهای دانشگاهی استان شناخته میشود.
یکی از اصولی که معتقدیم باید بیش از وضعیت کنونی دانشگاه از آن بهره گرفت، ظرفیتهای درآمدی استان بوشهر مانند مجتمع عظیم نفت و گاز و پتروشیمی استان است که ظرفیتهای بالقوهای برای توسعه فعالیتهای دانشگاهی دارند. در نظر است تا با فعالسازی این ظرفیتها و تعامل دانشگاه با صنایع، زمینه بازار کار متناسب با رشتههای تحصیلی و دانشآموختگان را نیز فراهم آوریم.
آنا: در آینده پیشرو چه خبر خوبی از واحد شما خواهیم شنید؟
عبدالهی: از آنجا که دانشگاه آزاد اسلامی یک نظام یکپارچه و متحد است با اعتقاد بر اصل وحدت رویه در امور به یاری پروردگار با تکمیل فرآیند راهاندازی مدرسه کسب و کار خلاقیت، آغاز به کار سراهای نوآوری، پیگیری ساخت مجتمع رفاهی و تفریحی در واحد گناوه، راهاندازی مراکز تحقیقاتی نخل، انرژیهای نو، علوم رفتاری و آبزیان گرمسیری در بوشهر، دیلم و دلوار و پیگیری راهاندازی سه آموزشکده فنی و حرفهای جدید در استان و نیز راهاندازی خط تولید فروش صنعتی کیتین و کیتوسان خبرهای بسیار خوبی از دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر است که در آینده نزدیک شنیده خواهد شد.
آنا: در صورتیکه در عرصه دانشبنیان و اختراعات محصولی دارید، مراحل طرح و تولید آن را تشریح کنید.
عبدالهی: حرکت به سمت درآمدهای غیرشهریهای نیاز امروز دانشگاه آزاد اسلامی است که مستلزم برنامهریزیهای دقیق و نگاه علمی به مسائل است. براساس ساختار جدید در حوزه اقتصاد دانشبنیان و ایجاد درآمدهای غیرشهریهای تولید محصولات کیتین و کیتوسان (از پوست سختپوستان دریایی نظیر میگو)، ساخت دستگاه خشککن میوهجات و صیفیجات و توسعه و فعالسازی مرکز رشد واحد بوشهر در دستور کار است.
هوشمندسازی زیردریاییهای کنترلشونده از راه دور در واحد دلوار
تولید نان برای بیماران خاص مانند بیماران دیابتی در واحد دشتستان، تولید رنگ پایه آب بسیار الاستیک (برای مصارف تبلیغاتی) واحد اهرم و طراحی پایگاه اینترنتی فروش محصولات تولید شده در دانشگاه آزاد اسلامی و هوشمندسازی زیردریاییهای کنترلشونده از راه دور در واحد دلوار از عمده فعالیتهای دانش بنیان استان بوشهر است.
راهاندازی مدرسه کسب و کار و خلاقیت، پیگیری راهاندازی سراهای نوآوری در حوزه انرژی (نفت، گاز، پتروشیمی و هستهای) نیز از دیگر برنامههای استان بوشهر است.
آنا: در حوزه کشاورزی (محصولات کشاورزی و گلخانه) چه اقداماتی انجام دادهاید و یا در حال انجام است؟
عبدالهی: دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر برنامهریزیهای لازم را برای فعالسازی ظرفیت کشاورزی انجام داده است. در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی در واحد بوشهر با توجه به هزار و ۸۰۰ اصله نخل خرما، طرح کشت بافت نخل در کنار فروش خرما در جریان است.
طرح دامی پرورش بز دمشقی در واحد دشتستان اجرایی میشود
در استان بوشهر نیز میتوان طرح دامی پرورش بز دمشقی که در زمین ۷۰ هکتاری واحد دشتستان اجرایی خواهد شد و در تولید پروتئین و لبنیات در سطح استان نقش تعیینکنندهای خواهد داشت را نام برد.
از دیگر برنامههای واحد دشتستان در توسعه صنعت دامپروری و کشاورزی میتوان به کشت غلات در زمین کشاورزی ۷۰ هکتاری این واحد دانشگاهی (۴۰ تن غلات در این مزرعه سال گذشته برداشت شده است) و تولید گیاهان دارویی اشاره کرد.
عمده فعالیت کشاورزی در واحد دیلم را باید ایجاد تکثیرگاه آبزیان برشمرد. در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خورموج با توجه به اراضی مستعد کشت گلخانهای، تولید گیاهان دارویی مانند گیاه آلوئهورا که در کنار سهولت پرورش به دلیل نیاز ناچیز به آبیاری، بینیازی گیاه به کود و آفتکشها و تجهیزات و ادوات گرانقیمت کشاورزی و مصارف متعدد غذایی و دارویی بسیار مقرونبهصرفه است، کشت درخت کنار پیوندی در کنار پرورش گیاهان گلخانهای (گوجه، خیار و سبزی) از جمله برنامههای استان در توسعه صنعت کشاورزی است. در دانشگاه آزاد اسلامی مرکز دیر نیز پرورش علمی (صنعتی) و سنتی میگو در حال پیگیری است.
آنا: درباره جذب دانشجوی خارجی توضیح دهید.
عبدالهی: دانشگاه آزاد اسلامی استان و واحد بوشهر مطابق با مقررات شیوهنامه وزارت علوم برای جذب دانشجویان غیرایرانی (اتباع خارجی) ظرفیت مناسبی اختصاص داده است. از آنجا که دانشجویان خارجی مانند دانشجویان ایرانی مشمول تمام قوانین، ضوابط آموزشی - دانشجویی و تسهیلات هستند، برنامههای خوبی برای این دانشجویان در نظر گرفته شده است.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر در سال تحصیلی جاری در ۱۹ رشته کاردانی، ۴۰ رشته کارشناسی پیوسته و ناپیوسته، ۴۲ رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۶ رشته دکتری تخصصی پذیرش دانشجو داشته است.
سال تحصیلی جدید در کنار پذیرش دانشجو در رشتههای باسابقه و پرمتقاضی دانشگاه مانند برق، معماری، عمران، شیمی، نفت، گاز، مکانیک، حسابداری، حقوق، سینما، هنر، زبان و ادبیات فارسی و انگلیسی، روانشناسی، علوم تربیتی و رشتههای پیراپزشکی، هفت رشته تحصیلی جدید مشاوره، مترجمی زبان انگلیسی، مدیریت بیمه، مدیریت صنعتی، مدیریت کسبوکارهای کوچک، معماری داخلی و مهندسی هستهای (کارشناسی و کارشناسی ارشد) و بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) براساس نیازسنجیهای استان، آیندهنگری و بررسی وضعیت بازار به رشتههای یادشده اضافه شد.
دانشگاه آزاد اسلامی در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد تکمیل ظرفیت خواهد داشت

رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغالتحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با موافقت شورای سنجش و پذیرش دانشجو مقرر شد، دانشگاه آزاد اسلامی در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد تکمیل ظرفیت داشته باشد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، بهروز طهماسبکاظمی رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغالتحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی گفت: پیرو برگزاری جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در روز چهارشنبه اول آبان مقرر شد دانشگاه آزاد اسلامی نیز مشابه سایر زیرنظامهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نسبت به پذیرش دانشجو به منظور تکمیل ظرفیت خود در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد اقدام کند.
وی افزود: با هماهنگی سازمان سنجش آموزش کشور زمان و چگونگی ثبت نام از داوطلبان در مرحله تکمیل ظرفیت مقاطع فوق متعاقباً اعلام و اطلاعرسانی خواهد شد.
اشورا هزینه ای است که نبیّ اکرم صلوات الله علیه و آله برای امت سازی و شفاعت و عبور دادن امتش از فتنه جبهه کفر و نفاق داده اند. زیارت و بُکاء و عزاداری بر ابا عبدالله علیه السّلام محور اتصال امت به عاشورا است. در این اتصال یک اتفاقاتی هم می افتد که در زیارت عاشورا آمده است. از درک عظمت این مصیبت است که می فهمیم حادثه عاشورا درگیری با ابن زیاد و شمر و یزید و...نیست، بلکه درگیری با کل جبهه شیطان و باطل در تاریخ است.
«امت سازی» در تقسیم کلان آن به دو گونه است که هر کدام الزامات و امکانات خود را میطلبد. یکی امتسازی در جبههی باطل است که بر محور حیات دنیاست و به تعبیر قرآن «اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَیَاةُ الدُّنْیَا لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَزِینَةٌ وَتَفَاخُرٌ بَیْنَکُمْ وَتَکَاثُرٌ فِی الْأَمْوَالِ وَالْأَوْلَادِ»(۱) و به تعبیر روایات «محیط ولایت دشمنان اهل بیت علیهمالسّلام حیات دنیاست و نه عالم طبیعت». اقتضائات تمدنسازی باطل در طول تاریخ نیز همین فراهم آوردن روح گرایش به لهو و لعب و زینت و تفاخر و تکاثر و ایجاد عقلانیت متناسب با آن (البته اگر جسارت به عقلانیت نباشد) و بعد هم سازوکار و سبک زندگی متناسب آن بوده است که به یک تمدن منتهی می شود. یعنی از عمق تعلقات انسانی تصرف می شود تا رفتار کلان و جزئی انسان و در یک سبک زندگی و یک تمدن ظهور پیدا می کند. این تمدن بر محور مکتب شیطانی و بر محور اولیاء طاغوت شکل می گیرد. هر جا تمدن مادی را نگاه کنید، تجسد ارواح فراعنه است و تعلقات فاسد و دستگاه محاسبه خطای آنها و سازوکاری که برای دستیابی به تعلقات خودشان شکل می دهند تا با مدل و سبک زندگی شان یک تمدن بسازند.
متقابلاً یک تمدن دیگری هم داریم؛ تمدن الهی که بر مبنای اقدامات انبیاء است و البته باید بگوییم که اقداماتی فراتمدنی است. ممکن است ایشان در مسیر ایجاد تمدن هم نقش ایفا کنند، ولی فراتمدنی هستند. انبیاء امت میسازند و این امت در طول تاریخ و تا ظهور و تا رجعت و تا قیامت و بهشت ادامه می یابد. اسم این را نمی توان تمدن گذاشت، بلکه این یک امرِ فراتمدنی است که ممکن است در ساخت یک تمدن و ایجاد یک تجسد عینی در عالم ارض هم نقش ایفا کند. این تمدن بر محور ولایت حضرت حق و بر محور ائمهی حق شکل می گیرد. سرسلسلهی ائمهی حق و محور امامت امت اسلامی وجود مقدس رسول الله صلوات الله علیه و آله است و انبیاء دیگر سرداران این جبهه به حساب میآیند. شکلگیری این تمدن یک اقتضائاتی دارد و یک امکاناتی را می طلبد که این بحث در معارف دینی و به ویژه در قرآن گستردهتر است و در حد امکان به این امت سازی و اقتضائات تاریخی و اجتماعی و تکوینی آن اشاره می کنم.
اما چگونه این امت بر محور نبی اکرم صلوات الله علیه و آله درست می شود؟ قرآن این را در سورهی حجرات توضیح داده است. بر خلاف این که گفته اند این سوره مواعظ اخلاقی را شرح می دهد، اما این سوره مسیر امتسازی بر محور وجود مقدس نبی اکرم صلوات الله علیه و آله و موانع آن را توضیح داده است. شروع این سوره با این بحث است که «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تُقَدِّمُوا بَیْنَ یَدَیِ اللَّهِ وَرَسُولِهِ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ سَمِیعٌ عَلِیمٌ». اگر بناست که امتی حول این پیامبر درست شود، کسی نباید جلوتر از او راه برود. «بَیْنَ یَدَیِ» چهبسا ترجمه اش این باشد. حضرت یک طرحی را دارند در عالم جلو می برند و این آیه اشاره به طرح حضرت دارد که از طرح حضرت جلو نیفتید. با حضرت راه بروید. این طور نباشد که شما جلوتر از طرح حضرت، طرح خودتان را پیاده کنید. جبههی نفاق همین کار را می کرد. یک طرح جدیدی را برای مقابله با طرح حضرت برپا می کرد. در ادامه می فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَرْفَعُوا أَصْوَاتَکُمْ فَوْقَ صَوْتِ النَّبِیِّ» صدای تان را از صدای پیامبر صلوات الله علیه و آله بالاتر نبرید. یک معنی این آیه توصیهی اخلاقی است. یعنی وقتی در محضر حضرت نشسته اید، آرام حرف بزنید، ولی معنی دیگرش می تواند این باشد که در عالم صدایی جز صدای حضرت نباید شنیده شود. اگر یک فیلسوف یا عارف و دانشمند دیگری برای خودش یک مکتبی درست کند، دیگر امتی درست نمی شود، بلکه باید یک صدا باشد و همهی صداها باید فروخفته باشند. بعد در آیهی بعد می فرماید «إِنَّ الَّذِینَ یَغُضُّونَ أَصْوَاتَهُمْ عِنْدَ رَسُولِ اللَّهِ أُولَئِکَ الَّذِینَ امْتَحَنَ اللَّهُ قُلُوبَهُمْ لِلتَّقْوَى لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَأَجْرٌ عَظِیمٌ» آنهایی که صدای شان را نزد رسول خدا فرو می خوابانند، محضر ایشان را درک می کنند. کسی که محضر رسول الله صلوات الله علیه و آله را درک می کند، صدایش آرام است. فرموده اند که مصداق این آیه امیرالمؤمنین علیه السّلام است. اینچنین و اینگونه امت درست می شود.
حال موانع شکل گیری این امت چیست؟ یکی این است که قرآن می فرماید «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ جَاءَکُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَیَّنُوا» فاسق آن کسی است که «یَقْطَعُونَ مَا أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَنْ یُوصَلَ». طبیعتاً «یَنْقُضُونَ عَهْدَ اللَّهِ مِنْ بَعْدِ مِیثَاقِهِ وَیَقْطَعُونَ مَا أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَنْ یُوصَلَ وَیُفْسِدُونَ فِی الْأَرْضِ». رشته هایی را که خدا برقرار کرده، قطع می کند. همه چیز باید بر مدار رسول الله صلوات الله علیه و آله باشد، اما فاسق آن را قطع می کند و می خواهد چیز دیگری به جای آن بگذارد. می خواهد امتی که بناست حول رسول الله صلوات الله علیه و آله شکل بگیرد، این مناسبات را قطع کند. مثل دنیای مادی که همهی روابط حول انبیاء را قطع می کند و روابط خودش را جای آن می گذارد. می گوید خانواده تان را این طور درست کنید، اقتصادتان این طور باشد و سیاست تان این چنین باشد. فاسق از مدار خداوند و رسول او خارج است و می خواهد امت را هم خارج کند.
ما با آزادی مخالف نیستیم. با دموکراسی به مفهوم غربی آن صددرصد و نه حتی نود و نه درصد مخالفیم، اما با آزادی انسانی مخالف نیستیم، چون مفهوم غربی برده داری مدرن، تئوریزه و نرم افزاری شده است و تبدیل به یک چیزی شده به نام دموکراسی که قرن هاست بشر را با آن بازی می دهند. این در مقابل کار انبیاء است. می فرماید حواستان به «فَتَبَیَّنُوا» باشد که آنها شما را با هم درگیر می کنند. اینها امت را به هم می زنند و کار را به جایی می رسانند که «طَائِفَتَانِ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ اقْتَتَلُوا» اقتتال بین خودتان درست می کنند؛ همان کاری که در تاریخ بود و الان هم است. هر وقت جبههی مؤمنین می خواهد شکل بگیرد، آنها اقتتال راهمیاندازند. چاره چیست؟ «فَتَبَیَّنُوا». تبین به چه معنی است؟ «وَاعْلَمُوا أَنَّ فِیکُمْ رَسُولَ اللَّهِ» هر کسی که صدایش را بلند کرد، شما گوش نکنید، زیرا پیامبر در بین شما هست و به او رجوع کنید «لَوْ یُطِیعُکُمْ فِی کَثِیرٍ مِنَ الْأَمْرِ لَعَنِتُّمْ». اگر این پیغمبر خدا در امور دنبال سر شما راه برود، شما ضرر می کنید و به رنج می افتید. این یکی از موانع امتسازی است.
بعد می فرماید یک سرمایه ای ما به شما امت داده ایم و آن پیامبر است، با این سرمایه راه بروید و جلوی پیامبر نیفتید. این سرمایه ی امت سازی است. «وَلَکِنَّ اللَّهَ حَبَّبَ إِلَیْکُمُ الْإِیمَانَ وَزَیَّنَهُ فِی قُلُوبِکُمْ». یکی «حَبَّبَ إِلَیْکُمُ الْإِیمَانَ» است و یکی «وَکَرَّهَ إِلَیْکُمُ الْکُفْرَ وَالْفُسُوقَ وَالْعِصْیَانَ» و دیگری کراهت نسبت به کفر و فسوق و عصیان است. کلمهی ایمان در این آیه امیرالمؤمنین علیه السّلام است و کلمات کفر و فسوق و عصیان ائمهی جور هستند. لذا فاسقی که خبری میآورد، بر محور این کلمهی فسق است. این می خواهد امت را به هم بریزد. اگر این تولّی و تبرّی و این مرزبندی ها نباشد، اگر این تمایل قلوب و نفرت قلوب نباشد، یک امت شکل نمی گیرد. این تمایل باید تمایل به ولیّ جامعهی ایمانی یعنی امیرالمؤمنین علیه السّلام باشد. مکتب حق در ولیّ حق متجسّد و متجسّم می شود. همان گونه که مکتب باطل در اولیاء طاغوت تجسد می یابد. تبرّی نسبت به مکتب باطل و اولیاء طاغوت و ائمهی باطل و مناسبات شان و تولّی نسبت به امام حق و مکتب حق؛ این محور شکل گیری امت است.
بعد دستور می دهد که اگر خبر فاسق اقتتال ایجاد کرد و «إِنْ طَائِفَتَانِ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ اقْتَتَلُوا فَأَصْلِحُوا بَیْنَهُمَا»، اصلاح کنید. اصلاح یعنی برگرداندن به مدار صلاح که امام است. لذا بر محور امام حل اش کنید؛ «بمُوالاتِکُمْ ... ائْتَلَفَتِ الْفُرْقَةُ» همین طوری که نمی شود با هر شعاری تجمع ایجاد کرد؛ باید یک ظرفیتی باشد. باید یک حب اللّهی باشد. اولوهیت حضرت حق از طریق این رشته ما را جمع می کند. «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا» همین طور که آقا بیاید و جمع شویم حول او. مگر می شود تجمع ایجاد کند؟ نه، ولی باطل همین طور شکل می گیرد. باطل ظرفیت جمع کردن اهواء و شهوات را دارد. امام حق هم ظرفیت سامان دادن اراده های حق را دارد.
دیگر این که اخوتِ بر محور ایمان از ارکان شکل گیری امت است؛ «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَیْنَ أَخَوَیْکُمْ» الان وقتی یک اخوتی شکل می گیرد، خبر درست می کنند که ایران در عراق چنان کرده و ناسیونالیسم عربی و فارسی را زنده می کنند و به جان هم می اندازند. می خواهند آن اخوت بر محور امام را از بین ببرند. سرمایهی شکلگیری امت را با خبر فاسق هدف قرار می دهند برای این که این اخوت را بر هم بزنند و نزاع درست کنند. بعد از آن چه می کنند؟ بعدش تحقیر همدیگر است: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا یَسْخَرْ قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ» اینها همان چیزهایی است که وحدت و امت با آن به هم می خورد. اینها ابزار شیطان برای بر هم زدن امت است. حال در شکلگیری این امت جای عاشورا کجاست؟ این حرکت امام حسین علیه السّلام که «بَذَلَ مُهْجَتَهُ فیکَ»برای این است که امت را بسازد و این امت را از فضای لهو و لعب و زینت و تفاخر و تکاثر که در مقیاس یک تمدن بزرگ تاریخی برپا کرده بودند، بهسلامت از این فضا عبور دهد تا گرد و غبار این بساط شیطنت و لهو و لعب بر دامن امت ننشیند. اینها بساط اِلهاء و تکاثری را راه انداخته بودند تا نگذارند امت حول محور امام شکل بگیرد. در سورهی تکاثر آمده است که نقشهی دشمن «أَلْهَاکُمُ التَّکَاثُرُ» است. تکاثری که مربوط به دنیا و ولایت ائمهی جور است. از طریق ایجاد تکاثر، الهاء ایجاد می کنند. «الهاء» یعنی غافل کردن. دشمنان مردم را از چه چیزی غافل می کنند؟ «ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ یَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِیمِ» از نعیم غافل می کنند. در اینجا فرموده اند که نعیم یعنی ائمه علیهمالسّلام. برای این که نگذارند مردم حول امام جمع شوند و قدر امام را بدانند. سیدالشهدا علیه السّلام چگونه امّت را از وسط تکاثر و الهاء و جهالت و ضلالت عبور می دهد؟ با واقعهی عاشورا. در زیارت اربعین آمده است که «وَبَذَلَ مُهْجَتَهُ فیکَ لِیَسْتَنْقِذَ عِبادَکَ مِنَ الْجَهالَةِ، وَحَیْرَةِ الضَّلالَةِ». ببینید، تمدن مادی فضای جهل و تاریکی را ایجاد می کند و آدمی اگر از امام جدا شود، در عالم گم می شود و بعد به حیرت مبتلا و اسیر جبههی دشمن می شود. پس حضرت یک بساطی را برپا کرده اند که کل عالم را به تعبیر من وارد دالانی از حزن کرده اند که روی بساط لهو و لعب خط می کشد. آن حزن عاشورایی و آن «لَقَدْ عَظُمَتِ الرَّزِیَّةُ وَ جَلَّتْ وَ عَظُمَتِ الْمُصیبَةُ بِکَ عَلَیْنا وَ عَلی جَمیعِ اَهْل ِالاْسْلامِ و َجَلَّتْ وَ عَظُمَتْ مُصیبَتُکَ فِی السَّمواتِ عَلی جَمیعِ اَهْلِ السَّمواتِ» است که سیدالشهداء علیه السّلام برای نجات امت ایجاد کرده اند.
اما دو خط اتصال با امام حسین علیه السّلام وجود دارد که در روایات خیلی بر آن تأکید شده و اثرات فوق العاده ای دارد؛ یکی بُکاء است و دیگری زیارت. نقش این دو در امتسازی چیست؟ زیارت سیدالشهدا علیه السّلام کثرتهایی را که شیطان برپا می کند، به هم میزند و به جای آن یک تمدن درست می کند. زیارت هم محور تجمع تاریخی حول امام است. اساتید اهل فن می گویند که جامعهی ایران، جامعه ای حول محور زیارت امامزاده ها و امام رضا علیه السّلام است و همین ملت و امت درست می کند. زیارت یک امر فوق العاده ای است. البته هر زیارتی هم این ارزش را ندارد. کما این که برج ایفل نماد تمدن مادی است و دور آن طوافی صورت می گیرد، اما کربلا نماد تمدن ماست و حول آن طواف صورت می گیرد و این تمایل قلوب به کربلاست که امتساز است. امت سازیِ حق لوازم خودش را دارد؛ بیت می خواهد، بلد امن می خواهد، امام می خواهد، رسول می خواهد، امت مسلمه می خواهد، مناسک می خواهد، تمایل قلوب به امام می خواهد. اگر «لا تُقَدِّمُوا بَیْنَ یَدَیِ اللَّهِ»، پس هیچ کسی نباید برای خودش طرحی پیاده کند و همه باید دنبال یک طراح بروند که آن هم امام و رسول است. تلقی من این است که عاشورا محور همهی اینها است.
عاشورا هزینه ای است که نبیّ اکرم صلوات الله علیه و آله برای امت سازی و شفاعت و عبور دادن امتش از فتنه جبهه کفر و نفاق داده اند. زیارت و بُکاء و عزاداری بر ابا عبدالله علیه السّلام محور اتصال امت به عاشورا است. در این اتصال یک اتفاقاتی هم می افتد که در زیارت عاشورا آمده است. از درک عظمت این مصیبت است که می فهمیم حادثه عاشورا درگیری با ابن زیاد و شمر و یزید و...نیست، بلکه درگیری با کل جبهه شیطان و باطل در تاریخ است. عاشورا جنگ بر سر طبقات اقتصادی را خاموش می کند، اما یک صف قتال دیگری را شکل می دهد: «سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَکُمْ وَ حَرْبٌ لِمَنْ حارَبَکُمْ اِلی یَوْمِ الْقِیامَةِ» و یک خونخواهی حول آن اتفاق میافتد: «اَنْ یَرْزُقَنی طَلَبَ ثاری». عاشورا محور امتسازی اسلامی است.
بنابراین جای عاشورا و اربعین در امت سازی کجاست؟ چگونه این عزاداری امت را می سازد؟ چگونه تفرقی را که قرن ها شیطان بین عربیت و عجمیت و نژاد و رنگ در آن دمیده است، به هم می ریزد؟ چگونه تجمع قلوب حول امام درست می کند؟ همین طور که شیطان جبههی صهیونیسم و مسیحیت صهیونی و معاندین در داخل دنیای اسلام و سلفیها را راه انداخته اند، ما هم باید یک ترکیبی بر محور اهل بیت علیهمالسّلام جمع کنیم. عاشورا و اربعین این ظرفیت را دارد و می تواند محبان دنیای اسلام و مسیحیت متدین را دور خودش جمع کند و «أَقْرَبَهُمْ مَوَدَّةً لِلَّذینَ آمَنُوا الَّذینَ قالُوا إِنَّا نَصاری ذلِکَ بِأَنَّ مِنْهُمْ قِسِّیسینَ وَ رُهْباناً» این شدنی است.
دکتر عبدالهی تشریح کرد:
جزئیاتی از چگونگی و اهداف راهاندازی سرای نوآوری تأسیسات نفتی در بوشهر
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر جزئیاتی از چرایی، چگونگی و اهداف راهاندازی سرای نوآوری تأسیسات نفتی در بوشهر را تشریح کرد و این سرا را موجب کاهش وابستگی کشور به خارج عنوان کرد.
دکتر اسماعیل عبدالهی با اشاره به راهاندازی سرای نوآوری تأسیسات نفتی در استان بوشهر از سوی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: «در جلسه با روحالله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه و با موافقت دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه مقرر شد متناسب با ظرفیت استانها سراهای تخصصی ایجاد شود و در این راستا موضوع سرای نوآوری تأسیسات نفتی در بوشهر را مطرح کردیم.»
موافقت با راهاندازی مدرسه عالی مهارتی نفت و گاز و سرای نوآوری تأسیسات نفتی
وی با تشریح کلیات تصویب راهاندازی سرای نوآوری تأسیسات نفتی در استان بوشهر در جلسه هیئتامنای دانشگاه آزاد اسلامی استانی اضافه کرد: «این طرح با موافقت دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه هیئتامنای بوشهر تصویب و مجوز راهاندازی مدرسه عالی مهارتی نفت و گاز و سرای نوآوری تأسیسات نفتی صادر شد.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر تصریح کرد: «ابتدا مقرر بود سرای نوآوری با عنوان کلی نفت و گاز ایجاد شود؛ اما با گذشت زمان تغییراتی در ایده حاصل و در نهایت طرح موضوعی شد. با توجه به ظرفیت مهم انرژی در جنوب استان بوشهر از جمله وجود پارسجنوبی، پارسشمالی، نفت، گاز و پتروشیمی پیشنهاد ما تأسیس سرای تأسیسات نفتی است.»
عبدالهی در پاسخ به این سؤال که آیا با پیشنهاد شما موافقت شده است؟ گفت: «مسئولان دانشگاه بهصورت اجمالی این پیشنهاد را پذیرفتند و با پیگیریهایی که داشتیم، گفته شد که این موضوع بهزودی تعیینتکلیف میشود.»
وی تصریح کرد: «استان بوشهر به پایتخت انرژی ایران معروف است و نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی هستهای از جمله آنهاست.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به توسعه نفت و گاز در بوشهر بیان کرد: «قصد داریم دانشگاه آزاد اسلامی را بهعنوان ظرفیتی بزرگ معرفی کنیم، علاوه بر استان بوشهر دانشگاه آزاد اسلامی نیز میتواند ظرفیتهای خود را در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی در خدمت صنعت نفت و گاز قرار دهد؛ در اینصورت میتوانیم پروژههایی را در رابطه با چالشها بر عهده بگیریم تا ظرفیتی برای رشتههای مهارتی ایجاد شود، یعنی رشتههایی که مورد نیاز صنعت بزرگ نفت، گاز و پتروشیمی در استان بوشهر است.»
کاهش وابستگی به خارج با تأسیس سرای نوآوری تأسیسات نفتی
عبدالهی، تأسیس سرای نوآوری تأسیسات نفتی در استان بوشهر را در دوره تحریم حائز اهمیت عنوان کرد و توضیح داد: «با تحقق پژوهش و پروژههای در دست اجرا میتوان بار بزرگی را از روی دوش کشور برداشت و به صورت عملی وارد کار شد.»
وی تأکید کرد: «دانشگاه آزاد اسلامی با حدود ۴۰۰ واحد و مرکز ظرفیت بزرگی در ایران و جهان است و دانشجویان مستعد زیادی داریم که نیازمند استفاده از ظرفیتهای کشوری هستند.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر متذکر شد: «از سوی دیگر وجود دو مجموعه عظیم پارسجنوبی و پارسشمالی به طول ۱۰۰ کیلومتر ظرفیت بزرگی است که توسط دانشگاهها مورد استفاده قرار نگرفته است. سرای نوآوری تأسیسات نفتی و دانشگاه فناوری میتواند در راستای نزدیک کردن دانشگاهها، دانشجویان، اعضای هیئتعلمی، آزمایشگاهها، تجهیزات و امکانات دانشگاه در بحث صنعت و زیرساختهای مهم تأثیرگذار باشد.»
عبدالهی تشریح کرد: «انتظار ما از دانشگاه آزاد اسلامی این است که بتواند قراردادهای بزرگ در زمینه نیازهای صنعت نفت، گاز و پتروشیمی منعقد کند که با این شرایط هم کشور را از وابستگی به خارج بهتدریج دور کند و هم اینکه در مهارتافزایی و توانمندسازی استادان، دانشجویان و حتی دانشگاهها به ما کمک کند.»
(( اطلاعیه وام بانک قرض الحسنه مهر ایران با کارمزد 4 % ))
به اطلاع دانشجویان عزیز میرساند
صندوق رفاه دانشجویی در نظر دارد از طریق بانک قرض الحسنه مهر ایران در سامانه sajed.iau.ir به دانشجویان واجد الشرایط وام پرداخت نماید .
- ثبت نام جهت نیمسال مهرماه از تاریخ 15 مرداد الی 15 مهرماه
- ثبت نام جهت نیمسال بهمن ماه از تاریخ 15 دی ماه الی 10 اسفندماه
وام مذکور به حساب شهریه دانشجویان منظور میگردد.
سقف مبلغ وام جهت مقطع دکتری 200.000.000 ریال
سقف مبلغ وام جهت مقطع کارشناسی ارشد 100.000.000 ریال
سقف مبلغ وام جهت مقطع کارشناسی 5.000.000 ریال
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با صدور پیامی، آغاز سال تحصیلی جدید را به اساتید، دانشجویان و کارکنان خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی تبریک گفت.
در متن پیام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آمده است:
بسمه تعالی
با حمد و ستایش به محضر باری تعالی و درود بر پیامبر خاتم (ص) و اهل بیت کرامش که چراغ راه بشریتاند
فرارسیدن سال تحصیلی جدید را به همه استادان گرانقدر، دانشجویان عزیز و کارکنان خدوم خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی تبریک و تهنیت میگویم.
ماه مهر نماد تحرک و پویایی و فصل پاییز را باید آغازی دوباره برای دانشپژوهانی دانست که بیتردید حضور پرفروغ آنان در عرصه اجتماعی موجب تقویت خودباوری و رویکرد تحولی در جامعه می شود.
دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان مولود انقلاب اسلامی، دانشگاهی از مردم، برای مردم است که به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان پس از سه دهه حضور فعال در عرصه آموزش عالی و رفع نیازهای کشور در حوزه آموزشی و پژوهشی، امروز مدارس خود را در راستای تحقق سند تحول آموزش و پرورش تحت نام آموزشهای عمومی و مهارتی به صورتی کارآمد ساماندهی کرده است.
دانشگاه آزاد اسلامی اجرای سیاستهای کلی علم و فناوری که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری است را عامل موثری در تغییر رویکردهای موجود در این حوزه قلمداد میکند، به طوری که عمل به این سیاستها به جهت بهرهبرداری راهبردی از علم و فناوری، تقویت عزم ملی به جهت تقویت و گسترش گفتمان تولید علم و جنبش نرمافزاری در کشور، ارتقای روحیه نشاط و امید، تشکیل کرسیهای نظریهپردازی و تقویت فرهنگ کسب و کار متناسب با اقتصاد دانشبنیان را ضروری می داند.
دانشگاه آزاد اسلامی در سال جاری توسعه هوشمند منطقهای در مناطق محروم و کل کشور را هدف قرار داده که بدون شک این امر با همت و توان اعضای هیات علمی، دانشجویان و کارکنان دانشگاه قابل تحقق خواهد بود.
یکی دیگر از برنامههایی که به دنبال تحقق آن هستیم، موضوع «هر دانشجو، یک تخصص، یک مهارت» است که حقیقتاً یکی از نیازهای ضروری جامعه به شمار میآید، یعنی دانشگاه علاوه بر توجه به مسائل نظری و تئوریک علوم، به آموزش مهارتی دانشجویان نیز تمرکز خواهد کرد که در آیندهای نزدیک شاهد نیروی انسانی باکیفیت و کارآمد در خدمت جامعه باشیم.
از همه دانشجویان، استادان و پژوهشگران گرانقدر میخواهم در سال تحصیلی پیش رو با جدیت در جهت تحقق شعار سال و توسعه کشور مبتنی بر دانش بومی و تولید ثروت از دانش مبادرت ورزند. مسلماً حضور پرقدرت دانشگاهیان در عرصههای مختلف اجتماعی موجب افزایش اعتماد، امید و نشاط جامعه میشود.
امیدوارم سال تحصیلی جدید همراه با تحقق هدفهای ارزشمند جامعه علمی کشور به ویژه دانشگاه آزاد اسلامی و نویدبخش نیل به دستاوردهای علمی در عرصههای ملی و بینالمللی باشد.
از خداوند منان برای یکایک عزیزان آرزوی سلامتی و موفقیت دارم.
محمد مهدی طهرانچی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی
هشت سال دفاع مقدس، حدیث ماندگار پایداری، دلاوری و فداکاری ملتی است که در راه دفاع از مکتب، انقلاب و میهن اسلامی خویش، قله های بلند رشادت و شهادت را درنوردید و دشمن را در رسیدن به اهداف خود ناکام گذاشت. تحمیل جنگ هشت ساله به ایران، دومین موج اتحاد و حرکت مردمانی را در پی داشت که برای آزاد زیستن، بهای بسیار پرداخته بودند و در این عرصه، با ایمانشان چنان به مبارزات خود بعد معنوی بخشیدند که از دل مرارت های بی شمار جنگ، ارزش هایی چون شرافت، ایمان، عشق، شجاعت، تدبیر و ایثار تبلور یافت. مرزهای جنوب و غرب کشور هر چند تا دیرزمانی به قربان گاه پاک ترین فرزندان این دیار بدل گشت، ولی ایمان و قدرت روح والای آنان، این خاک را به مکانی مقدس تبدیل کرد که تا امروز سایه حضورشان در آن جا موج می زند و خاک، عطر خود را از وجود آنان وام دارد.
ویژگی های دفاع مقدس
جهاد در راه خدا
جهاد در مفهوم خاص خود به عنوان وظیفه و تکلیفی الهی، جایگاهی بلند در فقه اسلام دارد و سهمی قابل توجه از احکام را به خود اختصاص داده است. جهاد در اصطلاح به معنای به کار گرفتن نهایت تلاش و توان در مقابله با دشمن است. در قرآن کریم، جهاد در راه خدا از دیگر جنگ ها متمایز شده است. شالوده جنگ و جهاد در اسلام، در راه خدا بودن آن است. در راه خدا بودن جهاد بدین معناست که جنگ باید برای تحقق اهدافی به کار گرفته شود که خداوند متعالی معیّن فرموده است. همین حقیقت، رمز تقدس و ارزشمندی جهاد و دفاع در اسلام است. از این رو، مردم ایران اسلامی برای رضای حضرت حق، مانند سیلی به سوی جبهه های جنگ حق علیه یاطل سرازیر شدند و دشمن بعثی و حامیانش را سر جای خود نشاندند.
دفاعی بودن
هر شخص باید از جان و مال خویش و هر ملتی باید از سرزمین و استقلال خود پایداری کند و در صورت تجاوز دیگران، در برابر آنها به دفاع برخیزد. این دفاع، به معنای دفاع در برابر تجاوز نظامی دشمن است که برای دفع آن باید به هجوم نظامی دست زد. بی تردید، مقدس ترین جهاد، جهادی است که به عنوان دفاع از حقوق انسانی صورت گرفته باشد. در جنگ تحمیلی، رژیم بعث عراق، جنگی ناخواسته را به کشور ما تحمیل کرد و با نادیده گرفتن استقلال سرزمین ما به ایران اسلامی تجاوز کرد. از این رو، مردم غیرتمند ایران، در دفاعی مقدس، از حق خود که دفاع از استقلال سرزمین و هویت دینی ـ ملی خود بود، دفاع کردند.
معنویت جبهه های جنگ
از جلوه های معنویت در دفاع مقدس، حالت تضرع، استغاثه و راز و نیاز عارفانه رزمندگان اسلام بوده است. دفاع مقدس، فرصت نمایش خالصانه ترین و زیباترین مناجات ها و دعاها را پدید آورد. در کنار نماز و قرآن، دعا وسیله دیگری بود که یاد خدا را در دل رزمندگان زنده نگاه می داشت، به آنان قدرت روحی می بخشید و تحمل سختی های نبرد را برای آنان آسان تر می ساخت. رزمندگان اسلام با دعا، از یک سو روح خود را همواره شاداب و باطراوت نگاه می داشتند و از سوی دیگر، امداد و نصرت الهی را با خود همراه می ساختند. رزمندگان اسلام بر این باور بودند که گره های کور عملیات ها را می توان با دعای خالصانه و اشک چشم و ناله و تضرع به درگاه خداوند متعالی گشود و راه پیروزی را هموار ساخت.
استقامت رزمندگان و فرماندهان در نبرد
فرماندهان در سخنان خود درباره دفاع مقدس، به پایداری و مقاومت رزمندگان در عملیات های مختلف اشاره کردند و آن را از علت های پیروزی لشکر اسلام برشمرده اند. سردار شهید، مهدی زین الدین، درباره مقاومت و ایستادگی و تأثیر آن در پیروزی می گوید: «تنها کسانی که در صحنه نبرد راست قامتانند که به خداوند اتکال نمایند و با توکل بر او پیش بتازند. نه در سختی ها و نه در پیروزی ها، در هیچ کجا از یاد او غافل نشوند و محکم و مقاوم چون کوه بایستند و دشمن را از پای درآورند و این صفت فقط مخصوص رزمندگان اسلام است. در هیچ کجای دنیا آن کسانی که اعتقاد به خداوند و اعتقاد به معاد روز قیامت ندارند، نمی توانند دارای چنین مقاومت و ایستادگی باشند. رمز پیروزی صحنه نبرد، مقاومت و ایستادگی است».
شجاعت فرماندهان
شجاعت فرماندهان، در دوران هشت سال دفاع مقدس، مثال زدنی بود. فرماندهان عالی رتبه، برخلاف عرف نظامیان دنیا، شجاعانه تا عمق مواضع دشمن نفوذ می کردند و برای حصول اطمینان بیشتر، خود نیز به شناسایی و ارزیابی دقیق تر نیرو و تجهیزات دشمن می پرداختند. یکی از رزمندگان، از شجاعت سردار شهید مهدی باکری در عملیات فتح المبین چنین سخن می گوید: «شب عملیات، هفت ساعت راه باید می رفتیم تا به منطقه می رسیدیم و دشمن را غافل گیر می کردیم. حدود شش ساعت راه رفته بودیم که یک دفعه متوجه شدیم راه را گم کرده ایم. به شدت مضطرب شده بودیم. با چند نفر به جلو رفتیم تا راه را پیدا کنیم. من متوجه شدم یک نفر از جلو می آید. با خود گفتم حتما دشمن است. صدا کردم کیستی؟ گفت: من باکری هستم، فورا به عقب برگرد و نیروها را بیاور. شاید کسی باور نمی کرد او جلوتر از ما رفته، دشمن را دور زده و آمده بود ما را هم ببرد. بعد به ما گفت: نترسید، همه نیروهای دشمن خواب هستند».
بزرگواری و مروّت در حال قدرت
از نمونه های بزرگواری رزمندگان در دفاع مقدس، خودداری از بمباران و گلوله باران مناطق مسکونی عراق بود. خلبانان و نیروهای توپ خانه می توانستند مناطق مسکونی را به عنوان مقابله به مثل ناامن سازند و دشمن را با مشکلی جدی رو به رو کنند، ولی پای بندی آنان به ارزش های اخلاقی، سبب می شد در طول هشت سال دفاع مقدس هیچ گاه از این حربه استفاده نکنند. از نمونه های دیگر بزرگواری و رعایت حقوق انسانی در دفاع مقدس، برخورد انسانی مشفقانه و محبت آمیز رزمندگان با اسیران عراقی است. نیروهای عراقی که تشنه و گرسنه و گاه با تنی مجروح به اسارت در می آمدند، به دست رزمندگان اسلام تیمار می شدند و به آنها آب و غذا می دادند و زخم هاشان را مداوا می کردند.
برادری و هم دلی
برادری و هم دلی در دوران دفاع مقدس، نمودی خیره کننده یافت. رزمندگان اسلام به پیروی از قرآن کریم، در برابر دشمن، با صلابت و پایداری برخورد می کردند و با یکدیگر، در کمال صمیمیت، مهربانی و هم دلی می زیستند. برخورد فروتنانه و برادرانه فرماندهان با نیروهای تحت امر، عشق و محبت نیروها به فرماندهان و رفتار بی پیرایه و صادقانه رزمندگان با یکدیگر، جبهه های نبرد را به کانون بزرگ محبت، صفا و برادری تبدیل کرده بود که گرمی آن، روز به روز اعضای جدیدی را به خود جذب می کرد. آنان که برای نخستین بار ره سپار جبهه می شدند، برادری دینی حاکم در میان رزمندگان را چنان زیبا و دوست داشتنی می یافتند که تا مدت ها خانه و کاشانه و خانواده را از یاد می بردند. برادری، روح تعاون و همکاری را در رزمندگان می دمید و آنان را برای برداشتن باری از دوش دیگران و گام برداشتن به سوی پیروزی، به یاری هم سنگران و فرماندهان وامی داشت.
بی اعتنایی به دنیا
از ارزش هایی که رزمندگان اسلام در دفاع مقدس بدان متصف بودند، بی اعتنایی به دنیا و مظاهر فریبنده آن است. رزمندگان اسلام در دوران نوجوانی و جوانی و اوان ظهور خواسته های بی شمار مادی، به همه لذت های دل فریب دنیا پشت پا زدند و حضور در جبهه و دفاع از میهن و نظام اسلامی را برتر دیدند. بی گمان، بدون دل بریدن از دنیا و دل بستن به آخرت، رزمندگان هیچ گاه توفیق آفرینش حماسه های سترگ و ماندگار دفاع مقدس را نمی یافتند. حضرت امام رحمه الله که خود، اسوه کم نظیر بی اعتنایی به دنیا بود، ناچیز شمردن زندگی دنیا را برای رزمندگان اسلام پیروزی می دانست و آن را قدرتی معنوی بر می شمرد: «برادران! شما در جبهه بر نفس خودتان غلبه کردید و زندگی را زندگی ابدی دانستید و این زندگی حیوانی طبیعی را ناچیز شمردید. شما الان پیروز هستید و ـ مادامی که این قدرت نفسانی در شماست، مادامی که چنین ایده الهی در شماست، پیروزید؛ چه شکست بخورید به حسب صورت و به حسب عوامل مادی، و چه پیشرفت بکنید».
شوق دفاع
از ارزش هایی که سهم زیادی در پیروزی های جمهوری اسلامی ایران در جنگ تحمیلی داشت، اشتیاق زیاد رزمندگان اسلام به دفاع و حضور در صحنه های نبرد است. تأثیر حضور داوطلبانه نیروهای مردمی و بسیجیان و از سر شوق جنگیدنشان در کسب پیروزی های درخشان هشت سال دفاع مقدس، چندان آشکار است که هیچ گونه انکاری را برنمی تابد. افزون بر نیروهای مردمی که اشتیاقشان به دفاع مقدس، آنان را به جبهه های نبرد می کشاند، نیروهای مسلح اعم از سپاهی و ارتشی نیز با علاقه و عشق در عرصه دفاع مقدس حضور می یافتند. اینان هر چند از نظر شرعی و قانونی موظف بودند از انقلاب و میهن اسلامی در برابر تجاوز دشمن دفاع کنند، ولی این وظیفه را نه با اجبار و زور، بلکه با اختیار و میل باطنی انجام می دادند و گاه پس از پایان مأموریتشان، ماه ها در مناطق جنگی می ماندند.
شهادت طلبی
از عوامل پیروزی آفرین در صحنه نبرد، خطرها را به جان خریدن و به پیشواز مرگ سرخ رفتن است. ترس از مرگ و اشتیاق به زنده ماندن، با روح جنگ جویی و رزمندگی ناسازگار است و آنانی که در میدان دشوار نبرد دغدغه زنده ماندن و جان سالم به در بردن دارند، نمی توانند پیروزی بیافرینند. همواره رزمندگانی پیروزی را در آغوش کشیده اند که نه تنها از مرگ هراس نداشته، بلکه به استقبال آن رفته اند. یکی از ارزش هایی که رزمندگان اسلام با تکیه بر آن توانستند پیروزی های بزرگی را برای جبهه حق به ارمغان آورند، شهادت طلبی است. رزمندگان اسلام از آن جا که دفاع در برابر تهاجم بعثیان را مقدس می دانستند و کشته شدن در این راه را برای خود، مرگی سعادت آفرین و افتخارآمیز ارزیابی می کردند، نه تنها از دادن جان دریغ نمی ورزیدند که شیفته آن بودند. شهادت طلبی رزمندگان اسلام به عنوان عامل مؤثر معنوی، از امتیازهای جبهه حق در برابر جبهه باطل بود.
شیوه رهبری امام خمینی رحمه الله در جنگ تحمیلی
حضرت امام خمینی رحمه الله به عنوان رهبر و فرمانده کل قوا و فرماندهی عالی جنگ، تشخیص و هدایت راهبردی جنگ را بر عهده داشت و در این مدت با بهره گیری از شیوه ها و تدبیرهای خاص خویش، هشت سال دفاع مقدس را رهبری کرد و شگفتی سیاست مداران دوست و دشمن را برانگیخت. از جمله تدبیرهای امام خمینی رحمه الله در دوران جنگ تحمیلی، بسیج همگانی و سازمان دهی مردم و نیروهای مسلح، گسترش تشکیلات نظامی، ایجاد هماهنگی و انسجام در نیروهای مسلح، هماهنگی و به کارگیری امکانات پشت جبهه، مقابله با عوامل بازدارنده داخلی و تبلیغات دشمن، تفویض برخی اختیارات و تشویق به نبرد بود.
قاطعیت امام در تصمیم گیری نظامی
در دوران مبارزه با رژیم ستم شاهی، قاطعیت امام، راه گشای برنامه ها و سیاست های مبارزه بود که حتی اطرافیان و شاگردان ایشان به شگفتی و کارساز بودن آن اعتراف داشتند. در امور رهبری و فرماندهی عالی جنگ هم قاطعیت امام، گره های کور و بن بست های ایجاد شده در برنامه ریزی های رزمی و نظامی را باز می کرد. از مهم ترین جلوه های قاطعیت امام، دستور شکست حصر آبادان، آزادسازی سوسنگرد و عزل فرماندهی نیروهای مسلح بود.
تأثیر ارتباط معنوی امام خمینی رحمه الله با رزمندگان
در هشت سال دفاع مقدس، حضرت امام خمینی رحمه الله در خطوط نبرد جبهه های جنگ حضوری فیزیکی نداشت، ولی شخصیت پرنفوذ و معنوی و عرفانی ایشان، هر روز در تمام نقاط جبهه حکم فرما بود و تأثیر شگرف این حضور در روحیه و عملکرد رزمندگان کاملاً مشاهده می شد.
رفتارهایی که رزمندگان اسلام در صحنه های مختلف و عرصه های پیکار دفاع مقدس درباره حضرت امام از خود نشان داده اند، رمز و رازی از حدیث دل دادگی و دل باختگی عاشقان شیفته است که کارنامه جهاد و دفاع آنان، با معیار عشق محک خورده است.
فاجعه اسارت اهل بیت امام حسین (ع) پس از عاشورا و شهر به شهر گرداندن و در کوفه و شام به نمایش گذاشتن آنها، نقض آشکار قوانین اسلام بود؛ چرا که هم اسیر گرفتن مسلمان صحیح نیست و هم اسیر کردن زن مسلمان. آنگونه که علی (ع) نیز در جنگ جمل، اسیر کردن را روا نشمرد و عایشه را همراه عده ای زن به شهر خودش بازگرداند گرچه یزید، اهل بیت امام حسین (ع) را برای ترساندن مردم دیگر اسیر کرد و شهر به شهر با خفت و خواری گرداند، ولی این دودمان عزت و آزادگی، از «اسارت» هم بعنوان سلاحی در مبارزه با باطل و افشای چهره دشمن استفاده کردند و با خطبه ها و سخنرانیهای بیدارگرشان حیله دشمن را نقش برآب کردند. خطابه های زینب کبری و امام سجاد علیهما السلام و دختر امام حسین (ع) در کوفه و شام، نمونه ای از «مبارزه در اسارت» بود.
تقویم آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی
براساس دستورالعمل صادره سال تحصیلی ۹۹-۹۸ در دانشگاه آزاد اسلامی از ۲۳ شهریور سال ۹۸ آغاز و ۲۳ مرداد سال ۹۹ پایان مییابد.
شرح کامل زمان ثبتنام، شروع و پایان نیمسال و زمان امتحانات سال تحصیلی ۹۹-۹۸ به شرح زیر است:
دکتر طهرانچی تأکید کرد؛
لزوم تغییر روشهای آموزشی از کلاسمحوری به تربیت در محیط کار/ تأکید بر کارآمدی دانشگاه آزاد با رویکرد متناسبسازی تحصیل با اشتغال

دکتر طهرانچی تأکید کرد؛
لزوم تغییر روشهای آموزشی از کلاسمحوری به تربیت در محیط کار/ تأکید بر کارآمدی دانشگاه آزاد با رویکرد متناسبسازی تحصیل با اشتغال
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رویکرد ما در این دانشگاه همزمان با گام دوم انقلاب اسلامی، کارآمدی است و متناسبسازی تحصیل با اشتغال یکی از شعارهای این رویکرد است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، هفدهمین جلسه هیئتامنای دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان شمالی، بعدازظهر امروز همزمان با سفر دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به استان خراسان رضوی، به میزبانی واحد مشهد برگزار شد.
دکتر طهرانچی در ابتدای این نشست با تسلیت شهادت امام محمد باقر (ع)، به بیان عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید و برنامههای این دانشگاه همزمان با گام دوم انقلاب پرداخت و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در گام اول خود سیاست توسعه کمی را پیگیری میکرد و به نحو احسن توانست این سیاست را پیادهسازی کند. مقام معظم رهبری نیز در بیانیه مهم گام دوم انقلاب به میلیونها تحصیلکرده دانشگاهی و دانشجویان در حال تحصیل و هزاران واحد دانشگاهی در سراسر کشور اشاره کردند و این موفقیتها را از جمله دستاوردهای علمی انقلاب اسلامی دانستند.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری روز گذشته در دیدار با مدالآوران المپیادهای علمی فرمودند که راه نخبگی یک راه بیانتهاست، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی ۳۸ درصد از سهم آموزش عالی کشور را به صورت یکپارچه و گسترده از مدرسه تا دکتری در خود جای داده است. بدون شک جهتگیری این دانشگاه میتواند در کشور اثرگذار باشد چرا که دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاهی اجتماعی با بیش از ۴۰۰ واحد در شهرهای مختلف است و اگر تأثیرگذاریهای این دانشگاه در فرهنگ، علم، اقتصاد، فناوری و... مثبت باشد، میتواند امید را به جوانان برگردانند و مانع انتشار روحیه ناامیدی شود که دشمن میخواهد در جامعه القا کند.
دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: اگر دانشگاه نتواند خود را اداره کند، مصداق این گفته «جامی» است که «ذات نایافته از هستی بخش / چون تواند که بود هستیبخش»؛ بنابراین باید یک نظام پایا و پویا در دانشگاه آزاد اسلامی فراهم کنیم و جوانانی تربیت کنیم که بتوانیم در تأمین اشتغال و معیشت خود توانمند باشند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه رویکرد ما در این دانشگاه همزمان با گام دوم انقلاب اسلامی، کارآمدی است، گفت: کارآمدی فراتر از موضوع کیفیت است و آنچه در این زمینه مدنظر ماست، متناسبسازی تحصیل با اشتغال است؛ بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی باید خود را کارآمد اداره کرده، دورههای تحصیلی کارآمد ارائه دهد و روش کار را از کلاسمحور به تربیت در میدان عمل تغییر دهد.
وی با بیان اینکه اقتصاد استان خراسان شمالی بر پایه کشاورزی و دامپروری است، اظهار داشت: اینکه در این استان مردم تمایلی نسبت به تحصیل جوانان خود در رشتههای کشاورزی نشان نمیدهند، یک زنگ خطر است که اعلام میکند دانشگاه در تربیت کارشناس متبحر کشاورزی که بتواند یک مزرعه را اداره کند و راندمان در بستهبندی و فرآوری محصولات کشاورزی را افزایش دهد، موفق نبوده و مدلهایی که اجرا میکرده، به دلیل ناکارآمدی مورد بیتوجهی مردم قرار گرفته است. مگر میشود اقتصاد مردم استان کشاورزی باشد، اما از آموزش آن استقبال نکنند؟
دکتر طهرانچی ادامه داد: برای اصلاح این رویکرد، نیازمند کارآمدسازی و تغییر روش در آموزش هستیم بهطوریکه استاد به جای حضور تماموقت در کلاس درس، در مزرعه حاضر شود و به صورت عملی به تربیت دانشجو بپردازد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: دورهای که با ایجاد رشتههای کاذب در شهرها بخواهیم اقتصاد دانشگاه را سرپا نگه داریم، به پایان رسیده است. دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید مدیریتی و گام دوم خود، برای اشتغال جوانان و براساس سند آمایش هر استان رشته طراحی و اجرا خواهد کرد تا خود را با اقتصاد شهرها پیوند بزند، چرا که معتقدیم مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی امانت مردم است که این سالها با پرداخت شهریه، چنین فضایی را ایجاد کردهاند و مسئولان دانشگاهی موظفند با حسن انجام امور، نسبت به این امانت حساس باشند.
هر استان باید برنامه یکساله مدون مطابق با سیاستهای دانشگاه آزاد اسلامی داشته باشد
وی با اشاره به تغییر رویه در فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: یکی از تغییر رویههای جدی در این دانشگاه، مکلف کردن استانها به داشتن برنامه مدون است. هر استان باید برنامه یکساله مدون مطابق با سیاستهای دانشگاه آزاد اسلامی داشته باشد.
عضو هیئتامنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه بودجه اعلام آمادگی دانشگاه برای تحققبخشی و عمل کردن به برنامههاست، اظهار داشت: برنامه زمانی هویت پیدا میکند که در بودجه نمایان باشد و در حقیقت برنامه روی دیگر بودجه است که باید در آن تحولات، تغییرات و حرکت روبهجلو دیده شود. طی یک ماه گذشته در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی تقریباً روزانه ۱۵ ساعت جلسات بررسی و دفاع بودجه برگزار شد و بهطور موازی نیز کارشناسان و معاونتهای تخصصی بخشهای مربوطه بودجه را بررسی و اصلاح میکردند.
دکتر طهرانچی ادامه داد: پشتوانه برنامههایی که در حوزههای علمی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری قرار است در یک سال آینده در دانشگاه آزاد اسلامی اجرایی شود، باید در بودجه دیده شود، چرا که بودجه پشتوانهسازی برای یک سال فعالیت دانشگاه است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان با اشاره به دستور جلسات هیئتهای امنای استانی، گفت: اولین دستور این جلسات، بررسی سند آمایش هر استان متناسب با سند تهیهشده توسط استانداریهاست که دانشگاه بتواند نقشه تحقیقی و آموزشی خود را متناسب با نیازهای سند آمایش هر استان طراحی کند، بنابراین استانهای دانشگاه آزاد اسلامی باید متناسب با این سند، اعلام کنند که به چه رشتههایی نیازمند هستند. با توجه به اینکه تمامی فعالیتهای مربوط به کشاورزی، محیط زیست، منابع طبیعی، گردشگری و... تا ۵ سال آینده در سند آمایش استانداریها پیشبینی شده است، دانشگاه میتواند با جزئیات مشخص کند که هر استان تا ۵ سال آینده به چه رشته و مهارتهایی نیاز دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر:
دانشگاه تخصصی نفت و گاز عسلویه در بوشهر ایجاد میشود/ سرمایهگذاری در منطقه علم و فناوری
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر از سرمایهگذاری دانشگاه آزاد اسلامی در منطقه علم و فناوری این استان خبر داد و گفت: مقرر شده مبلغ ۵ میلیارد تومان برای توسعه منطقه علم و فناوری سرمایهگذاری شود.
اسماعیل عبدالهی در تشریح مصوبات شانزدهمین جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر اظهار کرد: بیشتر مباحث صورت گرفته در این جلسه حول محور بودجه بود و مصوبات خوبی نیز داشتیم.
وی خاطرنشان کرد: نخستین دستور این جلسه راهاندازی سه مرکز تحقیقات متشکل از علوم رفتاری، فضای مجازی و معماری و شهرسازی بود و با توجه به ظرفیت استان بوشهر مورد استقبال اعضا قرار گرفت و تصویب شد.
دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر تصریح کرد: دستور بعدی شانزدهمین جلسه هیئت امنا، ایجاد دانشگاه تخصصی نفت و گاز عسلویه و مدرسه عالی نفت و گاز بود و با ظرفیتی که استان بوشهر دارد، این امر امکانپذیر بوده و مورد تأیید دکتر طهرانچی نیز قرار دارد.
عبدالهی، سومین مصوبه جلسه اخیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر را توسعه مدارس و هنرستانهای فنیوحرفهای عنوان و اضافه کرد: با توجه به سیاست توسعه مدارس فنیوحرفهای برای سه شهرستان دشتستان، خورموج و خارگ، توسعه آموزشکدههای فنیوحرفهای را در دستور کار قرار دادیم که سال تحصیلی ۹۹ ـ ۹۸ آن را اجرایی میکنیم.
وی از سرمایهگذاری دانشگاه آزاد اسلامی در منطقه علم و فناوری استان بوشهر خبر داد و تأکید کرد: مقرر شده که مبلغ ۵ میلیارد تومان برای توسعه منطقه علم و فناوری سرمایهگذاری شود و ۱۰ درصد از این مبلغ را دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر متقبل خواهد شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر از موافقت با تبدیل وضعیت سه واحد دانشگاهی دشتستان، خارگ و دلوار خبر داد.
عبدالهی در بخش دیگری از سخنان خود تغییر سال مالی دانشگاه آزاد اسلامی را تجربه بسیار خوبی قلمداد کرد و توضیح داد: مهمتر از تغییر سال مالی برنامهای کردن بودجه است و با این اتفاق مبارک درآمد و بودجه براساس برنامه پیشبینی میشود و دانشگاهها برنامهمحور خواهند شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین دکتر روح الله شاطری دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه ها در نشست هماندیشی و آشنایی با راهبردها، رویکردها، اولویتها و سیاستهای دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه مشخصه های دانشگاه در تراز انقلاب اسلامی پرداخت.
وی با بیان اینکه سند اسلامی شدن دانشگاه ها در سال 92 وارد عرصه اسناد بالادستی آموزش، سیاستگذاری و برنامهریزی شد، گفت: این سند به دنبال این است تا راهبردی مناسب برای آموزش عالی کشور باشد.
دکتر شاطری با بیان اینکه دانشگاه تراز انقلابی، دانشگاهی است که مناسبات و اصول و موازین لازم در ایجاد همترازی با اهداف انقلاب اسلامی را داشته باشد، اظهار داشت: مسئولان دانشگاهها باید برای رسیدن به چنین دانشگاهی تمام توان و تلاش خود را به کار گیرند.
دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه ها خاطرنشان کرد: از جمله اقداماتی که در چند سال گذشته در دانشگاه ها مرسوم شده، تدوین اسناد راهبردی در عرصه های مختلف است؛ تا سال گذشته، ۱۵ دانشگاه موفق به تدوین سند راهبردی شده اند. رؤسای دانشگاهها باید در تدوین اسناد راهبردی خود به اسناد بالادستی نظام نیز توجه جدی داشته باشند و اولویتها، سیاستها و اهداف خود را از این اسناد استخراج کنند.
وی در ادامه با اشاره به یکی از فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه اگر بخواهید دانشگاه علمی شود، باید اسلامی شود، افزود: کار علم این است که حقایق موجود در عالم را شناسایی کند و بر اساس آن، قانون گذاری کند؛ برای اسلامی شدن دانشگاه ها علوم دنیا را کنار نمی گذاریم، اما این علوم را با نگاه دینی و نگاه الهی پیاده می کنیم.
دکتر شاطری با بیان اینکه دانشگاه تنها نهاد تعلیم نیست، بلکه نهاد تعلیم و تربیت است، گفت: سند اسلامی شدن دانشگاهها که محصول کار مشترک حوزه و دانشگاه بوده است، حاصل برداشت مترقی دانشگاهیان و حوزویان است و معتقد است که باید تعلیم و تربیت به طور همزمان انجام شود.
وی در ادامه با اشاره به سیر تحول دانشگاه گفت: ابتدا دانشگاه های سنتی وجود داشت، پس از آن دانشگاه نسل دوم و سپس دانشگاه نسل سوم و کارآفرین وارد عرصه شدند. مأموریت دانشگاه کارآفرین، تحقیقات، آموزش و جامعه است.
دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه ها با اشاره به ویژگی ها و کاربردهای دانشگاه خاطرنشان کرد: کارآفرینی، سرمایهگذاری، وابستگی متقابل، استقلال، دو منظور بودن و انعطاف پذیری از ویژگیهای دانشگاه است.
وی در پایان خطاب به رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اولین مسئولان و متولیان سند اسلامی شدن دانشگاه ها، رؤسای واحدها هستند و باید نسبت به اجرای و عملیاتی کردن این سند توجه جدی صورت گیرد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در حاشیه برگزاری اردوی کانونهای دانشجویی هلال احمر گفت: اردوی هلال معرفت رضوی نمونه یک کارگاه عملیاتی و مهارت آموزی است.
حجتالاسلام ابراهیم کلانتری در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا در حاشیه برگزاری اولین اردوی هلال معرفت رضوی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور گفت: مهارت آموزی دانشجویان کانونهای هلال احمر دانشگاه آزاد اسلامی در چنین اردوهایی موجب ایجاد فرصتهای اشتغال و کارایی در دوران دانشآموختگی خواهد شد.
وی با اشاره لزوم ایفای نقش دانشجویان در حوزههای مختلف افزود: زمينههای معرفتی از ویژگیهای برتر اردوهای توانمندسازی دانشجویان بهشمار میرود. تبیین بیانیه گام دوم انقلاب، زندگی در عصر حاضر، محافل انس با قرآن و زیارت بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) ازجمله پیوستهای فرهنگی این اردو است که بهصورت ویژه به آن پرداخته میشود تا مقوله ارتقای معرفتی نیز هم راستا با مفاهیم مهارت آموزی محقق شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی بهویژه واحد نیشابور که میزبانی اردوهای فرهنگی و معرفتی را تاکنون برعهده گرفتهاند، در تمامی مباحث باقدرت ظاهر شدهاند، جمعیت هلال احمر کشور و استان خراسان رضوی نیز در برپایی این اردو و اجرای مانور همکاری صمیمانهای داشته است.
کلانتری خاطرنشان کرد: با همکاری سازمان جوانان و دانشجویی جمعیت هلال احمر و جدیت دانشگاه آزاد اسلامی این اردو به معنای واقعی کلمه به یک کارگاه عملیاتی و مهارت آموزی تبدیل شده است که تدوام این همکاری در اردوهای نیز پیشبینی میشود.
رئیس دانشگاه آزاد استان بوشهر مطرح کرد:
حرکت در مسیر ارزشهای انقلابی و اسلامی مورد توجه مدیریت دانشگاه آزاد بوشهر
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر گفت: حرکت در مسیر ارزشهای انقلاب اسلامی در مدیریت جدید دانشگاه بسیار مورد تأکید است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، اسماعیل عبدالهی در نشست کارکنان حوزه حراست و حفاظت فیزیکی واحدها و مراکز دانشگاههای آزاد اسلامی این استان که با محوریت نحوه عملیاتیکردن دستورالعمل شورای آراستگی برگزار شد، با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی با پسوند اسلامی متولد شده است، اظهار کرد: قطعاً انتخاب این پسوند برای یک مرکز آموزشی در کشور، وجهه جذابی برای جلب نظر نیست؛ بلکه متضمن اهداف و رسالتهای مهمی برای دانشگاه از همان بدو تأسیس بوده است که این پسوند وزین مؤید این امور مهم است.
وی با بیان اینکه حرکت در مسیر ارزشهای انقلابی و اسلامی در مدیریت جدید دانشگاه بسیار مورد تأکید است، خاطرنشان کرد: باید تلاش کرد تا در راستای تعمیق و تجلی ارزشهای دینی و انقلابی گامهای بسیار جدی، جدید و اثرگذاری برداشته شود.
دبیر هیأتامنای دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به تشریح وظایف اعضای جامعه در بیانیه راهبردی گام دوم انقلاب مطرح کرد: باید با این درک عمیق رهبر فرزانه انقلاب، هماهنگ و همسو باشیم و در عمل نشان دهیم که این ارزشها هرگز کهنه و فراموش نخواهد شد و همانند نخستین روزهای انقلاب اسلامی این رویکرد دینی و الهی، متجلی و متبلور است.
عبدالهی با بیان اینکه اجرای قوانین نیازمند آگاهی از فلسفه آموزشی آن دارد، یادآور شد: باید قانون را برای پذیرنده تشریح و ابعاد مثبت آن را تبلیغ کنیم تا مسئولانه در مسیر صحیح اقناع و التزام او عمل کنیم.
انسیه ماهینی رئیس اداره امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر نیز در این جلسه با اشاره به جایگاه عفاف و حجاب در امر به معروف و نهی از منکر، این موضوع را فراجنسیتی دانست و بر لزوم همکاری همهجانبه در صیانت از این فریضه مهم اسلامی تأکید و تصریح کرد: تذکر و واکنش هدایتگرایانه نسبت به مسئله بیحجابی یک وظیفه شرعی و همگانی است که باید در تشویق و ترغیب دیگران به این وظیفه دینی بهترین گزینه و روش انتخاب شود.
در این جلسه مصادیق کاربردی و عملیاتی دستورالعمل آراستگی به صورت مجزا برای کارکنان خواهر و برادر تشریح و مقرر شد برگزاری جلسات توجیهی کارکنان حراست توسط کارشناسان مسائل فرهنگی به صورت متوالی و مستمر انجام پذیرد.
امام خامنهای فرمودند: ۳۰ سال است از طرف دشمنان گوناگون سعی شده تا یاد امام خمینی(ره) از یادها برود اما حرکتهای دشمنان و بعضاً افراد غافل نتیجه نداشته است.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، مراسم بزرگداشت سیامین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) عصر امروز در حرم مطهر ایشان با حضور شخصیتهای لشکری و کشوری و عموم مردم عزادار و شیفته بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی آغاز شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در این مراسم فرمودند: در این ۳۰ سال تلاشهای زیادی صورت گرفته است برای اینکه یاد و نام امام(ره) کمرنگ شود، شیطنتهای زیادی صورت گرفته است برای اینکه اصول امام، فکر امام، راه امام در اداره کلان جمهوری اسلامی ایران نادیده گرفته شود، سعی شده است جاذبه بینظیر امام بزرگوارمان کمرنگ بشود، ۳۰ سال است از طرف دشمنان گوناگون و از طرف بعضاً افراد غافل این تلاشها صورت میگیرد، اما واقعیت تماماً عکس خواسته مخالفان و دشمنان جریان پیدا کرده است و جاذبه امام(ره) نه فقط کاسته نشده، بلکه حتی امتداد بیشتری هم پیدا کرده است؛ یک نشانه آن همین اجتماع امروز است.
ایشان فرمودند: امام(ره) انسانی بود شجاع، باحكمت، باتدبیر، پارسا، پرهیزگار، دلبسته به خدای بزرگ و دلباخته ذكر الهی. حامی مظلوم و استكبارستیز بود.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: هر کجا ایستادگی کردیم توانستیم پیش برویم و هر جا تسلیم شدیم و طبق میل طرف مقابل حرکت کردیم ضربه خوردیم و مثالهای واضحی وجود دارد. هزینه سازش، هزینه تسلیم، هزینه عدم مقاومت از هزینه مقاومت به مراتب بیشتر است.
در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر دیلم برگزار شد:
نشست تخصصی " تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب و نقش دانشگاهیان در تحقق آن "
نشست " تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب و نقش دانشگاهیان در تحقق آن " برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندردیلم، نشست " تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب و نقش دانشگاهیان در تحقق آن " برگزار شد.
این مراسم که با سخنرانی حضرت حجه الاسلام والمسلمین سعیدی پور برگزار گردید ایشان فرمودند: بیانیه گام دوم انقلاب بیشتر شامل تأکید بر شعارهای اولیه انقلاب اسلامی و ضرورت تحقق آنها می باشد و مقام معظم رهبری در پیام هایی بر ضرورت تفسیر و تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب تأکید کردند و فرمودند بیانیه گام دوم انقلاب باید گفتمان عمومی در دانشگاه ها شود .
حجتالاسلام سعیدی پور، در بخش دیگر سخنان خود به تحلیل و تفسیر معنای " گفتمان عمومی " پرداخت و افزود : گفتمان عمومی ، ادبیاتی است که در یک محیط باید آنقدر تکرار شود که تبدیل به باور عمومی یک جامعه شود. البته باید توجه داشت که بیانیه گام دوم انقلاب ۴۰ سال آینده را ترسیم میکند و نیاز است همه موارد آن مورد بررسی جدی قرار گیرد و در این زمینه باید به طور مفصل نشست ها و کارگاه های مختلف در دانشگاهها برگزار شود .
ایشان تصریح کرد : جهت رسیدن به غایت و نهایت انقلاب که تمدن سازی اسلامی و بسترسازی ظهور حضرت مهدی ارواحنا فداه می باشد، لازم است که ما از 5 مرحله پیش رو که شامل انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و در نهایت تمدن اسلامی برسیم، که البته با پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن 57 مرحله انقلاب اسلامی و پس از آن از مرحله نظام اسلامی عبور کرده ایم اما باید سعی کنیم دولت اسلامی و به تبع آن جامعه اسلامی را بتوان رقم زد.
وی، در بخش دیگری از سخنان خود به بحث " تمدن اسلامی " اشاره و افزود: طبق بیانیه گام دوم انقلاب ما در سال ۲۰۵۹ باید " تمدن اسلامی " را بنا کرده باشیم.
هر تمدنی به یک سری الزامات نیاز دارد که انقلاب ما این الزامات را در نظریه تمدن نوین خود دارد و این یک بیانیه زمینه ساز است که برای قیام آخرالزمان زمینه را فراهم می کند .
حجت الاسلام سعیدی پور در بخش دیگری از سخنان خود جامعه فعلی و امروزی ما را دارای سه لایه برشمردند. لایه اول لایه نصرت، افرادی که در این لایه حضور دارند از اطاعت تمام کمال از ولی جامعه برخوردارند و به نوعی یاور و ناصر ولی امر مسلمین در سایر جهات هستند، ایشان شهدا و رزمندگان دوران دفاع مقدس را از جمله افراد در لایه نصرت برشمردند.
لایه دوم لایه اطاعت، که آندسته از افرادی که گوش به فرمان ولی جامعه هستند و فرمایشات رهبری برای آنها ارزش و اعتبار دارد را در این لایه دسته بندی فرمودند. اما لایه سوم که لایه خاکستری جامعه نام دارد را افرادی تشکیل می دهند که تعارضی با انقلاب و رهبری نداشته و هرجا مبانی انقلاب و منویات رهبری در راستای اهداف و نظرات آنها باشد تبعیت دارند. ایشان بخش عمده ای از افراد جامعه را مشمول لایه سوم دانسته و اظهار داشتند تا زمانیکه لایه خاکستری جامعه اطاعت و فرمانبرداری همه جانبه از رهبری امت را دارا نباشند نمی توان به جامعه اسلامی رسید.
در پایان ایشان آگاهی بخشی را مهمترین وظیفه دانشگاهیان در مورد بیانیه گام دوم انقلاب برشمرد.
گفتنی است این نشست بمناسبت 14 خرداد سالروز ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران امام امت رحمه الله علی
مراسم تجدید میثاق دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی با آرمانهای انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب شنبه در مرقد مطهر امام راحل برگزار میشود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، در آستانه سالروز ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی همراه با سایر دانشگاهیان کشور و مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها شنبه (یازدهم خرداد) ساعت ۱۰:۳۰ صبح با حضور در مرقد مطهر امام خمینی(ره) با آرمانهای معمار کبیر انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری تجدید میثاق می کنند.
دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، طیبی رئیس جهاد دانشگاهی و جمعی از دانشگاهیان در این مراسم حضور خواهند یافت.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در این مراسم به ایراد سخنرانی میپردازد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پیامی از تمام دانشگاهیان این دانشگاه برای حضور پرشور در راهپیمایی روز جهانی قدس دعوت کرد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی در پیامی از تمامی استادان، دانشجویان و کارکنان دانشگاه خواست پرشورتر از گذشته در دفاع از کرامت انسانی، آزادی، برابری همه ملتها و رد جعل تاریخ از سوی صهیونیستها، حضوری گسترده و دشمنشکن در راهپیمایی روز جهانی قدس داشته باشند.
در ابتدای این پیام آمده است: روز قدس، یادگار ماندگار حضرت امام خمینی (ره)، ابتکاری بیبدیل و الگوی مسلمانان در دفاع از ملت ستمدیده فلسطین و یادآور جنایت غاصبانی است که آشکارا کرامت انسانی را هدف نیات شوم و شیطانی خود قرار دادهاند.
این پیام میافزاید: روز قدس، چراغی هدایتگر برای تمامی آزادیخواهان جهان است که از هرگونه ظلم و ستم به تنگ آمدهاند و این روز یادآور تحقق وعده الهی برای برقراری عدالت و مقابله با زورگویان و متجاوزان است.
در بخش دیگری از این پیام تاکید شده است: بیتردید شکلگیری رژیم جعلی صهیونیستی، حرکتی فریبکارانه و حیلهگرانه از سوی استکبار جهانی با هدف رفع تکلیف از مسئولیتهای خود پس از جنگ جهانی بود که بیش از شش دهه است این غده سرطانی عامل اختلاف و بر هم زدن امنیت و آرامش ملتهای منطقه شده است.
در ادامه این پیام آمده است: در شرایط کنونی که آمریکای جهانخوار با حمایتهای بیدریغ از صهیونیستها و با همکاری برخی دولتهای مرتجع منطقه به دنبال تحمیل نقشه شومی دیگر به خاورمیانه تحت عنوان «معامله قرن» است و طی ماههای اخیر فلسطینیهای رانده شده از سرزمینهای اشغالی به دنبال احقاق حقوق اولیه خود هستند، اما این معامله نشانگر تداوم سناریوی جعلی و پوسیده چند دهه اخیر برای تثبیت موقعیت رژیمی زورگوست که بزرگترین ناقض حقوق بینالملل و حقوق بشر است.
در قسمت دیگری از این پیام آمده است: متأسفانه نهادهای بینالمللی و جامعه بینالملل طی این سالها تلاش کردهاند با نقض حقوق بینالملل و برخوردهای دوگانه، موجودیت رژیم صهیونیستی را تصمیمی قانونی نمایش دهند و تعیین حق سرنوشت ملت فلسطین بر خود را نادیده گیرند، اما تدبیر هوشمندانه امام خمینی (ره) عامل مؤثری در خنثی کردن پذیرش چنین جنایتی علیه ملتی مبارز و آزادیخواه شد و امروز در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان شاهد آن هستیم که در سراسر جهان، غیرمسلمانان نیز در کنار مسلمانان ندای حقطلبی مردم فلسطین را فریاد میزنند تا آدمکشی و نژادپرستی رژیم صهیونیستی نزد افکار عمومی در پشت دسیسهها و توطئههای حامیان اشغالگران قدس پنهان نگردد.
این پیام تأکید میکند: مطمئناً جامعه دانشگاهی کشور بهویژه خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی همچون سالیان گذشته در حمایت از آرمان قدس شریف و اعلام همبستگی با مردم مظلوم فلسطین، حضوری چشمگیر و پرشور در راهپیمایی روز جهانی قدس خواهند داشت.
در قسمت پایانی این پیام آمده است: اینجانب به نمایندگی از خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی ضمن اعلام حمایت از ملت ستمدیده فلسطین از تمامی استادان، دانشجویان و کارکنان عزیز دانشگاه میخواهم پرشورتر از گذشته در دفاع از کرامت انسانی، آزادی، برابری همه ملتها و رد جعل تاریخ از سوی صهیونیستها، حضوری گسترده و دشمنشکن در راهپیمایی روز جهانی قدس داشته باشند تا پیام ملت آزاد و مستقل ایران باردیگر در منطقه و جهان طنینانداز شود. مسلماً راهپیمایی روز جهانی قدس پاسخی واضح به یاوهگوییهای استکبار جهانی و متحدانش در منطقه علیه ملت شریف و سربلند ایران خواهد بود.
قابل توجه اعضای محترم هیات علمی و دانشجویان کارشناسی ارشد
به اطلاع کلیه اعضای محترم هیات علمی و دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دیلم می رساند، طبق بخشنامه سازمان مرکزی دانشگاه، از اول اردیبهشت ماه سال ٩٨، کلیه امور مربوط به بررسی، تصویب و دفاع پایان نامه های دانشجویی، تنها از طریق سامانه پژوهشیار انجام خواهد شد. لذا لازم است استادان راهنما و مشاور و دانشجویان کارشناسی ارشد جهت شروع روند پایان نامه، در اسرع وقت در سامانه پژوهشیار به آدرس ذیل ثبت نام فرمایند.
https://ris.iau.ac.ir
لازم به ذکر است که کلیه امور پایان نامه ها از جمله پیشنهاد استاد راهنما و موضوع پایان نامه، تائید استاد راهنما و موضوع توسط گروه مربوطه، ارسال پروپوزال، داوری پروپوزال، ارسال به اساتید راهنما و مشاور، بررسی و تصویب در شورای تخصصی گروه و شورای پژوهشی دانشگاه، دریافت کد پایان نامه و سایر امور مرتبط تا زمان دفاع دانشجو، در این سامانه به صورت مکانیزه انجام می شود.
نکات مهم:
۱. در هنگام ثبت نام دقت فرمایید اعضای محترم هیات علمی واحد، در قسمت «محل کار» و دانشجویان در قسمت «محل تحصیل»، واحد بندردیلم و بعد از آن رشته خود را انتخاب نمایید.
۲. اعضای محترم هیات علمی مدعو (غیر دانشگاه آزاد اسلامی) باید در قسمت محل کار قسمت مدعوین را انتخاب نمایند.
۳. از درج صحیح ایمیل و شماره تلفن همراه خود اطمینان کامل حاصل فرمایید چراکه رمز عبور شما به ایمیلتان و یا به صورت پیامک به گوشی تلفن همراه تان ارسال خواهد شد.
۴. در صورت بروز هر گونه مشکل یا پاسخ گویی به سوالات به مدیران گروه و یا حوزه پژوهشی دانشگاه مراجعه گردد.
ضمنا لینک سامانه 'پایش' بصورت آیکن 'سامانه پژوهشیار' در وبسایت دانشگاه دیلم قرار داده شد، در حال حاضر اساتید گرامی و مدیران محترم گروهها و دانشجویان آنها میتوانند جهت انجام مراحل انتخاب موضوع و پروپزال اقدام فرمایند.
تمامی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور برای خدمت رسانی و کمک به هموطنان سیل زده و همچنین اسکان و پذیرایی از مسافران اعلام آمادگی کردند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، تمامی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور برای خدمترسانی و کمک به هموطنان سیلزده و همچنین اسکان و پذیرایی از مسافران اعلام آمادگی کردند. بخشی از منابع مالی دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان صرف کمک به سیلزدگان میشود.
حجت الاسلام سید علی طاهری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان گفت: براساس مجوز هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی بخشی از منابع مالی دانشگاه آزاد برای کمک به سیلزدگان هزینه میشود.
طاهری در خصوص عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی برای کمک به سیلزدگان آققلا و کاهش تلفات جانی و مالی مردم این شهرستان گفت: از ابتدای وقوع این حادثه تلخ اطلاعرسانیهایی به کارکنان و اعضای هیأت علمی صورت گرفت تا کمکهایشان را برای یاری مردم سیلزده ارسال کنند که البته کمکهای خوبی هم ارسال شد؛ بهطور میانگین روزانه و در هر وعده غذایی ۳۰۰ پرس غذای گرم به همراه مقادیر زیادی کنسرو و آب معدنی بین سیلزدگان توزیع میشود که این کمکرسانی تا زمانی که نیاز باشد ادامه خواهد یافت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان گفت: خوشبختانه با نظر مساعد هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی میتوانیم با استفاده از بخشی از منابع مالی دانشگاه آزاد اقلام ضروری بهداشتی، پوشاک و لوازم اولیه استحمام را برای مردم فراهم کنیم.
طاهری اطمینان خاطر داد که دانشگاه آزاد اسلامی تا زمانی که شرایط مردم منطقه مساعد نشود با کمکهای خود در کنار مردم سیلزده آققلا خواهد ماند.
دانشگاه آزاد اسلامی سمنان با تمام توان در خدمت مردم است
عبدالله خالصیدوست رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان با ابراز تأسف از حوادث تلخ اتفاق افتاده برای هموطنان عزیز در سایر استانهای کشور به بیان اقدامات انجامشده در پذیرش و اسکان مسافران در راه مانده پرداخت و اظهار کرد: بارشهای شدید شب گذشته در استان سمنان و انسداد راههای مواصلاتی این استان به تهران و مشهد باعث شد تا امکانات واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی هم در کنار سایر دستگاههای اجرایی در خدمت هموطنان عزیز قرار گیرند.
وی تصریح کرد: شب گذشته که شاهراه بینالمللی تهران مشهد تحت تأثیر شرایط جوی مسدود بود، هموطنان بسیاری با مراجعه به واحدهای استان از جمله گرمسار، سمنان، دامغان و شاهرود از امکانات این دانشگاه در سطح استان بهرهمند شدند.
خالصیدوست با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان اظهار کرد: با شدت یافتن بارشها و انسداد مسیرهای مواصلاتی استان، این واحد دانشگاهی با هماهنگی فرمانداری سمنان و ستاد مدیریت بحران، با پذیرش و اسکان بیش از ۳۲۰ نفر از هموطنان گرانقدر، تلاش کرده میزبان شایسته برای میهمانان از سایر نقاط کشور باشد.
وی مهمانسرای فرهیختگان، مسجد فاطمه الزهرا(س) و خوابگاه مجموعه ورزشی آزادگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان را از ظرفیتهای مناسب برای اسکان و خدماتدهی به مسافران درگیر سیل و بارندگیهای اخیر عنوان کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاهی مردمی، متعلق به مردم و در خدمت مردم است؛ بنابراین وظیفه خود میدانیم در شرایط ویژه اجتماعی مانند همیشه در کنار مردم عزیز بوده و با آغوش باز امکانات این دانشگاه را در اختیار هموطنان قرار دهیم.
اختصاص یک روز حقوق دانشگاهیان علیآبادکتول به سیلزدگان
سید حسن سیدرضایی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علیآباد کتول گفت: مقرر شده است تا دانشگاهیان یک روز از حقوق فروردین خود را به بازسازی مناطق سیلزده در استان گلستان اختصاص دهند.
سیدرضایی با اشاره به تشکیل کمیته بحران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علیآباد کتول اظهار داشت: از همان ساعات نخست برای مقابله با بحران سیل در استان گلستان کمیته بحران این واحد دانشگاهی با هدف یاری به آسیبدیدگان تشکیل شد.
وی افزود: اعزام گروههای جهادی و امدادگر به مناطق سیلزده، حضور اعضای انجمن پرستاری و کانون خیریه حضرت زینب (س) دانشکده علوم پزشکی، تهیه و توزیع لوازم بهداشتی و مایحتاج اولیه اعم از آب معدنی و کنسرو برای سیلزدگان، تهیه و توزیع اسباببازی برای کودکان سیلزده و شناسایی و کسب خبر سلامتی دانشجویان ساکن در مناطق آسیبدیده از جمله اقدامات انجامشده در این زمینه بوده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علیآبادکتول افزود: با توجه به نامساعد بودن وضعیت جوی با هماهنگی ستاد بحران استان برای اسکان موقت هموطنان و مسافران عزیز در راه مانده در مهمانسرا و سالنهای ورزشی این واحد دانشگاهی اعلام آمادگی کردیم تا در مواقع ضروری با این ستاد همکاری داشته باشیم.
سید رضایی خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات انجامشده راهاندازی پویش #هم_استانی_تنها_نیستی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آبادکتول است که مقرر شده دانشگاهیان یک روز از حقوق خود را برای بازسازی مناطق سیلزده در استان گلستان اختصاص دهند.
دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان به یاری سیلزدگان میرود
علیرضا فیروزفر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان گفت: این دانشگاه اهتمام ویژهای در اجرای فرمان رهبر معظم انقلاب برای یاری به هموطنان آسیبدیده از سیل دارد.
فیروزفر گفت: با توجه به تأکیدات رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر کمک همهجانبه به سیلزدگان، کمیتهای بدین منظور در مرکز استان زنجان و سایر واحدها تشکیل شد.
وی اضافه کرد: با همکاری هلالاحمر زنجان تعدادی از تشکل دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان از روز ۷ فروردین تا پایان تعطیلات نوروزی مسئول جمعآوری کمکهای مردمی به سیلزدگان کشور در میدان انقلاب شهر زنجان خواهند بود. فعالیتها شروعشده و کمکهای قابل توجهی هم جمعآوری شده است.
فیروزفر اضافه کرد: تشکلهای دانشجویی امید، کانون امام حسن مجتبی (ع)، بسیج دانشجویی، بسیج کارکنان، بسیج اساتید، کانون فرهنگی نماز، کانون فرهنگی شهید آوینی، کانون مدیران جوان با هماهنگی هلالاحمر زنجان کمکهای نقدی و غیرنقدی مردم را جمعآوری خواهند کرد.
وی با بیان آمادگی دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان برای کمک به سیلزدگان کشور اظهار کرد: یک روز از حقوق فروردین استادان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان بهصورت داوطلبانه به سیلزدگان اختصاص مییابد.
دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران به کمک سیلزدگان شتافتند
مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر از توزیع کمکهای دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران بین هموطنان سیلزده خبر داد.
علیرضا محمودپور اظهار کرد: با دستور حسین منصوریان رئیس دانشگاه آزاداسلامی مازندران کار امدادرسانی به مناطق سیلزده این استان و گلستان با محور تیم عملیاتی دانشگاه آزاداسلامی واحد قائمشهر فعالیت خود را آغاز کرد.
وی افزود: کمکهای دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران شامل اقلام مورد نیاز هموطنان سیلزده از قبیل کنسرو، تن ماهی، آب معدنی، روغن و ... بین سیل زدگان توزیع شد.
امکان اسکان اضطراری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
مسعود جعفرینژاد رئیس دبیرخانه هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان گفت: بهدلیل قرار گرفتن دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا در مسیر اصفهان به شیراز امکان اسکان اضطراری فراهم است.
جعفرینژاد در بازدید از ستاد اسکان نوروزی واحدهای اصفهان، نجفآباد، دولتآباد، خمینیشهر، شاهینشهر و شهرضا گفت: با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا در مسیر اصفهان به شیراز قرار دارد شرایط اسکان اضطراری همکاران را فراهم کرده تا مسافران بتوانند از جاذبههای گردشگری این شهر مذهبی تاریخی بهره ببرند.
احمد آذین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان نیز در حاشیه بازدید از خوابگاه و مهمانسرای واحد اصفهان (خوراسگان) خاطرنشان کرد: با هماهنگی انجامشده و با توجه به مسدود بودن مسیر ورودی شیراز سمت اصفهان، همه همکارانی که در راه سفر و یا بازگشت از شیراز بودهاند میتوانند در واحدهای دانشگاهی استان و بهویژه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا که در مسیر قرار دارد اسکان بگیرند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان افزود: بسیاری از همکاران دانشگاهی با توجه به پایان مدت زمان اسکان آنها در اصفهان، امروز قصد عزیمت به شهر شیراز را داشتند که با توجه به شرایط پیش آمده اسکان این عزیزان تمدید شد.
ارسال کمک دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی مینودشت به سیلزدگان گلستانی
آذر اسکندری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مینودشت گفت: نخستین محموله کمکرسانی دانشگاهیان این واحد دانشگاهی به سیلزدگان استان گلستان تحویل هلالاحمر مینودشت شد.
وی اظهار کرد: کمکهای غیرنقدی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مینودشت شامل چای، روغن، کنسرو بوده که برای حادثهدیدگان ارسال شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین دکتر ابراهیم کلانتری معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و حجتالاسلام محمدمهدی صالحی معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست با تأکید بر اینکه تلاش برای تبیین اندیشههای امام (ره) از واجبات زمان ماست، گفت: حضرت امام خمینی (ره) شخصیتی بسیار والا و از تبار پیامبران الهی و به تعبیر مقام معظم رهبری؛ یک رهبر حکیم بود. به همین منظور لازم است سیره رهبری امام (ره) برای تمام نسلها تبیین شود.
وی با اشاره به نگارش کتاب «ایران بین دو انقلاب» خاطرنشان کرد: «یرواند آبراهامیان» در این کتاب آورده است بزرگترین انقلاب جهان توسط امام خمینی (ره) شکل گرفته است. این جمله بسیار عجیب است، چرا که در دنیا انقلابهای زیادی اتفاق افتاده، اما یک متفکر مطرح میکند که انقلاب اسلامی ایران عظیمترین انقلاب دنیاست و هیچ انقلابی نتوانسته تودههای میلیونی مردم را به صحنه بیاورد.
دکتر کلانتری ادامه داد: «احسان طبری» در کتاب «کژ راهه» مطرح میکند که هنوز بسیاری از زوایای انقلاب اسلامی از نگاه جهانیان پنهان است، اما خورشید برای همیشه پشت ابر نمیماند و عظمت این انقلاب نیز برای جهانیان روشن خواهد شد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: برای اینکه بیانیه «گام دوم انقلاب» مقام معظم رهبری تحقق پیدا کند، باید شخصیت و عظمت امام (ره) برای نسل جوان معرفی شود، چرا که وقتی وارد ابعاد زندگی امام (ره) میشویم، با یک شخصیت کمنظیر مواجه هستیم. ایشان جزو بزرگانی بودند که در حوزههای تخصصی کتابهای فراوانی تدوین کرده است.
وی با اشاره به کتاب «چهل حدیث» اثر امام خمینی (ره) در سال 1318 تصریح کرد: این کتاب بهترین کتاب اخلاق است که روش خاص خود را دارد و درمانگری فضایل اخلاقی را مطرح میکند. امام (ره) در حوزههای دیگر ازجمله اندیشه سیاسی، اصول، عرفان، فقه و... کتابهایی با ارزش علمی بالا به نگارش درآوده است.
حجتالاسلام والمسلمین کلانتری با بیان اینکه نسل جوان امروز به دنبال شخصیتهایی مانند امام (ره) است، گفت: در این زمینه مخاطب وجود دارد و باید کار اساسی همهجانبه صورت گیرد. امیدوارم تفاهمنامه همکاری با نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، به عمل و تلاش منجر شود و زمینه همکاریهای گسترده علمی را فراهم کند.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی عرصه وسیعی به لحاظ امکانات، تعداد دانشجو، اساتید، فضای آموزشی و کارگاهی و... دارد، اظهار داشت: از پتانسیلهای دانشگاه آزاد اسلامی میتوان به نحو احسن استفاده کرد و این تفاهمنامه را به مرحله اجرا و عمل رساند.
در ادامه این نشست، حجتالاسلام محمدمهدی صالحی معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه تبیین اندیشههای امام خمینی (ره) یک اصل مبارک و مقدس است، ابراز امیدواری کرد انعقاد تفاهمنامه با دانشگاه آزاد اسلامی زمینه این امر را فراهم آورد.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به حضور عناصر فرهنگی تحصیلکرده در رأس آن، از ظرفیت بالایی برخوردار است، گفت: امیدوارم از این ظرفیت در قالب این تفاهمنامه، استفاده بهینه شود و بتوانیم در راستای افزایش تولیدات علمی با محتوای آموزشی و تربیتی و ترویج منویات امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب، اقدامات موثری انجام دهیم.
حجتالاسلام صالحی تأکید کرد: باید با جدیت در راستای ترویج اندیشههای امام خمینی (ره) در جامعه و در بین نسل جوان حرکت کنیم.
گفتنی است تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه آزاد اسلامی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، با موضوع انجام همکاری در زمینههای مرتبط با تبیین و ترویج اندیشههای تابناک حضرت امام خمینی(ره) در دانشگاهها و به طور ویژه دانشگاه آزاد اسلامی، با استفاده از ظرفیتهای محتوایی و عملکردی مرتبط در برنامههای درسی در کلیه رشتههای آموزشی دانشگاه به طور ویژه برای واحدهای درسی «دیدگاهها و وصایای امام خمینی(ره)»، منعقد شد.
گزینه کمک به سیل زدگان کشور در بخش پرداخت وجوهات شرعی پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی فعال شد.
شما میتوانید با کلیک روی عبارت مقابل وارد بخش پرداخت وجوهات شرعی پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلابشوید و از طریق بخش کمک ها و انتخاب گزینه کمک به سیل زدگان به مردم آسیب دیده کمک کنید.
گفتنی است، در پی حادثه سیل ویرانگر در استانهای گلستان و مازندران، حضرت آیتالله خامنهای در پیامی با ابراز تأسف عمیق از خسارات وارده، بر کمکهای مردمی و ورود دستگاههای عمومی به امداد مردم آسیب دیده تأکید کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، پیام دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به سومین همایش ملی علوم زیستی که صبح امروز به میزبانی واحد دامغان آغاز به کار کرد، توسط دکتر نعمتالله نعمتی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان قرائت شد.
در متن پیام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آمده است:
با حمد و ستایش به محضر باریتعالی و درود بر پیامبر خاتم و اهل بیت کرامش که چراغ راه بشریتاند
سومین همایش ملی علوم زیستی به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان فرصت مغتنمی است تا محققان و پژوهشگران به تبادل آخرین دستاوردهای علمی بپردازند و مطمئناً پیگیری و تداوم اهداف همایش گامی بزرگ در راه اعتلای سرمایههای علمی و معنوی ایران خواهد بود. مسلماً برگزاری چنین همایشی در سطح ملی میتواند راهگشای مناسبی برای حل چالشها و شناسایی استعدادها در حوزه علوم زیستی باشد.
توجه و تمرکز بر علوم زیستی از این جهت حائز اهمیت است که از یک طرف با انسان و حیات انسان و از طرف دیگر با تلاش برای شناخت بهتر طبیعت و موجودات ارتباط دارد و ارتقای دانش بشری در حوزههای مختلف همچون علوم گیاهی، علوم جانوری، سلولی، ژنتیک و... عامل تعیینکنندهای به جهت تأمین ضرورتهای زندگی و ممارست برای جلوگیری از آسیبرسانی به طبیعت خواهد بود. بنابراین علوم زیستی امکان شناخت بهتر برای مدیریت و توجه بیشتر به مسائل مرتبط با زندگی و طبیعت را فراهم میکند.
باعث افتخار است که امروز دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه علوم زیستی هم به عنوان سرمایه علمی کشور در کنار سایر محققان و پژوهشگران برتر نقش مؤثری در ارائه آخرین یافتههای علمی ایفا میکند و میتواند در طلیعه دهه پنجم انقلاب اسلامی روشنگر افقهای جدیدی در زمینه علوم زیستی باشد.
اینجانب با قدردانی از کلیه دستاندرکاران و برگزارکنندگان سومین همایش ملی علوم زیستی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، برای این عزیزان آرزوی توفیق همراه با سعادتمندی دارم و امیدوارم بیش از پیش شاهد رشد و بالندگی همهجانبه ایران اسلامی به ویژه خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی باشیم.
عزّت، سربلندی و توفیق روزافزون همگان را از درگاه ایزد منان مسئلت دارم.
محمدمهدی طهرانچی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی
برگزاری مراسم زیارت عاشورا با حضور مسئولین و کارکنان سازمان ها و نهادهای دولتی و مؤسسات آموزشی توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد دیلم در محل گلزار شهدای شهرستان
![]() |
![]() |
![]() |
|
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از روزنامه فرهیختگان، دکتر حسین نصیرزاده رئیس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی در یادداشت امروز روزنامه فرهیختگان، جزئیات حضور خانواده کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی در اردوهای راهیان نور را تشریح کرد.
در این یادداشت آمده است:
بعد از تحولات مدیریتی دانشگاه آزاد اسلامی در حدود سال 1391، بحث فعالشدن اردوهای راهیان نور در بخش کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی مطرح شد و بعد از آن همواره در مجموعه سازمان مرکزی و بعضاً در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، کاروانهایی را برای بازدید از مناطق جنگی تحتعنوان راهیان نور ساماندهی کردیم، اما از سال گذشته بهدنبال این بودیم که حضور برجسته و فعالتری در این عرصه داشته باشیم تا دانشگاه آزاد اسلامی در کنار دانشگاههای دولتی حضور قابلتوجهی در این برنامه مذهبی، معنوی و گردشگری داشته باشد.
در حال حاضر با ظرفیت بسیار خوبی که در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد، امیدواریم این برنامه با جدیت بیشتری برگزار شود تا فضای مناسبتری برای حضور مجموعه خانواده دانشگاه آزاد اسلامی در کنار دانشگاههای دولتی در این برنامه معنوی و سیاحتی ایجاد شود. امسال در مجموع حضور 400 نفر از کارمندان سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی بههمراه خانوادههایشان را در اردوهای راهیان نور خواهیم داشت، البته به دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان بهخصوص واحدهای خرمشهر و آبادان هم ابلاغ کردهایم محل اسکان مناسبی را در اختیار این کاروانها قرار دهند. به احتمال زیاد به این آمار افزوده خواهد شد و امیدواریم در سالهای آینده حضور چشمگیرتری در این برنامه مقدس داشته باشیم.
ذکر این نکته ضروری است که در طول سال گذشته به گفته دکتر ابراهیم کلانتری معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، حدود 13 هزار نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در این اردوها شرکت داشتند، ولی در ادارهکل امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی تمرکز ما روی کارکنان و جامعه ایثارگران دانشگاه است که امیدواریم هر سال توفیقات بیشتری در خدمت به این عزیزان در این حوزه و سایر حوزهها به دست آوریم.
بیان حقایق جنگ در محل جنگ
طبیعتاً در بازگویی خاطرات جنگ و بیان تئوریها، بخشی از حقایق دفاع مقدس بیان میشود که در طول سال با کارمندان بسیجی و فعالان ایثارگر دانشگاه این برنامهها را داریم، اما برای اینکه این واقعیتها برای نسل جدید و خانوادههای آنها تداعی شود، نیازمند حضور در منطقه هستیم تا اثرات لازم از این اقدام حاصل شود. به همین جهت سعیمان بر این است که در طول سال چه در برگزاری برنامههای هفته دفاع مقدس و چه در بحث هفته بسیج، موضوعات مختلفی که بیان میشود بهصورت یکجا در اردوهای راهیان نور با تبیین بیشتر به کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی و اعضای خانواده آنها منتقل شود چون معتقدیم تاثیرات حاصلشده از این اقدام ماندگاری و پایداری زیادی در پی خواهد داشت. در حقیقت یکی از مهمترین اهداف ما از اجرا و عملیاتیکردن اردوهای راهیان نور این است که در قالب این اردوها درصدد انتقال تجربیات و روحیه معنوی و البته شرایط و زمان و مکان ایام دفاع مقدس در محل وقوع این اتفاقات هستیم. به همین جهت یادمانها و حضور مردم در این اردوها، خود به اندازه هزاران کتاب و فیلم در یک دیدار حضوری از منطقه در نسل جدید اثر بگذارد؛ به همین دلیل شاهد این هستیم که وقتی اعزام کاروانها انجام میشود و مردم در منطقه حضور پیدا میکنند، اثرات وضعی آن قابلتوجه است اگرچه نمیتوانیم نافی تاثیر عرصه هنر در این زمینه باشیم.
مقام معظم رهبری فرمودند شهدای گمنام ما امامزادههای انقلاب و نهضت هستند. بنابراین وقتی وارد یک محل معنوی میشویم دل ما با معنویت گره میخورد و دعواهای سیاسی و جهتگیریها را فراموش میکنیم؛ مکانهای راهیان نور شاهد حضور همه اقشار از تفکرات مختلف است و احساس ایجاد تکلیف برابر شهدا را بهصورت پررنگ ایجاد میکند، ازاین رو بزرگترین نعمت برای نظام جمهوری اسلامی است تا با آگاهسازی نسل جدید، عاملی برای وحدت ملی و دوری از جنجالهای سیاسی باشد. مطمئناً تأثیر این اقدام در همدلی اجتماعی و برقراری ارتباط بیشتر بین نسل جنگ و انقلاب و نسل جدید تاثیر قابلتوجهی خواهد داشت.
حضور در این اردوها باعث میشود به خیلی از سوالات و شبهات پیرامون جنگ و دفاع مقدس پاسخ داده شود، مثل اینکه رزمندگان چطور جنگیدهاند و چرا جنگ اینقدر طول کشیده و سوالاتی از این دست؛ جوانان ما از نسلهای مختلف در این یادمانها و اردوها حضور پیدا میکنند و در شرایط مکانی این مناطق و با توجه به اینکه راویان، خودشان در دوران مقدس حضور داشته و روایت میکنند و فیلمهای مستندی که در یادمانها پخش میشود، افراد بهصورت مستقیم منطقه و شرایط آن دوران را از نزدیک میبینند درنتیجه بهصورت ناخواسته پاسخ خیلی از سوالات و شبهات احتمالی در ذهن آنها شکل میگیرد.
به همین دلیل تاثیرگذاری اردوهای راهیان نور را به سفارش مقام معظم رهبری جدی گرفتهایم و معتقدیم حضور در این برنامه معنوی، حتی تاثیر بیشتری از بیان مطالب سر کلاس درس دارد، چراکه وقتی فرد در محیط قرار میگیرد و شرایط جانفشانی ایثارگران را از نزدیک مشاهده میکند و اینکه چطور چنین شهادتطلبیها و ایثارگریهایی صورت گرفته، بیشترین و بهترین تاثیرات را درون خود احساس میکند و بعد از مراجعت از این مناطق، خود این افراد آنچه را دیدهاند برای سایرین نقل میکنند و از این طریق حقایق این فرهنگ رفیع میان مردم عزیز کشورمان بیشتر اشاعه پیدا میکند.
افتتاح اتاق مدیران گروه های آموزشی و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دیلم با حضور فرماندار و ریاست شورای شهر و مسئولین شهرستان .
![]() |
![]() |
![]() |
|
برگزاری مراسم دمام زنی و سینه زنی سنتی در مسجد حضرت حجت ابن الحسن العسکری(عج) دانشگاه آزاد اسلامی بندر دیلم با حضور هیأت رئیسه، اساتید، کارکنان و دانشجویان
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
اطلاعیه
قابل توجه دانشجویان رشته کارشناسی ارشد حسابداری
با توجه به برخی تغییرات در برنامه ریزی درسی خواهشمند است به فایل
انتخاب واحد خود مراجعه نموده تا از تغییرات اطلاع یابند.
آموزش واحد
دانشجویان رشته عمران می توانند فرم های مورد نیاز برای پروژه های خود را از لینک های زیر دریافت نمایند
تعریف پروژه راه | تعریف پروژه راه |
فرم ارزیابی پروژه | ارزیابی پروژه |
فرم مشخصات پروژه | مشخصات پروژه |
هشت سال دفاع مقدس ما صرفاً یک امتداد زمانی و فقط یک برههی زمانی نیست؛ گنجینهی عظیمی است که تا مدتهای طولانی ملت ما میتواند از آن استفاده کند، آن را استخراج کند و مصرف کند و سرمایهگذاری کند.(مقام معظم رهبری)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
برگزاری مراسم زیارت عاشورا و مراسم مداحی و سینه زنی در ماه محرم به روایت تصویر
|
||||||||||||||||||||
به منظور بهرهبرداری از حداکثر توان واحدهای دانشگاهی در توسعه امکانات و منابع مالی در چارچوب مقررات و ضوابط دانشگاه و نیز با هدف اثربخشی در جامعه، محیط علمی و صنعتی شهرستان و استان و رشد اقتصاد دانش محور، گروه متنوع سازی منابع درآمدی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دیلم تشکیل شده است.
به اطلاع دانشجویان گرامی رسانده می شود بنیاد ملی نخبگان در نظر دارد به دانشجویان مستعد فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و فناوری در قالب تسهیلات مادی و بصورت رقابتی جوایزی اهدا نماید. دانشجویان گرامی می توانند با مراجعه به آدرس .....